6 Март, 2017 12:58 861 0

Deutsche Bank увеличи капитала си

  • deutsche bank-
  • промени-
  • капитал
Deutsche Bank увеличи капитала си - 1
Снимка: АР/БТА

Deutsche Bank възнамерява да привлече 8 млрд. EUR, за да увеличи коефициента си на базов капитал до 14%. Банката също така обяви за реорганизация в рамките, на която ще бъдат обединени инвестиционните и търговски подразделения.

За трети път Deutsche Bank от 2013 г. досега е принудена да излезе на пазара след многомилиардни разходи за уреждане на претенции с финансови регулатори. В следващите две години тя планира да продаде активи на обща стойност близо 2 млрд. EUR, като ще бъде подаден и миноритарен пакет акции от активите на Deutsche Asset Management. Също така ще съкрати и разходите си от 24.1 млрд. EUR до 21 млрд. EUR към 2021 г.

Deutsche Bank ще задържи Postbank, която планираше да продаде по-рано. Тя ще бъде обединена с бизнеса, касаещ обслужването на частни и корпоративни клиенти.

Също така ще има и кадрови промени, съобщи Джон Краян, управител на Deutsche Bank. Финансовият директор Маркуш Шенс ще заеме поста на заместник управител на банката. За втори заместник управител ще бъде назначен Кристиян Севинг. „Най-лошата за десетилетието криза остана зад гърба ни”, каза в писмо до сътрудниците Краян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА