Last news in Fakti

26 Юни, 2019 17:41 2 127 23

Говори Москва: Русия не се отказала от АЕЦ „Белене“

  • аец белене-
  • русия

„Турски поток“ може да стане „Балкански поток“

Говори Москва: Русия не се отказала от АЕЦ „Белене“ - 1

Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия. Това беше общото послание на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на работна среща в Дома на правителството в Москва, съобщиха от Народното събрание.

Цвета Караянчева благодари на Дмитрий Медведев за решението на казуса с възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация. Председателят на парламента гарантира, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от „Турски поток“ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се нарича „Балкански поток“.

„Проектът се изгражда по всички европейски изисквания и чрез свързването му с газов хъб „Балкан“ ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта“, заяви Цвета Караянчева.

Руският премиер Дмитрий Медведев приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ.

Освен това руският премиер потвърди, че „Росатом“ ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

По време на разговора Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни и отбелязаха, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.

В края на срещата руският премиер изпрати поздравления на българския си колега Бойко Борисов. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на двудневно официално посещение в Москва.

В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    23 13 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ ;)
  • 2 Юнак

    14 22 Отговор
    Да си го построят на Червения площад тоя АЕЦ.

    Коментиран от #4, #20

  • 3 тест

    16 4 Отговор
    Слава на България! Слама на Россия!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СПОКОЙНО

    15 6 Отговор
    БЕЗ ПАНИКА СОРОСНЯ МЕКОКИТКОВА! БОЙКО ЩЕ ГО СЪСИПЕ ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛО И ЩЕ КУПИ 2 КОРАБА ЗА 12 МИЛИАРДА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ
  • 6 ГосТ

    17 8 Отговор
    Това е най доброто което може да се случи. Французите не са заинтересовани,не виждам американските подлоги какво квичат, при положение на руско-германското енергийно сътрудничество. Нахалници. Не стига че се отказахме от несъмнено по изгодната за нас европейска оферта за патрулиращи изтребители и сме се набутали като първите бушмени с американските централи,ами продължава квиченето.
  • 7 Българин

    13 20 Отговор
    Не месрси - да си я строят в мацква ! На нас втори Чернобил не ни трябва !

    Коментиран от #16

  • 8 Bahti

    4 6 Отговор
    Лавров поне се е посмял на пекинската патица. Хахахах
  • 9 Кирил

    9 4 Отговор
    Имам само един въпрос,коя българска община ще пожелае да приема отпадъците на отработеното ядрено гориво

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Начо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПУТИН":

    На твойта,там ще складират отпадъците
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Булгарплод

    8 5 Отговор
    Айде нашите плодове и зеленчуци да стъпят на руският пазар, пък тогава ще си имаме и джобни пари! Средно статистически извод!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 4321

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Булгарплод":

    Айде наш'те, "Булгар,Булгар"! За какви български плодове и зеленчуци за износ бълнуваш, като в България всичко е внос. Ама ей така, лаф да става, и да се спомене "великата руска държава", за това плащат...

    Коментиран от #23

  • 15 Опа тролчо

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Булгарплод":

    Айде да махне ЕС санкциите срещу Русия и ще.стъпят ако ги има.

    Коментиран от #19

  • 16 Чернобил

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    50% от пазара на ядрени реактори в света се държи от руснаците. Всеки трол го питам и теб също ще попитам:мислиш ли че си по-умен от половината страни, избрали руското качество?
  • 17 Guest

    2 4 Отговор
    Руски крак не трябва повече да стъпва в България, където мине руснака трева не никне.

    Коментиран от #18

  • 18 Умно село

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Guest":

    Абе , България е цялата обрасла няма стращно!
    Дали едните, или другите все сме си ВАСАЛИ. НО В ДНЕШНО ВРЕМЕ И НА БРЮКСЕЛ И НА ЯНКИТЕ.
  • 19 Булгарплод

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Опа тролчо":

    Ами ходи тогава да продаваш домати в Италия или Испания! Не тролвам, само се сещам , какви зеленчукови полета имаше в Тракия! Напоителни канали, даже не смогваха да ги оберат навреме, затова ходехме от училище на бригади! А сега? Чалга, дрога и пред компа!
  • 20 Тисъна

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Юнак":

    Те имат и там...
  • 21 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    кво ли не прави желанието на българина да бъде роб?мерак да правим скъпа и ненужна и опасна ядрена централа за да се заробим отново на руснаците.мераците не спрат въпреки пълната ненужност на проекта белене.продължава и набиването на пара.

    Коментиран от #22

  • 22 Опа шъжлив тролчо

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Тия приказки за скъпата, опасна ядрена енергия ги разпрсвяй на САЩ, Великобритания, Франция, Беларус, Украйна и Словения, които тази година строят по един два нови ядрени реактора.
  • 23 Койчо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "4321":

    Та нали като скъсахте отношенията с Русия спряхме да произвеждаме български плодове и зеленчуци то затова сега ще хрупаш внос. Америка да ти пратят от техните БИО да си хапнеш. Много сте зле честно. Какъв ти е кярът от САЩ кажи.