Last news in Fakti

11 Май, 2019 18:48 7 167 25

Кърджали с модерен завод

  • теклас-
  • завод-
  • кърджали

Нови мощности на "Теклас" в България

Кърджали с модерен завод - 1

Ще се обърна първо към работниците - това, че се прави първи, втори, трети завод, това, което вие произвеждате на 100% се изнася в Европа, САЩ и света. Няма рекламации, изключително качество, и затова колегите се съгласиха да инвестираме и във Враца, за да може и в Северозапада да се възражда икономиката. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред стотици работници и гости в Кърджали на откриването на нов завод на компанията "Теклас", предаде „Канал 3“.

"Благодарности към правителството не са необходими, това ни е работата. Доколкото знам и средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Вдигането на доходите може само да ги запази да работят тук, все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", продължи Борисов.

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите да говорят каквото си искат. Тук бяха голи поляни - това е най-добрият мост на приятелство между България и Турция, между българските мюсюлмани и християни. Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости", подчерта премиерът.

Новият инвестиционен център на "Теклас" е с 20 000 кв. м. площ и зона за отдих и възстановяване. Специализираният завод в Кърджали е за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

На откриването днес присъстваха още председателят на НС Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов, както и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, и Хасан Улусой, турският посланик в Република България, сред кметовете бе и градоначалникът на Враца, където се очаква компанията да създаде нови производствени мощности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИЯ КАЗА

    60 11 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ВЪВ ВСЯКО ТУРСКО УЧИЛИЩЕ ДА СЕ ИЗУЧАВА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА А, ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ЗА ЯВЯВАНЕ НА МАТУРА ДА БЪДЕ "ПОД ИГОТО" !!!
  • 2 Meganoob BG

    29 5 Отговор
    Браво! Колко хубаво ще се возим на тези... спирачни системи без кола!
  • 3 да да българин

    32 5 Отговор
    Хайде, да видим сега от къде ще си намерят кадри.

    Коментиран от #17

  • 4 Боко рекламиста

    29 7 Отговор
    Отново ПР-че на държавни разноски !

    Коментиран от #11

  • 5 Хой.бай

    12 4 Отговор
    Гааааааа.....гааааааа
  • 6 НОВИНАТА е

    48 10 Отговор
    Точно на това откриване турския посланик се изплю директно в лицето на Бойко Методиев Борисов и неговите герберастки велможи, казвайки им, че децата и внуците им трябва да изучават турски език в училищата !!!!

    Коментиран от #21

  • 7 vvvvv

    24 7 Отговор
    Предизборно А? Безочлив рекетьор. С държавни пари и преторианската гвардия за пазител си води кампанията.
  • 8 Бамби

    28 8 Отговор
    И колко от ратниците са българи?Толкова,колкото знаят турски.Само това е задължително условие при назначаването.
  • 9 Престъпника от Банкя

    29 11 Отговор
    Бойко - слугата на Ердоган!!
  • 10 Винету

    18 12 Отговор
    Шайката си прави реклама!!!
  • 11 Разбрахме...

    25 7 Отговор

    До коментар #4 от "Боко рекламиста":

    НА 100% СЕ ИЗНАСЯ , но не разбрахме КАКВО ОСТАВА В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО ПЛАЩА ТУРЦИЯ ЗА ТЕЗИ 4 ЗАВОДА,?!?
  • 12 гост

    26 7 Отговор
    Я пак повторете за средната заплата от 1500лв и взимането на 13та и 14та заплата? Само на хартия май се случава това. 800лв брутната заплата в завод, ако ще и папата да твърди за някакви си 1500лв, това е далеч от истината. Може с двойно счетоводство да ги докарват толкова и разликата да влиза в джоба на мениджърите. Г-н премиерът да направи справка на банковите преводи на работниците и да види дали визмат 1200лв чисти пари всеки месец и къде е тази 13та и 14та заплата.
  • 13 гост

    13 6 Отговор
    Я пак повторете за средната заплата от 1500лв и взимането на 13та и 14та заплата? Само на хартия май се случава това. 800лв брутната заплата в завод, ако ще и папата да твърди за някакви си 1500лв, това е далеч от истината. Може с двойно счетоводство да ги докарват толкова и разликата да влиза в джоба на мениджърите. Г-н премиерът да направи справка на банковите преводи на работниците и да види дали визмат 1200лв чисти пари всеки месец и къде е тази 13та и 14та заплата.
  • 14 123

    17 2 Отговор
    Продажници
  • 15 Паметник

    9 7 Отговор
    За Бойко. И курс по български за правилен словоред. Боко ще те подкрепим на изборите. Вервай
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Помак

    5 3 Отговор
    Голяма грешка че го правят във Враца този завод , трябва да е в Разград или Шумен има и работна ръка , а и хората са работливи и благодарни , ще се наложи да внасят работници от други градове
  • 19 КЪРДЖАЛИЕЦ

    2 4 Отговор
    В кърджалийско няма проблем с езика, и сме много доволни.
    Ние приветстваме всеки инвеститор ако ще да е и китаец ,за нас няма значени кой .
    Най важното не сме злобни и черногледи и негативни.
    За това WV да дойде в кърджали , и обещаваме всичките ни деца ще изучават немския език .
    Нас не ни мързи , освен ангийския ще изучим и немския .
    А турският ни е майчин език, но ние поощряваме винаги изучаването на езици.
    Кърджали е съвсем друг тип град, коренно се различава от другите градове в българия.
    Тук рядко са регистрирани кражби и негативни явления , просто хората са с друг мантелитет.
    И винаги вежливи и честни хора по улиците и окръга , проблемът ни са доносниците които са малко клептомани и алчни за блага

    Коментиран от #22

  • 20 456

    1 1 Отговор
    Искам " Шевролети " !
  • 21 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "НОВИНАТА е":

    Че как няма да се изплюе ,нали са му браШчеди ..То като ги почнеш Караянчева ,Караниколов ,Демиров...все на турски дерибеи въшките.
  • 22 Човешки ресурси

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "КЪРДЖАЛИЕЦ":

    Научете се на български език първо! България се пише с главно “Б”!
  • 23 Прах в Очите

    0 0 Отговор
    Средната работна заплата на Операторите в тази фирма е около 750 лева бруто. Инженерите са друга категория както и директорите. Сини яки и бели яки. Нали се делите в стола за хранене даже, защо когато правите изчисления на заплата и ги представяте на публиката, та даже лъжете Бойко Борисов, не разделяте??? На лъжата краката са къси, не са ли ви разказвали тази история в детската градина?
  • 24 Факти

    0 0 Отговор
    В Кърджали се носи слух, че Теклас е купил местния вестник Родопи24. Причината била многото негативни коментари към въпросната фирма във форума на вестника?!? Това вярно ли е?
  • 25 Горчивата истина

    0 0 Отговор
    Family-owned Turkish car parts maker Teklas up for sale - Ройтерс.
    И това дни след като БЕ открит новия завод на фирмата в Кърджали. Честито на печелившите или както се казва по нашенски “Трябва да си луд за да продадеш, печеливш бизнес..”