Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 16:32 2 729 0

KBC се преструктурира, продава ДЗИ

  • квс-
  • дзи
KBC се преструктурира, продава ДЗИ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една от водещите белгийски банки KBC продължава с политиката си на преструктуриране на бизнеса. През 2012 г. компанията смята да продаде притежаваният от нея застраховател в България ДЗИ, съобщават белгийските медии.
От белгийската финансова група засега отказват коментар, отбелязвайки че  става дума за слухове.
Съобщенията за продажбата на ДЗИ стават седмици след като КВС приключи продажбата на своето полско застрахователно дружество Варта на третата по големина компания в Германия - „Таланкс“ за 770 млн. евро.
Още при покупката през 2007 г.  на мажоритарния дял от ДЗИ, купувачът KBC заяви, че има намерение да отпише застрахователя като публична компания. По закон мажоритарният собственик може да отпише (делиства) компания, ако делът му се увеличи над 95%. Това стана възможно в началото на декември 2011 г.
Продажбата на застрахователни активи показва желанието на КВС да се съсредоточи върху банковия сегмент в Европа, който се очаква да стане привлекателен отново за инвеститорите след последните решения на срещата на върха в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА