Last news in Fakti

18 Април, 2012 14:52 1 152 1

Започна ревизията в КФН

  • кфн-
  • адфи

Днес е започнала ревизията в Комисията за финансов надзор (КФН), съобщиха от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Инспекторът е успял да връчи заповедта, заяви пред Факти.бг пресаташето на АДФИ Сашка Виденова.

Проверката беше назначена от финансовия министър Симеон Дянков. Тя трябваше да започне на 19 март, но на следващия ден от КФН отказаха да допуснат инспекторите. Днес не са създавани никакви пречки, уточни Виденова.

АДФИ е създадена през 2006 година, а основната ѝ цел е да защитава публичните финансови интереси чрез извършване на последващи финансови инспекции за спазване на нормативните актове, уреждащи бюджетната дисциплина, финансово-стопанската или отчетната дейност на организациите и лицата в обхвата на дейността й.

Известно е, че КФН, както и БНБ, е твърдо против предложената от Симеон Дянков реформа в управлението на Сребърния фонд, която вече беше одобрена от Министерския съвет. Съгласно нея активи на Сребърния фонд ще се влагат в български държавни ценни книжа. Против тази реформа се обявиха и редица финансови експерти, според които тя ще разклати сериозно финансовата стабилност на България и стабилността на пенсионната система.

Лично председателят на КФН Стоян Мавродиев се обяви срещу водената от Симеон Дянков фискална полиитка в интервю за ТВ 7.

Това стана по време на катарската визита на Бойко Борисов. Ден по-късно Дянков изпрати проверка в КФН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IQ146

    0 0 Отговор
    Разбрахте ли сега ЗАЩО Мавродиев напада Симеон Дянков? Защото иска да ревизира КАК Мавродиев ХАРЧИ народната пара. Защото Мавродиев си мисли, че след като е пратен от ГЕРБ на някоя синекура, каквато е тази комисия, е пратен там да КРАДЕ и да си оправи финансовото положение до живот. Пък Дянков му праща ревизори... Ще го напада, колкото повече далавери е правил, толкова повече ще го напада!!!