Last news in Fakti

19 Май, 2012 20:10 1 780 0

Маринов: Приватизацията не е решение

  • фондова борса-
  • приватизация-
  • маринов
Маринов: Приватизацията не е решение - 1
Мирослав Маринов-член на УС на ПОК „Доверие”

Една от темите на провелия се през седмицата икономически форум „Шумът на парите” беше „Капиталовите пазари” и състоянието на Българска фондова борса. Не само след началото на кризата, но и преди нейното начало оборотите, които се извършваха на нея не бяха големи. Една от идеите днес е тя да бъде приватизирана. Дали това ще я направи по-добре функционираща? „При очакваната приватизация на БФБ се продава ефективно инфраструктурата. Ако например, на мястото на Женския пазар направим мол за зеленчуци едва ли оборотът ще започне да расте веднага. Незабавната приватизация на борсата също едва ли веднага ще увеличи оборота” е мнението на Мирослав Маринов, член на УС на ПОК „Доверие”.

В момента най-големите инвеститори на Българска фондова борса на пенсионните фондове, което е нетипично за европейските борси. Така например, обемът на акциите на пенсионни фондове в Румъния е колкото на българската борса, при положение, че северната ни съседка е с два пъти по-голямо население от българското и с три пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА