4 Януари, 2012 15:35 4 341 2

Пристанище Варна посяга към румънския пазар

  • варна-
  • пристанище варна-
  • румънския пазар

Пристанище Варна посяга към румънския пазар. Констанца е само с 6 км по-близо до Букурещ от Пристанище Варна-Запад
Конкуренция на порт Констанца и все повече румънски товари през България е амбициозната задача, която си е поставил екипът на Пристанище Варна.

Това стана ясно днес от отчета за обработените през 2011 година товари, съобщи "Варна утре". Все повече са стоките за района на Букурещ, пристигнали с кораб във Варна, съобщи изпълнителният директор на порта кап. Данаил Папазов.

Разстоянието до Констанца от Букурещ е само с 6 км по-малко от това до пристанище Варна-Запад. В същото време районът около румънската столица е сред най-населените на Балканския полуостров. Голям е и товаропотокът и за Гюргево, до което пък варненският порт е по-близо от румънския.

По 20-30 румънски тира товарят и разтоварват всяко денонощие на Варна-Запад, съобщи кап. Папазов.

Стоките за Букурещ са част от абсолютния рекорд на количеството обработени товари, който постави през 2011 година Пристанище Варна.

Кап. Папазов не скри, че сериозните инвестиции, които дружеството прави в кейовете край Девня, са свързани с амбиции за все по-голям дял от румънския пазар на товари. Той обаче предпочете да запази в тайна начините, по които варненското пристанище ще пребори конкуренцията на по-големия и модерен порт Констанца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 my name is ....

    0 0 Отговор
    Хубаво, обаче на снимката е Бургаското пристанище.
  • 2 профи

    0 0 Отговор
    Да не посегнат и на Бургас.