10 Май, 2018 12:06 2 583 0

Турция и Беларус с авиационен договор

  • турция-
  • беларус-
  • авиокомпании-
  • полети
Турция и Беларус с авиационен договор - 1
Снимка: Shutterstock

Националните превозвачи на Турция и Беларус подписаха codeshare договор. Това означава, че ако пътникът купи самолетен билет на турските авиолинии, то може да пътува със самолет на беларуските. Чрез сключения договор Turkish Airlines и Belavia – Belarusian Airlines ще обслужват общо маршрута Истанбул-Минск.

„Радваме се, че си партнираме с Belavia. Смятаме, че това споразумение ще подобри отношенията ни с превозвача на Беларус, като същевременно ще засили и издигне търговското ни сътрудничество до следващото ниво. С въвеждането на тези съвместни полети между двете страни, пътниците ще имат повече алтернативи за пътуване между Беларус и Турция“, каза Билал Екши, заместник-председател и изпълнителен директор на Turkish Airlines.

„Минск – Истанбул е един от най-важните маршрути в развиващата се мрежа на Belavia – Belarusian Airlines и ние вярваме, че това сътрудничество с Turkish Airlines ще доведе до по-нататъшно увеличаване на пътуванията не само между Турция и Беларус, но и отвъд Истанбул и Минск“, каза Анатолий Гусаров, генерален директор на Belavia – Belarusian Airlines.

Като резултат от споразумението, полетът Истанбул – Минск ще се изпълнява под полетните номера и на двете авиокомпании. В последствие, като втори етап от сътрудничеството, могат да бъдат включени и други дестинации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА