9 Май, 2017 17:27 1 908 0

Повече български фирми мислят за екология (ВИДЕО)

  • зелени оскари-
  • награди-
  • екология
Повече български фирми мислят за екология (ВИДЕО) - 1

Реализирането на инициативи, свързани с опазването на околната среда, вече не е патент само на чуждестранните компании. Все повече български фирми провеждат еко инициативи. „Преди кандидатстваха основно големи компании с международен мениджмънт. Може би опитът, който от чужбина беше внесен в България налагаше производството да става „по-зелено” или пък самите бизнеси да имат подобни инициативи. С течение на годините виждаме, че идеята не е чужда и за много български компании”, каза в интервю за Факти.бг Надя Маринова председател на журито на националния конкурс „Най-зелени компании в България”. Той ще се проведе за 7-ма поредна година, а медиен партньор е най-големият сайт за недвижими имоти imot.bg.

Ако въобще може да се говори за екстравагантни идеи, свързани с опазването на околната среда, то една от тях е компания измислила карти, с които да измерва въглеродния отпечатък на всеки един от служителите си. „При всички случаи всяко едно усилие, което е положено за това да се установи даден зелен проект или да се направи производството по-малко замърсяващо, заслужава адмирации” е мнението на Маринова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА