Last news in Fakti

6 Април, 2017 18:01 1 414 0

Президентът на „Уестингхаус електрик“ е уволнен

  • уестингхаус електрик-
  • дани родерик
Президентът на „Уестингхаус електрик“ е уволнен - 1

Президентът на „Уестингхаус електрик“ Дани Родерик е бил уволнен два дни преди компанията за подаде искане за защита от банкрут, съобщи Ройтерс.

Японската корпорация „Тошиба“ потвърди този ход и съобщи, че Родерик е заменен от Мамору Хатазава, шеф на ядреното подразделение на „Тошиба“.

Родерик се присъедини към „Уестингхаус“ като изпълнителен директор през 2012 г. и пое изцяло енергийния бизнес на „Тошиба“ през 2016 г., една година, след като групата се реструктурира в зората на счетоводния скандал, който я сполетя след това.

Ролята на Родерик се сведе само до управление на „Уестингхаус“, когато президентът на „Тошиба“ Шигенори Шига подаде оставка в светлината на проблемите на корпорацията, свързани с ядреното й подразделение, довели до загуби на стойност 6 милиарда долара.

По-голямата част от загубите се дължат на надценяването на стойността на проектите, осъществявани от CB&I Stone & Webster, която „Уестингхаус“ придоби през 2015 г.

"Уестингхаус електрик", компания от групата "Тошиба Корпорейшън", е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят - бе съобщено през пролетта на 2015-а.

През 2015 г. „Уестингхаус електрик“ водеше преговори за споразумение за изграждане на VII блок на АЕЦ "Козлодуй". Проектът обаче се провали, след като от американската компания не потвърдиха финансирането.

Изграждането на 7-ми блок би струвало над 7 млрд. долара. Срокът, в който „Уестингахус” трябваше да потвърди, че са съгласни да инвестират 49% от капитала, изтече , а съгласие не бе декларирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА