24 Април, 2012 11:02 1 850 0

Димана Ранкова подаде оставка от КФН (обновена)

  • димана ранкова-
  • кфн

Димана Ранкова е подала оставка от Комисията за финансов надзор, заявиха пожелали анонимност източници.

Тя е заместник - председател на Комисията за финансов надзор и ръководител на управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Не са известни мотивите, с които тя напуска комисията.

Димана Ранкова минава за едно от най-приближените протежета на Симеон Дянков. По тази линия тя влезе в КФН при последните промени в комисията. През последните седмици председателят на КФН Стоян Мавродиев открито се конфронтира със Симеон Дянков относно неговите идеи за използване на парите от Сребърния фонд.

Димана Ранкова е завършила юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” – специалност „Право”. През 1995-1996 г. е стажант–съдия при Софийски окръжен съд и стажант в адвокатска кантора. От 1996 до 2001 г. работи в Комисията по ценни книжа и фондовите борси като главен експерт в отдел „Правен”, а в последствие – като началник – отдел „Нормативна уредба” на Държавната комисия по ценни книжа.

От май 2001 г. до март 2003 г. е член на Държавната комисия по ценни книжа. Със създаването на КФН през март 2003 г. Димана Ранкова влиза в първия състав на комисията и е избрана за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”.

От ноември 2009 г. до юли 2010 г. е член УС на Българска банка за развитие, а от декември 2009 г. до юли 2010 г. е председател на СД на проектна компания нефтопровод „Бургас – Александруполис”.

Има редица специализации, сред които са Френска фондова борса и Френска национална комисия по борсовите операции -1999 г.; „Практиката на Люксембург в областта на инвестиционните фондове“ - 2000 г.; Квалификационна програма „Юридическа практика за ценните книжа в САЩ“ - Чикаго, 2002 г.; Квалификационна програма на Международния институт за развитие на капиталовия пазар - САЩ, Вашингтон и Ню Йорк, 2004 г. ; Квалификационна програма на Международната комисия по ценни книжа (IOSCO) за новоразвиващи се капиталови пазари - Тайван, Тайпе, 2005 г. Автор е на над 100 публикации в специализирани издания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА