Last news in Fakti

15 Април, 2019 11:17 2 271 1

ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор „Солитрон“

  • also-
  • „солитрон“-
  • солитрон

От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж

ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор „Солитрон“ - 1

„Солитрон България“ е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес. Солитрон, която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г.

Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители. „Солитрон“ също предлага и свои комплексни услуги, консултации и обучение.

" „Солитрон България“ е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в България, с пазарен дял от над 30% и непрекъснат ръст през последните шест години", казва Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG.

„С придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзия в Източна Европа. Като дистрибутор на решения, компанията не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. По този начин „Солитрон“ подкрепя амбицията ни да станем водещ дистрибутор на цялостни решения в Европа за нашите партньори.“

От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намаляване на икономическата разлика с другите държави-членки на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенско варено

    6 7 Отговор
    Местим ли, колеги?