22 Март, 2012 18:40 1 797 5

Дянков изпрати да проверят Стоян Мавродиев

  • симеон дянков-
  • стоян мавродиев-
  • проверка-
  • кфн

Мавродиев се противи проверката била незаконосъобразна

Дянков изпрати да проверят Стоян Мавродиев - 1
Снимка БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков е поръчал проверка на Комисията по финансов надзор, управлявана от Стоян Мавродиев. Проверката се прави от Агенцията за държавна финансова инспекция.

Агенцията за държавен и финансов надзор е започнала проверката на 20 март, но служителите й не са били допуснати в КФН. Проверката се базира на постъпили сигнали за жалби от инвеститори, данни за конфликт на интереси на служители и сигнали за съмнителни назначения и неоправдани разходи за външни услуги и бонуси в комисията.


От КФН излязоха с официално становище относно проверката, в което Стоян Мавродиев заявява, че проверката е незаконосъобразна, поради противоречието й с редица норми както от националното ни законодателство, така и от нормите на правото на Европейския съюз. Там се отбелязва, че комисията е независим орган и може да бъде контролирана от Сметната палата или Народното събрание. По закон обаче трябва да се отбележи, че и агенцията има правомощия да проверява включително и органите на съдебната власт и президентството.

Според председателя на комисията Стоян Мавродиев, въпреки че комисията получава субсидия от централния бюджет, тя се отчита само пред Народното събрание, както е записано в специалния Закон за КФН.
„Считам, че сигнали, в които се съдържат данни за каквито и да било нарушения, свързани с дейността на Комисията, следва да се изпращат незабавно към Народното събрание и Сметната палата –институциите, които по закон контролират дейността на КФН”, се казва още в официалното становище на КФН, подписано от Стоян Мавродиев.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    0 2 Отговор
    Стоян Мавродиев миналата седмица си позволи, да направи коректен и обективен анализ за безумното предложение на Симеон Дянков, да се пипне Сребърния фонд и като следствие на това получава ответен удар от недоразумението Симеон Дянков, все още финансов министър на Р България... Бойко Борисов, озапти си министрите и си стягай оределите редици, всяко подобно действие показва безсилие и непрофесионализъм. Ха, наздраве!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан Милков":

    @1 are stiga reva be
  • 3 до 1 и 2

    0 0 Отговор
    Абе хора, те и двамата са за растрел, какво се карате?
    Това искат политиците, да се джавкаме едни други, да ни разделят, за да не сме единни, и да се вдигнем като един юмрук и да ги смажем!!! По същата причина и от Топлофикация ви казват, че съседа краде от теб, а не от тях... и се караме помежду си, докато плащаме загубите на топлофикациите!!! Надявам се повече хора да ми прочетат, коментара, и да се замислят, когато се карат със съседа или с привърженик на друга партия! АКО СМЕ ЕДИННИ ПОЛИТИЦИТЕ НЯМА ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА НИ ТЪПЧАТ И ДА ЗАТРИВАТ БЪЛГАРИЯ !!!
  • 4 Даниел Димитров

    0 0 Отговор
    Ей не се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите мутри Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.