9 Август, 2019 13:10 10 730 50

Бум на нашенци в Гърция, но харчат най-малко

  • гърция-
  • туристи-
  • българи-
  • храна-
  • хотели-
  • курорти-
  • лято-
  • родопи-
  • фанари

Българските туристи си носят храна от родината

Бум на нашенци в Гърция, но харчат най-малко - 1
Снимка: Shutterstock

Туристите в Северна Гърция са много това лято, но оборотите в магазините са доста под очакваните. Местата за нощуване са пълни между 70 и 80 процента, пише „О хронос“, цитирайки данни на туристическата асоциация.

Българските туристи в Северна Гърция са най-многобройни, но оставят най-малко пари в курортите на регион Родопи. Това е констатацията на Комисията по туризъм в общинския съвет на Комотини. Заведения, кафенета и магазини разчитали на оборота, който правят турски и румънски туристи, които са значително по-малко на брой.

Българите рядко сядат в таверни и почти не пазаруват в магазините. Предпочитат да носят хранителни продукти от родината си, се твърди в анализ за настоящия туристически сезон. Освен това българите предпочитали да наемат частни имоти, а не стаи или апартаменти в хотели, предаде 24 Родопи.

Въпреки това в община Комотини отчитат сравнително силен сезон. В момента заетостта на хотелите е между 70 и 80 процента. В анализа на Комисията по туризъм се посочва още, че най-предпочитаното място от туристите е градчето Фанари, което вече наричат Туристически флагман.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    54 38 Отговор
    Бай Ганьо в Гърция.Голям цирк.

    Коментиран от #3

  • 2 Миризлив пор

    81 8 Отговор
    То щото англичаните много харчат тук, идват на Ол-инклузив и само в хотела ядът и пият.

    Коментиран от #6, #44

  • 3 Иван

    66 10 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Защо да е цирк?! Ти не си ли виждал английските, германските, руските и пр.туристи как си носят сандвичи от хотелите, как се редят на опашки с препълнени чиний като невидели заради олинлузива при нас и Турция? А "бай Ганьо" ако имаше достатъчно пари щеше да си пече задника на Малдивите, Сейшелите, а не Гърция.

    Коментиран от #8

  • 4 месара

    25 29 Отговор
    абе не е ли си да опънеш вестника на плажа, па да нарежеш домати, краставици и кромид, да искараш сланинката и биричката купена от метро (за по евтино), кво ходене на море е това?! иначе у фейсо снимки яко - бееме у гръцко на море!
  • 5 МАКЕТО

    18 14 Отговор
    Това са селяне от граничните зоне
  • 6 БАЙ ОЙ

    22 14 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    И вечер излязат на някое заведение с жива музика и си откарат 3-4 часа на 1 биричка
  • 7 Йозеф

    51 5 Отговор
    Разбира се, цяла вила на брега почти за 90€ на ден, спокойно събира 8 човека, две семейства с дечурлига и куче, огромен двор с барбекю, хамаци и шезлонги, грамадна прохладна тераса, ядеш, пиеш и плакнеш поглед в равното море... Сутрин рано се хваща зарган, абе рай.

    Коментиран от #21

  • 8 нервен ( разбивача на тролове )

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Кой ти каза ще на Малдивите няма българи ?
  • 9 Паплач

    16 35 Отговор
    Съгласен съм. Най-големите убитаци ходят в Гърция. А там само мизерстват. Хубаво да ги видят жените и приятелките им колко струват.
    Ха ха ха

    Коментиран от #13

  • 10 Бедняци

    22 22 Отговор
    Мани ги, всичките ми бедни познати ходят в Гърция. С автобуси разбира се. 24 ч път до Корфиу. Убити, няма изхранване никакво. Цял ден жените им се пържат котлоните. После бяхме на почивка. Не е ли да ти слугуват 7 дни не ми се хвали. Перат си чаршафите и всичко си чистят сами. Това разбира българина за почивка. УУУУУ

    Коментиран от #41

  • 11 МАКЕДОНЕЦА

    5 8 Отговор
    НА ТИА САС СМАКНЕНИТЕ ПАНТАЛОНИ КАК КЕ ИМ ДАМ 15 ЛЕВА ЗА 5 БР. ГАВРО И 200ГР. БИРА .
  • 12 Отново българоомраза!

    57 6 Отговор
    Как не се уморихте да се мразите, защо за племе сте да се мразите , и да се гледате като врагове. Всеки ще ходи където си иска, и където му харесва. Явно е че повечето българи предпочитат гърция, пред мутринското черноморие.
  • 13 Миризлив пор

    36 4 Отговор

    До коментар #9 от "Паплач":

    И какво излиза - най-яките пичове почиват на Слънчака? Май от как се повишиха температурите си стоял на слънце и ти се е отразило. За "нашето си море" един и същи хотел и по едно и също време за богати западни туристи ол-инклузива е по-евтин от колкото за нашенец само нощувката. Разни "богати" туристи се подкарват от сутринта с ядене и пиене на корем, безплатен басейн и т.н. нашенеца дава по 5-10 лева за сандвич и 5 за кафе, басейна се плаща, чадъра също, обяда също вечерята и 2-3 и за същото нещо да платиш 2 пъти колкото англичанина щото си пич.... не човече, това е снобария а не геройство. Отворете си очите бе хора, погледнете какви са ранните записвания в чуждите туроператори и цените тук за нашенци и тогава пишете.
  • 14 МАКЕДОНЕЦА

    6 8 Отговор
    АМАН ОТ ТЕРИКАТИ МАЛИАКИ .
  • 15 Morgoth

    27 5 Отговор
    Това е защото масово в нета вървят твърдения, че в Гърция е по-евтино. Отива нашенеца там очаквайки ниски цени и остава втрещен, че всичко е x2. Свива задника и кара на едно кафе цял ден, а вместо на таверна вечерта зарежда от месния магазин продукти и хапва в квартирката.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Див селянин

    23 8 Отговор
    Аз пълня хладилната чанта в кауфлана в Кърджалито и газ към Фанарито. Нека ми се смеят снобарите ама си топим гъзината в гръцкото море.
  • 17 111

    21 8 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Точно така е, недоволните от Черноморието казват как четиризвезден хотел ол-инклузив у нас е по-скъп от някаква къща в гръцко село, носейки си сиренето увито във вестник и доматите, пазарувайки от супермаркета. Когато седне едно четиричленно семейство в таверна и оставят 150 евро за една нормална вечеря, тогава да дават акъл колко е скъпо или евтино.

    Коментиран от #25

  • 18 До месарчета и всякви Кировци

    14 3 Отговор
    Значи, аз мога да си ям саламите и лютеницата и на Бали ако имам пари. Миналата година бях в Хургада, познай на обяд на плажа какво ядох... пилешко филе между 2 филии хляб. Бях на Ол Инклузив, прияде ми се...
  • 19 БауБау

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Не е х2 приятелю, по 1 е, щото те си вземат заплатите в Евро, ти като си я вземаш в лева си е твой проблем да си направиш сметката, както е , например във Великобритания. И кои са тия журналя и коментиращи дето ще ми кажат аз къде да плажувам?!?!? За където имам пари и ми харесва мястото, там ще ида. Тая година може да пропусна, другата в Малайзия... брех бе
  • 20 Йозеф

    36 6 Отговор
    То за това на лайноморето е такава кочина, българският "бизнесмен-хотелиер", направил почти непосилното да завърши строителен техникум на времето, мисли че в представите на туристите "на почивка" означава да даваш 10 лв. за нещо, което на всякъде го продават по 3 лв. Ами не, почивката не е да лежиш в чаршафи, прани с най-евтината прах от неграмотни узбеци и да ядеш бългериън нашънъл кузиин на ол инклузив под формата на таратор и омлет с колбас (кренвирш от 3лв килото), чушки с ориз и шопска салата, щото готвача е самоук ентусиаст и за 1500 лв заплата толкова си може, нали...
    Да, в Гърция след солен горещ плаж сам паля барбекюто, мятам стекове, дебели поне палец. Да, обикалям рибните пазари за октопод, лаврак, ципура и миди, купувам си и домати и краставици, че и гръцко козе сирене с билки. И от магазините им пазарувам, имат чудни семейни месарници и разликата не е кой-знае каква. От кауфланд храна НЕ пазарувам, капризен съм. Обикаляме си и заведенията в Гърция, от там съм фен на салатата с октопод и свински шишчета с лимонов сок и риган, мусака с морски дарове и прочее. За покупки в Гърция давам повече пари от колкото за ол инклузив на лайноморието, обаче ям неща, които мизерният хотелиер в България няма как да ми предложи. Освен това Бяло море и плажовете са много по-чисти и не давам 40 кинта за чадър и шезлонг.
  • 21 Лудия касапин

    18 10 Отговор

    До коментар #7 от "Йозеф":

    И като се събуди, какво? В едната ръка чер хляб намазана с масло тип краварката в левия ъгъл, а в другата ръба кренвирш Кен, докато се наслаждаваш на чаромата на разтворимия Якобс в пакетчета от 30 ст.

    Коментиран от #23

  • 22 С тия мижави заплати

    10 2 Отговор
    Дето ни дава Б Б. Няма как.
  • 23 Йозеф

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Лудия касапин":

    Кат казя хлеб - из селцата и градчетата по гръцкото крайбрежие има фурни, пекат и продават над 10 вида хлеб. На место го месат, а не замразени багети от Метро, дето скъсаните рашки се избиват да мажат с маргарин на "шведската" маса за закуска. Заргана от вътре е син, ако не си виждал. Като го опържиш само цедиш лайм и вадиш бело винце от хладилника - бег ин бокс от Лидъл, естествено.
    Ти предлагаш рулца от раци с майонеза, нали? После св чудиш защо в тоалетните има г¤вна по стените....

    Коментиран от #27

  • 24 Густо Майна

    7 1 Отговор
    Хаха... Фанари за катализатор??? 195 км от Пловдив+Хасково+Кърджали: ами че Фанари си е "техен" плаж! За уикенд туризъм какво се очаква - да организират сватби по псаротаверните?! По 'алкидикото обаче бая пара оставяме.
  • 25 Густо Майна

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "111":

    Нормална вечеря за четиричленно семейство е от порядъка на 40 - 50 евро! За 150 мама и тати бая узо, ципуро, рецина и да, скъпа бира ша отвеят.
  • 26 Ако правим милион евро

    9 1 Отговор
    Месечно без много са напрегам може и да похарча некое евро у таверната но нема как с 500 евро заплатка да ходя и на таверна просто парите не стигат
  • 27 Туриста с хладилната чанта

    15 3 Отговор

    До коментар #23 от "Йозеф":

    Абе махни ги тия скъсаняци, нормално е северното гръцко крайбрежие да се ползва за уикенд почивка.Аз пък ходя на Йонийско море-Парга ,Лефкада, Кефалоня или ако съм на кеф- Кикладите...Сега съм на Лефкада и ми прави голямо впечатление един факт-пълно е с коли с Бургаска и Варненска регистрация, тук-таме и по някоя Силистренска...Жалко че няма как да кача снимки, но с едни Варналий за комший си изкарахме супер десетина дена. Вчера хората се натовариха на колите и заминаха към Албания и Хърватия. Ха сега , Хотелиера да ми обясни като как така даже ''гларусите'' избягаха от ла..неморието...Инче тук яко се вадят лефери по 4-5 кила ,почнаха вече да ми омръзват.Хората са усмихнати и приветливи и всякак се опитват да угодят на клиентите си...да дойде тук Хотелиерчето да постажува , да поприхване занаят, не да дава мухлясалия апартамент на баба си по 150€ на нощ и да храни с вмирисана граца отпреди три сезона за 100лв килото.После се чуди защо даже и гларусите избягаха от ла..неморието.

    Коментиран от #28

  • 28 Йозеф

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Туриста с хладилната чанта":

    Кефалония ми е любима дестинация, Асос, Сами, Аргостоли, Ласи. Има такива семейни кръчмета и пекарни, само пътя ми идва в повече, но там е рай, в буквалния смисъл. Нема как да се качват снимки тук, пожелавам на всеки да хване ферибота и да изживее лятото там. Airbnb дава много добри оферти, хората са адски любезни, обслужването е идеално, чисто е, обстановката е просто приказна. На север има селце - Фискардо, правят пай с овче месо...заслужава си, може да се направи и круиз с корабче до Закинтос за един ден... Всеки доморасъл хотелиер требва да отиде да види, за да знае поне причините да няма туристи на лайноморието.

    Коментиран от #29

  • 29 Туриста с хладилната чанта

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Йозеф":

    Знам, знам...аз пък редовно ходя на риболов по тези места , сърфкастинг през лятото и егинг през зимата.А хотелиерчето нека си джавка и да набива филийте с мас...пък от време на време и по някоя копърка от консерва, производство на ''Славянка''-Бургас.А сега , в момента само в радиус от 200 метра ,където съм има три бургаски и една варненска кола...що така бе, Хотелиерче, даже гларусите се изнасят от ла..неморието...мълчиш ,а...отворко????

    Коментиран от #35

  • 30 Геро

    7 1 Отговор
    Защо ви се вижда нещо странно, хората да си носят храна и да не посещават заведения.
    Една порция ЦАЦА в Керамоти струва 4 евро !
    8 лева за 150 грама цаца, която изобилства и там не струва повече от 1.20лв за килограм.
    Не знам кой е Бай Ганьо и кой БУДАЛА.
    Наемаш си апартамент и си просто на море.
    Много добре обзаведени са с кухненски бокс, хладилни, барбекю, прибори .. идеална работа.
    Чувстваш се като у дома си. Но морето ти е на 10 метра.

    Коментиран от #31

  • 31 Туриста с хладилната чанта

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Геро":

    Ами не знам как е на Керамоти , но тук на Лефкада си взимам кило сардела, жива още за 3 до 5 € и като пална барбекютосъбирам всички котаци в радиус от километър...страхотно мезе...Миналата година седнах в една бирария на Слънчака -порция от десетина миризливи цаци и една наливна бира-17 лв...но това -както и да е.По едно време се завъртя под масата една котка и аз взех, че и хвърлих една рибка...дали ще познаеш от три пъти каква бе реакцията и като помириса рибата...

    Коментиран от #33

  • 32 Петър

    0 2 Отговор
    Че тя вината си е на правителството.откъдето и да го погледнеш.А. иначе всеки може да плюе.
  • 33 Йозеф

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Туриста с хладилната чанта":

    Сардината като я обърнеш от едната страна метни отгоре слайсове домат...е така да омекне и да се опуши леко :D
    Лаврака го натривам от вътре с домати и лимонов сок, сол и мятам на жарта...
    Да не говорим какъв е кефа да посетиш селски рибен пазар рано сутрин...
    Както е тръгнало по-рентабилно е слънчака да се направи депо за отпадъци, а концесионерите и хотелиерите да се преквалифицират на скрапери. 😂😄😅

    Коментиран от #34

  • 34 Туриста с хладилната чанта

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Йозеф":

    Аааа...знаем ги номерата, да ти кажа аз пък как правя лефер...знаеш че е задължителна една ''почивка'' в хладилника с ладолемони-то, после-на скарата и внимавай -сега идва най -важния момент -като е готов го минавам добре с пинелата с лимонов сок (лимона е пресен, разбира се ,току що откъснат от дървото в градината) и задължително поръсвам със две -три щипки сух риган.След това го задушавам за десетина минути в някой голям найлонов плик...е вервай ми , даже агнешкото не харчи пред такова нещо...Бон апети...Пък Хотелиерчето да опъва сополи и да набива сто очички от консерва и след това да разправя колко му бил прекрасен живота на ла..неморието. P.P -Имам и доста калмари, все половин килограмови, тях пък ги правя ''гемиста'' със ситно настъргано жълто сирене ...ама айде стига толкова , че Хотелиерчето ще вземе да изпадне в амок ...
  • 35 Лудия касапин

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Туриста с хладилната чанта":

    Елементарно бе, пич. Цял живот живеят на морето, искат нещо различно. Ти като ядеш цял живот пържоли, нормално да ти се преяде боб по някое време. Аз също живея на морето цял живот и като гледам как се мъчите да приготвяте риба, разбирам, че сте от някоя дива провинция. Имам бизнес в Слънчака, но не ям копърка като от Славянка, а си я взимам директно от рекетата в Несебър. За хваленето на Гърция, аре няма нужда. Били сме и там втория път се опитаха да ни натоварят със сметката в една таверна, добре, че жената беше трезва и ги усети. Хавана, Тенерифе, Дубровник, Аликанте, Мармарис... и там съм бил, но най-яко си почивам след сезона в Родопите, няма такова зареждане. Вие се пече те Лаврака, аз като отивам някъде искам да почивам, а не пак да вися пред скари и котлони...

