9 Декември, 2011 18:05 1 145 0

Загуби от 8 млрд. USD в авиобизнеса

  • iata-
  • авиация-
  • загуби-
  • приходи

Близо 8 млрд. USD ще са загубите на авиационните компании през 2012 г., ако Европейския съюз не успее да се справи с дълговата криза. Това прогнозира Международната асоциация за въздушен транспорт IATA (International Air Transport Association). От там коригираха и прогнозите си за печалба в сектора за следващата година от 4.9 на 3.5 млрд. USD. Експерти са на мнение, че дори да се избегне криза в европейската банкова система, еврозоната няма да успее да избяга от рецесията.

От IATA очакват през следващата година разходът за гориво на авиационните компании ще похарчат 198 млрд. USD. Прогнозите са направени при цена на керосина 99 USD за барел.

Очакванията на Асоциацията за приходи през тази година остават същите, обявени преди един месец – 6.9 млрд. USD. За сравнение през 2010 г. приходите възлизаха на 16 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА