Last news in Fakti

5 Август, 2019 15:09 2 118 10

„АЕЦ Козлодуй” с 99% ръст на печалбата

  • аец козлодуй-
  • печалба

Цената на тока помпа печалбата на ядрената централа

„АЕЦ Козлодуй” с 99% ръст на печалбата - 1

Печалбата на „АЕЦ Козлодуй” нарасна с 99% през първата половина на годината, като причината за това са увеличените продажби на електроенергия на борсата и ръста на цената на тока на свободния пазар.

Това съобщи в. „Труд“.

По предварителни данни дружеството приключи първото полугодие на 2019 г. с печалба след данъци в размер на 197 млн. лв., пише в публикувания финансов отчет. За същия период на миналата година отчетената печалба е в размер на 99 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chernobyl

    21 1 Отговор
    Само МАФИЯТА на ГЕРБ и ДПС печели!
  • 2 Иван

    19 1 Отговор
    Бравос. Значи можело и държавни дружества да печелят. Щото Лукойла вече 25 години е на загуба
  • 3 Даниел

    4 0 Отговор
    Ми да вдигаме тока тогава?! Уж някви 10% беше нещо по закон?! Ама то където 10 там и 100!
  • 4 Ф 16

    5 0 Отговор
    Остават само 6 години до първият летателен полет със завой над Северна Македония и Тракия на новите изтребители f-16 block 70 платени с Кеш кредит авансово.
  • 5 Иво

    7 0 Отговор
    Ето това е вече арогантност - на мен в януари ми вдигнаха тока на свободния пазар със 140%, а Нек отчитат ръст на печалбата с 99%. Жалко е, как енергийната държавна мафия генерира печалби на гърба на малкия и среден бизнес

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 Петров

    5 2 Отговор
    Тези 99% печалба,покриват загубите от ВЕИ!
  • 7 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Преди да има свободен пазар всички ревяха за него и как щяла да падне цената. Оказа се обаче нож с две остриета. Няма как да вкараш още един прекупвач по веригата и цената да падне. За да пада цената трябва нов производител, а не още един търговец.
  • 8 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Много добре. Много се радвам. Сега трябва да орежат абсолютно всички държавни поръчки към малкия и среден бизнес и всякакво финансиране от държавата и еврофондове. Нали сте срещу държавата.
  • 9 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Много добре. Много се радвам. Сега трябва да орежат абсолютно всички държавни поръчки към малкия и среден бизнес и всякакво финансиране от държавата и еврофондове. Нали сте срещу държавата.
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    И КЪДЕ ОТИВА ТАЗИ ПЕЧАЛБА ??? Това е смешно и нелепо !!! Защо тогава не се построи БЕЛЕНЕ ??? ЗАЩОТО ЕС НЕ ЖЕЛАЕ !!!