Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 13:10 981 0

Специален щаб следи доставките на газ

  • газ-
  • доставки-
  • миет

В Министерството на икономиката енергетиката и туризма е създаден оперативен щаб, който да следи газоснабдяването в страната и транзита на природен газ, съобщават от МИЕТ.

С настъпилите застудявания и значително повишената консумация на природен газ във всички страни от балканския регион, източна Европа и Русия, доставките на природен газ  през вчерашното денонощие бяха осъществявани при много тежки условия на недостиг на количества за страните от балканския регион. Това наложи предприемане на мерки за намаляване на потреблението във всички държави от региона.

Оперативният щаб е с участието на представители и на “Булгартрансгаз” ЕАД и “Булгаргаз” ЕАД. Той ще следи внимателно обстановката и ще предприема необходимите мерки за обезпечаване сигурността на газоснабдяването в страната и транзита на природен газ през наша територия.

Актуалната ситуация и предприетите действия днес бяха обсъдени на среща при министър-председателя Бойко Борисов.

Отчетено бе, че до момента не е прекъсвано транзитирането на природен газ за съседните държави и не са въведени принудителни административни мерки за ограничаване на газоподаването. Предприети са всички действия за сигурна и надеждна работа на газопреносната и газоразпределителната системи. Използват се в максимална степен всички местни ресурси за осигуряване на количества природен газ, в т.ч. от ПГХ “Чирен” и от находището край Галата, като наличното съхранено количество в ПГХ “Чирен” е достатъчно да осигури за дълъг период от време част от текущото националното потребление.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА