Last news in Fakti

26 Ноември, 2017 22:03 3 769 2

В Португалия живеят и работят 12 000 българи

  • португалия-
  • българия-
  • българи-
  • работа-
  • борис ячев-
  • луиш фераш

Португалия приема топло нашите сънародници

В Португалия живеят и работят 12 000 българи - 1
Снимка: Shutterstock

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи председателят на парламентарната група за приятелство България - Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“, изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси.

„Много са общите теми, които можем да дискутираме – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев. По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там.

Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“. Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно. По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 година, съобщи още Борис Ячев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    15 1 Отговор
    Добре че България влезе в ЕС та измести Португалия от последното място по-доходи

    Коментиран от #2

  • 2 СТАРА ПЛАНИНА

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Аааа нас кой ще ни измести? Не бих желал да сме вечни просяци и мизерници.