17 Февруари, 2012 20:13 993 1

В понеделник споразумение между Еврогрупата и Гърция

  • гърция-
  • криза

Италианския премиер Марио Монти, германският канцлер Ангела Меркел и гръцкият премиер Лукас Пападимос вярват, че в понеделник може да бъде постигнато споразумение за Гърция от еврогрупата, се посочва в официално италианско съобщение, цитирано от АФП. По инициатива на Монти днес тримата държавни лидери са разговаряли по телефона.

Меркел трябваше да посети Рим днес, но отмени визитата, тъй като германският президент Кристиан Вулф обяви, че подава оставка. В края на разговора, при който бяха обсъдени подробности и който протече в конструктивен дух, тримата участници обявиха, че са убедени, че може да бъде постигнато споразумение за Гърция в понеделник от еврогрупата, се посочва в съобщение на председателството на Съвета.

Министрите на финансите от еврозоната трябва да се срещнат в Брюксел в понеделник, за да обсъдят дали има условия за отпускане на безпрецедентна помощ за Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Ало о.Порус ......салютти!!!ПАНДЕЛИС ако Ви дадът парички,няма
    да се наложи да пращам в буркани свинско месо и белени червени
    чушки !