Last news in Fakti

10 Април, 2012 11:21 1 252 0

АДФИ установи нарушения в МРРБ, МОСВ, МЗ и редица общини

  • адфи-
  • нарушения

През първото тримесечие на 2012 г. финансовите инспектори от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) приключиха 110 проверки за законосъобразност на разходването на средства, съобщиха от АДФИ.

Проверени са средствата от държавния и общинските бюджети и от европейски фондове и програми, в министерства, общини, търговски дружества с държавно или общинско участие в капитала и др.

Голямата част от проверките са възложени въз основа на постъпили в агенцията сигнали и искания на държавни органи, физически и юридически лица, по постановления на прокуратурата и др. Друга част са възложени съгласно Годишния план на АДФИ за 2012 г. Възможността да бъдат планирани финансови инспекции от страна на агенцията беше предоставена с измененията на законодателството през 2011 г., като тези проверки се извършват в областта на обществените поръчки.

В МРРБ са установени 6 нарушения, в МОСВ – 7, в МЗ – 1, в НОИ – 2 нарушения, в Агенцията за социално подпомагане са установени 14 нарушения, в Селскостопанската академия в София – 7. Осем нарушения има "Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс" ЕАД. Държавното ловно стопанство в с. Сатовча е с 48 нарушения, 10 нарушения има Областната администрация във Видин. МБАЛ "Оряхово" има 34 нарушения. Болницата "Св. Георги" в Пловдив има установени 35 нарушения, НАП-Варна е с 9 нарушения. Редица общини като Шумен, Търговище, Върбица, Каспичан, Ямбол и др. също са с констатирани различни нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА