Last news in Fakti

7 Август, 2019 23:29 8 126 75

Хотелите се напълниха, свърши персоналът

  • плаж-
  • хотел-
  • гърция

Сега обаче няма кой да обслужи туристите

Хотелите се напълниха, свърши персоналът - 1

В пика на сезона голяма част от хотелите по морето се напълниха, но се оказа, че липсват достатъчно хора, които да обслужат туристите. Това заявиха за в. “Труд” от бранша.

Проблемът с недостига на персонал в туризма е актуален през последните години, заради липсата на достатъчно подготвени кадри и ниските заплати в бранша. Поради трудния старт на летния сезон и липсата на туристи хотелиери и ресторантьори не наеха достатъчно работници в началото на лятото. През август обаче местата за настаняване на първа линия до плажа се запълниха, а останалите са заети на 70-80%.

Сега обаче няма кой да обслужи туристите. Гости на едни от най-големите ни курорти се оплакаха, че при пристигане ги настаняват в непочистени от предните гости стаи, а кърпите в банята се сменят само веднъж през едноседмичния им престой.

Най-търсени са миячи и камериерки, тъй като за останалите длъжности в туризма има кандидати млади хора, които искат да съчетаят работата с морски купон. За най-тежките професии обаче кандидати няма. Затова и собствениците на хотелите са принудени да вдигнат заплащането за тези длъжности, за да си намерят служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    108 16 Отговор
    И тези няма да се върнат догодина, лайноморието е кочина.

    Коментиран от #52

  • 2 Анонимен

    43 30 Отговор
    Фалшива "новина". Нищо вярно.

    Коментиран от #4

  • 3 Къде

    66 16 Отговор
    са се напълнили хотелите, в Гърция ли? Та това е напълно нормално.
  • 4 Хотелиера

    26 70 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Ааа фалшива ходете на палатка сега в гърцика на 45° на сянка и яжте прокиснали лепкави кренвирши!

    Коментиран от #6

  • 5 квартален тъпак

    69 3 Отговор
    Кога ще почнете да плащата тук, г*внари?!?!
  • 6 ЛудЛ

    93 13 Отговор

    До коментар #4 от "Хотелиера":

    И защо си мислиш ,че тези който отидат в Гърция ядат само кренвирши.А какво им е лошото на гръцките кренвирши,те не са фалшиви като нашите.Каквото ни е обслужването такива ни и кренвиршите.Нямало кандидати за най-тежките професии.Ами как ще има като заплащането и най-ниско.Иначе цените космически тази година.Посетих ви и ги видях по ресторантите какво чудо е.Цени като в Италия.В кухнята готви пенсионерка ,а сервитьорката не ползва табла ,защото не може да я държи правилно.

    Коментиран от #7, #8, #64

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мигел

    19 70 Отговор

    До коментар #6 от "ЛудЛ":

    Ти май страдаш от ВЕРБАЛНА ДИАРИЯ!Толкова много безсмислени думи,само и само да не си признаеш,че ходиш на жегите в гирция и караш две седмици на сандвичи от вкъщи защото НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ДА ХОДИШ НА ЧЕРНО МОРЕ!Има хубаво и евтино,НО НЕ НА ЕДНО МЯСТО!Който има пари почива на Черно Море,който няма-на камънаците в Гърция;)

    Коментиран от #22, #47

  • 9 VVV

    42 4 Отговор
    Хотелите се пълнят само Август месец ,а кръчмите само събота и неделя от българи .В България туризъм може да се прави само като семеен бизнес.

    Коментиран от #12

  • 10 Драйвър

    67 6 Отговор
    НЕ Е ФАЛШИВА НОВИНА!За същата работа в подобен курорт в Европа персонала получава до четири пъти по-високи доходи за същата работа!При условие,че печалбите са сходни,няма ка да си намерят СВЕСТЕН персонал да им робува без пари;)Всеки читав служител с повече от две мозъчни клетки и желание за развитие си намира работа в чужбина,в България останахме работодателите,отайката от служители която не става за нищо друго освен за хамали на пристанището и туристи които някой трябва да обслужи,ами няма как да стане,от кал тесто не става!Но и с трици маймуни не се ловят!Така,че докато не си НАМАЛЯТ ПЕЧАЛБИТЕ И НЕ ПОВИШАТ ЗАПЛАТИТЕ,проблемите с персонала ВИНАГИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ!Вече дори и Украинците и Северно-Македонците не се лъжат да се хванат на работа за тези смешни заплати!
  • 11 Хотелиера

    24 45 Отговор
    Само да си знаете както н тук обсъждате румънци, поляци, германците, руснаците че били еди какви си вас така ви обсъждат в Гърция че сте бедни и се свирате в къщи за гости и по палатки и как ядете от супер маркетите а не ходите на таверни и ресторанти! Викат си ей ги тия пристигнаха с покъщнината...

    Коментиран от #15, #19

  • 12 Драйвър

    14 24 Отговор

    До коментар #9 от "VVV":

    Ти май си бил една седмица на почивка по морето миналия месец и от там си вадиш игенерални зводи за целия Български туризъм!Отиди по Варненските кръчми на плажа-всяка вечер е фул с БЪЛГАРИ!Отиди на Златни Пясъци в КОЙТО ИСКАШ ДЕН И МЕСЕЦ И НАМЕРИ ПРАЗНО МЯСТО-КЪСМЕТ;)
  • 13 стоян георгиев

    24 3 Отговор
    да се пълни морето ни и да се вдигат възнагражденията.тва е добра новина за източна българия.добръя сезон ще храни после цяла година над милион човека!трябва обаче и държавата да се замисли дали става само с вземане.трябват сериозни инвестиции в магистрала черно море в пречиствателни станции в магистрала русе варна ,дори и в скоростен влак до морето и изкуствени острови срещу големите ни курорти.на там е пътя ,а другото конкуренцията ще си го направи!

    Коментиран от #41, #53, #61

  • 14 Бесен Язовец

    51 3 Отговор
    В Greece си събират нечистотиите от плажа тука фърля у храстите и после разправят какво било мръсно на Черноморието! Я си огледайте зад блока и си помислете дали руснаците или рунънците направиха бунището!
  • 15 ГОШО

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хотелиера":

    Е те понеже гърците все по таверни са ама на едно гръцо или на чаша вода

    Коментиран от #27

  • 16 Бесен Язовец

    15 4 Отговор
    Природата ви е менташка племееее.. едно време само сте дрънкали комунистите това комунистите онова сега същата работа все у чужбина е по хубаво еми направете си го и тук хубаво бе. Четем ви коментарите днес под статията за ментака от Плевен и гледам лайковете дълго време няма да ви е хубаво да си знаете само!
  • 17 Луд

    36 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    За почивка съм дал 1300 лева .За теб са малко,но за мен това е лимита.И съм много доволен защото бях в хотел в който всичко беше на ниво.Обаче като седнеш в друго заведение виждаш какво става.А ти си толкова арогантен и неуважителен ,че вече ми е ясно защо всички имат такова мнение за Черномориета-заради такива лакомий като теб.Кажи кой ти е хотела ,направи му реклама.При такъв грижовен домакин всички искаме да отидем.ЛАКОМИЯ
  • 18 Anton

    10 23 Отговор
    Заминавайте за Гърция ама там ви чака Торанага сама с големия меч, а зимата е дълга. На връщане си купете по една сирена да виете пред парламента, че са ви ниски доходите.
  • 19 NikNay

    38 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хотелиера":

    И какво грешно или лошо има в това да си на палатка да отседнеш в къща за гости и да си пазаруваш от супера?

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хотелите

    11 3 Отговор
    се напълниха, но нищо друго не се промени въпреки широката обществена дискусия. Резултатът е ясен.
  • 22 Луд

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мигел":

    И кое е безсмисленото на моя текст.
  • 23 Хотелиера

    4 26 Отговор

    До коментар #19 от "NikNay":

    Все едно си на язовира с тази разлика че язовира ти е на 1 час път а Гърция на 5 часа!

    Коментиран от #25, #28

  • 24 Брус Уилис от Брезник

    24 1 Отговор
    То на Слънчев бряг ако ядете кренвирши и спите на плажа ще ви излезе по-евтино от Гърция.

    Коментиран от #67

  • 25 NikNay

    19 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хотелиера":

    Въпроса ми е какво грешно или лошо има в това да си на палатка да отседнеш в къща за гости и да си пазаруваш от супера? А не кое как изглежда и колко е далеч - всеки преценява и решава там да себе си.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 onq s konq

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "ГОШО":

    А...,Ама нали Гърците вземали по 1000евро пенсииза заплатите им да не говорим,пък изведнъж...НА ЧАША ВОДА в Таверните?Ако е така,това обяснява ожесточените им НЕПРЕКЪСНАТИ протести И БЛОКАЖ НА ГРАНИЦАТА.Което пък не се връзва с изказванията на "некои хора" че Гръцкото Правителство мислело за народа си,пък Нашо - НЕ"?!А като прибавим и абсурдните им глоби - 1500Евро за пушене в колата,1 шапка пари/не зная колко точно,но знам че е горе долу толкова / ЗА ТЕГЛИЧ НА КОЛАТА, и т.н....бе Гръцка им работа:)
  • 28 ЛудЛ

    31 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хотелиера":

    Има хора който обичат на язовир,какъв ти е проблема.Ти си кон с капаци,само Черно море.Има Гърция,Турция,Италия,балкан.Шматка си ти.Я кажи ти къде почиваш лятно време.На всички ще ни е интересно.
  • 29 Хотелиера

    7 36 Отговор

    До коментар #26 от "ало хотелиерчето":

    Ходи се въргаляй в пясъка на Гърция и си прави за по- евтино сянка с вестник!

    Коментиран от #30, #38

  • 30 NikNay

    20 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хотелиера":

    И какъв ти е проблема? Кой където си иска ще се търкаля и ако иска ще ти прави сянка с папрат защото да разлика от вестника е безплатен.
  • 31 Сульо Хотелиерчето

    41 7 Отговор
    Толкова много туристи има по нашето миризливо море, че "хотелиерите" по цял ден клечат тук и пишат срещу Гърция! Стига сте драскали, бе Сульовци - хайде бягайте, че пред хотелите ви стана опашка от туристи и чакат да ги обслужите! Ха-ха-ха-ха-ха...
  • 32 Guest

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Уау, уау... Нещо влизаме в полемиката на министерството. Хотел 3, 4, 5 звезди+първа линия+койка и чадър на пясъка! А, че и по три пъти на седмица да им сменят пешкира?! Алоууу, аланкоолу, ми стойте си у Софето и Филибето. На терасата на слънчеви бани! Да Ви еб. у "туристите". И теб в "хотелиера"! Т'ва ли разбирате от туризъм? За десет дни в определен морски район плаж не сайдисвам повече от два пъти! Да Ви чу.а. почивните станции със звезди да Ви...
  • 33 Хотелиера

    7 28 Отговор
    Брейй какви агресивни сте станали от кренвиршите човек ще реши че са почнали да слагат истинско месо в кренвиршите!
  • 34 Пиже инкасаторо

    29 3 Отговор
    Да,да! До десети август едвам напълниха хотелите, а на петнадесети ще се изпразнят, защото сезона по нашето море свърши. Е, кой ще отиде да работи, десет, петнадесет дни, като за тия дни, може и въобще да не му платят. Даже, не може, а си е сигурно, че няма да му платят. Нали знаете вица за табелата на петзвездния морски хотел: Извиняваме се за неудобството, но хотела юли и август няма да работи. На почивка в Гърция сме.
  • 35 Голям бюджет на Република България

    16 5 Отговор
    Още 20дни сезон и ще ме хваните за мекия...
  • 36 Краси

    24 3 Отговор
    Надпис на хотел някъде по Черноморието:

    Не ни търсете юли и август. На море в Гърция сме...

    Коментиран от #37

  • 37 Оня с рикията

    18 2 Отговор

    До коментар #36 от "Краси":

    Па те и наште хотелиер сакат на убаво да идат.
  • 38 Джудже

    26 5 Отговор

    До коментар #29 от "Хотелиера":

    А отиди в Гърция и пак коментирай. Там чадърите и шезлонгите обикновено са към хотела, а ако си на обществен плаж са към заведенията и ти вървят с някаква консумация, за която дори не се стискаш пак ти излиза по-евтино от колкото по нашето море само чадърчето и шезлонга, а разликата в обслужването е без коментар.
  • 39 Йозеф

    33 2 Отговор
    От 1.09 пак съм на Бяло море. Безкрайни плажове, бял пясък, безплатни шезлонги, чиста вода. Пломари, цантали, ясни вечери и китари.
    Предлагам хотелиерите и концесионерите по лайноморието да си направат турнир по плажен волей, работа нема, място - колкото искаш, поне време да минава.
  • 40 Госあ

    4 1 Отговор
    Мъка,мъка българска 😂
  • 41 ???

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    В какъв свой свят живееш?

    Коментиран от #59

  • 42 Приятелка

    20 1 Отговор
    Е от седнала в 5 звезден хотел за 10дни. Вече 4 ден, и бельото не е сменено пода е мръсен. В 5 звезден хотел, а и в 4 зве. почистването и смяна на кърпи и бельо става всеки ден.
  • 43 Вила на Албена

    33 8 Отговор
    Понеже всички, които ходите по Черноморието, всъщност сте бесни селяндури (redneck), виждали море 2 пъти у живота си, нека ви кажа още нещо : Всичките тези т. нар. "пресни" сафрид, попчета, калкан, чернокоп, лефер и прочее, всъщност са стояли години наред във фризерите на кръчмите, в които гордо ви сервират "прясна" риба... Обикновено през лятото не се лови риба, защото няма, а дори рибарите и да извадят 2-3 кг., никой не е луд да ги чака в 6 сутринта, за да им купи 2-та килограма. Кръчмарите купуват рибата късно наесен, октомври-декември, защото тогава е много и струва малко, обикновено по 4-5 лв. за кило. После пълнят фризерите, и следващото лято чакат чужденците и селските балами, да им я продадат за "прясна" по 15-16 лв. за 100 гр. Само калкана излиза напролет, и до август пак седи във фризерите. И понеже е скъп, обикнавено стои с години, преди да го продадат. А пък в Италия, като затвори крайбрежната кръчма около полунощ, всичко, което е останало от сутрешната прясна доставка, се раздава поравно на персонала, а рано сутринта се зарежда нова, прясна скота. Познавам българи, които работят лятото в такива кръчми, пълнят всичко по фризерите, наесен го връщат в БГ и го продават на кръчмарите като втора цедка... :-) Ей това ядете, горди селски цървули ! :-)

    Коментиран от #58, #68

  • 44 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    Украинките свършиха ли се ?

    Коментиран от #54

  • 45 Камериерка

    29 1 Отговор
    До "хотелиера"
    Плащай ми 1200 евро заплата да си позволя таверна и хотелска стая. С мизерните 700 лв - къмпинг ,супермаркет и кремвирши баце.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ???

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мигел":

    Аз съм си на морето - на 300м., така че ти ходи където си искаш, а аз си го знам какво беше едно време и какво е сега.
  • 48 факти

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Абе чорбаджи за 40 евро 4 човека неможем да изядем гигантска табла с плодова салата в гърция.На другия ден за 60 евро половин голяма отрупана маса с мезета и салати водата там ти я дават бесплатна.Омари, миди, стриди,за 700гр 6 евро и неможеш да ги изядеш.Купиш си една бира и цял ден лежиш бес пари на шезлонга.Видяхте че бес българските туристи не ви излиза сметката и вместо да злобеете вземете се научете от гърците как се прави оборот.Иначе догодина пак ще си бройте стотинките.Кога ще си го набийте в тиквите, че оборот се прави като има много хора и е евтино.
  • 49 Ко значение има..

    3 1 Отговор
    ..за отделния гражданин или държавата след като сега всичко е частно? А пък и да носи някои данъци на държавата ква полза след като държавата е собственост на монополистите и не защитава интереса на народа.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 guest

    4 3 Отговор
    Преди месец рев - няма туристи, сега - има туристи
    ама проблема го създават май тези, които пишат статиите :)
  • 52 filo

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    Ей Муньо, престани да с...ш под всяка статия, мекере продажно.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Има

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "Шаран БГ":

    Филипинки те могат да работят и за 200 лв
  • 55 Морето

    5 8 Отговор
    Аз съм си от морето. На 5 минути пеша.Има си заведения паркинг ,супер чадъри шезлонги.До 19 часа грее слънце няма почти вълнение.За да отида на 400км в Гърция на по топло време и горе долу съата работа като у нас просто няма смисъл.По добре тези пари за нещо по смислено и екзотично.В гърция срещах същите тимни субекти от Индия но по мръсни.Имаше любезни и отзивчиви хора и нелюбезни сервитьори.Там има морски таралежи тука няма какво да те изненада в морето.Там съм усещал миризми на обор у нас не.Двйствително трябва да подобрят заплатите и обслужването Като гледам колко Руснаци и Румънци идват значи при нас им е добре.Почивката е вътрешно състояние на отпускане

    Коментиран от #57

  • 56 Джентълменът русофил

    12 0 Отговор
    Няма да има качествени служители докато минимална заплата е 560 лв. Това е гавра, това е унижение, това е подигравка. И сега преди парламентарните избори, ще я вдигнат на 660, което е същото. И тези прости, алчни, надменни и стиснати олигарси-работодатели, как ги търпи народа се чудя. Да ви кажа сегашните години в България най ги оприличавам на годините преди 1944 г.
  • 57 Анонимен

    10 4 Отговор

    До коментар #55 от "Морето":

    По нашето Черноморие няма какво да те изненада във водата, казваш? Като изключим плуващите л*йна, тоалетна хартия, превръзки и пластмаси, си напълно прав.

    Коментиран от #69, #72

  • 58 Хриби Храци Хохлюви

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Вила на Албена":

    Ееее, айде сега пък и ти...ми прясна бе, щом е прясно замразена, къде има ук уловка. А забрави да споменеш как се прави пачка от ''софийски'' калкан ( за незапознатите сухоземни плъхове-морската лисица е вид скат, добре разпространен в Черно море и почти без стойност)...мухахаха!!!!
  • 59 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "???":

    живея в българския свят в българия!!!ти в кои живееш?
  • 60 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    хасначо,акъл от хора дето пасете овце и кози не искаме.паси си козите гледаи баира дето днес има трева и не ръси акъл!!!!българия хасанчо за тия три месеца море прави пропорционално повече туристи от твоята любима маика турция за 6 месеца.тва ти го давам бонус.еи така да се порадваш и ти на инфо докато доиш животните.турция има един основен проблем с морето.ако се реши турция ще бъде номер едно по туризъм .тва е проблема че турците не ходите на море.що бе хасанчо?що не разгърнете кълките на кадъните на плажа,а гледате отстрани и се облизвате като гладни кучета????та пак ти казвам паси козите и не се напъваи!
  • 61 гостенче от далече

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Както винаги си на ниво...добра идея-да си направим и ние една ''палма '' като дубайската казваш.Аз пък имам и друга идея-на ''палмата'' да развиваме ,нискохигиеничен културно-алкохолен туризъм'' май ще е най добре, а..?? Ко'шъ каеш по въпроса.

    Коментиран от #62

  • 62 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "гостенче от далече":

    имннно тва е !!!!много навалица да поркат и да се е..т!!!!подобно на ибиса!!!!ххахахаа!!!!и да може лесно да се стига от всякъде.да има и два острова на които да се продава легално канабис с казина и ку.ви!нещо като холандия на балканите!ти бил ли си в холандия другар?знаеш ли как са с парите там?а и забравих .трябва да има забрана за дебели соцносталгици ,да посещават курортите ни.за вас гърция и турция.лаиноморието за другите!!!нека се мъчим ние на него .вие там с дебелите си женици и доматите от вкъщи!

    Коментиран от #63

  • 63 гостенче от далече

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    Ти па кво се пенявиш бе....нали това е твоя идея, аз само добавих покрай културния да развиваме и алкохолния туризъм...Ама си личи че си старо комунде-само те се отричаха бързо-бързо от идеите си , щом не им изнасяше.Рот фронт и да живее нерушимата братска връзка между народите.
  • 64 666

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЛудЛ":

    Напълно сте прав!
    Бях във Варна,посетихме бар под морската,яко дранееее ,менюто отврат,като си тръгвахме видях отзад персона от кухнята-САМО РОМКИ
    Да ви е сладко!
  • 65 Гост

    9 1 Отговор
    Дайте пари на хората които ви слугуват по 12-15ч. гадни робовладелци
  • 66 Хотелиер

    3 0 Отговор
    От 1 08 2019 до 10 09 2019 отпуск на море сме в Гърция. Ай сиктер бе аз булгар турист ко прая тука.
  • 67 да попитам

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Брус Уилис от Брезник":

    и толкова чисто ли ще е морето?
  • 68 и аз да ти кажа

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Вила на Албена":

    нито съм селянин,нито съм горд-не мога да си позволя да отида на черно море,защото ми е скъпо,а и не е онова море от моето детство ,юношество и моята младост.Сега предпочитам да отида в гърция,където се чувствам както едно време-човек.Дали ще отида на таверна,ресторант или другаде,решавам аз!Отишъл съм на почивка,а не на запой!Искам да си легна след плажа и да се наспя,без да ми пеят фикифци,стораровци,ивани,крисковци и тем подобни.Ако искам музика,ще си пусна,но аз съм отишъл на ПОЧИВКА,а не на долнопробна дискотека.И на сутринта да си направя закуска спокоен и наспан,отпочинал!Този "хотелиер"какво ми предлага?Почивка=пияна оргия?Ресторант с "прясна"риба?Уиски с дъх на разредена ракия?Да-предпочитам да се въргалям на плажа,защото няма да се порежа на стъкло,или няма да се изцапам с л....айна.И няма някой да ми предлага сянка на цената на резервоар с гориво(то пък едно гориво...ама за него друг път)Ами че аз,с парите за шезлонг и чадър за десет дена на БГ-морето ще отида до испания!
  • 69 да допълня

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    и онези малки,но щипещи буболечки във водата
  • 70 Черноморец

    7 0 Отговор
    Къде са препълнените хотели, че нещо не ги виждам. Лъжат в новините, че намалили цените с 30%, за да се хванат балами, ама българинът вече не вярва на никого.
  • 71 незнайко

    1 0 Отговор
    "ХАК" им е нека се чудят откъде им е дошло. Нека туристите се оплакват в книгите им ! Дали обаче някой ги чете ???
  • 72 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    Господин Анонимен, Вие виждали ли сте с очите си това което сте написал ??? Може би във Вашата тоалетна е така !!!
  • 73 кандидат за работа

    6 0 Отговор
    Аз съм кандидат за работа на Черноморието, обещават ми 2000 лева на месец, само че щели да ми платят догодина. какво да правя?
  • 74 Якия

    4 1 Отговор
    За съжаление няма правилна политика за туризма. С туризъм се занимават на 90% изключително прости индивиди, които искат да дадат 1, а да спечелят 1000. Няма как да стане. Аз също съм готвач, това съм учил, имам изкарани много специализации в Австрия и Италия. Също пробвах да работя лятото на нашето море, но условията и заплащането са унизителни. Качествено обслужване няма как да има, а летата няма да бъдат провал в директния смисъл на думата, но потенциалът, които имаме като природни дадености и персонал (например аз с удоволствие бих работил тук при други обстоятелтва) никога няма да го достигнем заради липса на адекватна политика и визия затова по какъв начин да ни се развива туризма. А иначе ако не можеш да дадеш 100-1500 лв заплата на камериерка по мое мнение не би трябвало да имаш право да правиш бизнес по морето. Всякакви други оправдания от сорта на: "Ама аз давам 600 и още 600 на държавата за осигуровки и т.н.; сезона е слаб; колко искаш да взима една чистачка?!?! И т.н и т.н. са безпредметни, жалко просто, че държава търпи такива "работодатели".
  • 75 Ники

    1 1 Отговор
    Уважаеми, гледайте от положителната страна на нещата. На нашето черноморие си е хубаво, както и в Гърция. Всяко лято ходя и на нашето, и на гръцкото море и съм доволен. Да, има и много отрицателни страни при нас, но и в Гърция не е чак УАУ. Тези, дето ходят с покупките от България в Гърция не знаят, че всъщност в Гърция си е доста по-скъпо, отколкото в България. За миналото лято седем дни в Гърция ни излязоха около 2500 лева с всичко, а в България около 1500 лева. Ама аз като отивам на почивка не си стискам задника и не пестя.