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Туриста с хладилната чанта

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Лудия касапин":

    😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣 ти пък нищо не каза .Щото, видиш ли ,живеели на море, та решили само да сменят морето. Направо ти е бетон логиката. Но пък си и много прав -много по-различно е Йонийско море от Черно..ама много...А дали ще ''висиш'' пред скарата или не-си е твой проблем.Явно ти е по-добре да набиваш умрели бройлери със зейе от ''ол инклузива'' ..въпрос на вкус, нали така.
  • 37 Йозеф

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Лудия касапин":

    Какъв е бизнеса, даваш 3 стаи с екстра ютия и дъска за гладене, 3та зона в непосредствена близост до плажа (2800м) и имаш корпоративна страница в OLX? 😅😄😂
  • 38 Лудия касапин

    7 0 Отговор
    Не, не давам стаи, но имам пак 3 и не на 2800,а на 500м. от морето. Щом толкова те интересува имам заведение за хранене и рент а кар, а жена ми фризьорски салон, даваме работа на около 10 човека и си плащам данъците. С това мога да се похваля, ако на теб върха ти е, че си на почивка в Гърция и че търсиш най евтиния Лаврак на селския пазар ок. Но не е редно да наричаш хора, които си вадят парите честно и почтенно мутри. Не всички сме Ветко Арабаджиевци, Баневи или братя Диневи. Не ти харесва тук, ок, на мен също, откакто дойдоха хора които бяха виждали море само на снимка и изведнъж станаха хотелиери, но не всички сме бедняци и селяци. Карай го по спокойно и се радвай на почивката си

    Коментиран от #39

  • 39 Туриста с хладилната чанта

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Лудия касапин":

    Браво на тебе, ти си най-честния частник за когото съм чувал, въобще вие край морето сте друга бира хора..извисени едни такива, стоите над нещата... като Магарешки, и всички сте една света вода ненапита.А ние ,клиентите ..оопсс-плазмодийте, дивите селяни от провинцията трябва да ви търпим простотийте и на всичко отгоре да си плащаме за тях...така ли да те разбирам.Е няма да стане тая.Аз ще си дам парите там ,където ги уважават и където ги заслужават.....сори , ама ти и хотелиерчето не сте от тях и май никога няма да бъдете.Знам,че от глад няма да умрете но пък и съм доволен ,че с парите си няма да издържам измамници и пройдохи.
  • 40 Само да добавя

    4 1 Отговор
    В момента съм на остров св.Мартин, който се намира между островите Ангула и св. Барталеми, тук идват много американци, канадци, французи, англичани и други националности. Тук се предлагат хотели с апартаменти без оин клузив, разбирасе има и такива с оин клузив. Хотелите без оин клузив, за обзаведени с кухня която си има всички екстри, туристите си купуват храна от големите и малките магазини и си готвят. Това според вас означавали че са мизерници, прошляци и бедняци? Както обиждайте българите който правят същото в гърция! Един такъв апартамен започва от 200 евро и достига до 350 евро или долар за нощувка. По плажовете е същото, хората си носят храна! Според коментарите ви, означава че всички тези хора от различни националности са пълни нещастници, защото прекарват почивката си по този начин, както правят и българите. И между другото, повечето хотели са по на 3 и 4 етажа, има и по високи но са малко. Цените на плажа са приемливо нормални, не надути като бг черноморието. Както и по магазините. Мутренския робовладелски строй липсва тук. Хората са много любезни с туристите.в бг как е? Всички знаем, затова българите избягват черноморските курорти.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бай хой

    1 0 Отговор
    Стига сте писали глупости, в България и на всякъде по света олинклузив туристите нищо не харчат, хапват си мазните кюфтета за които са пчпредплатили в пакета и нищо не харчат по магазините. Даже напротив, понеже нищо не им е предплатено на нашите си го купуват от магазините!
  • 43 Един български турист

    3 1 Отговор
    Не знам от къде сте взели тези "факти". В таверните е пълно с българи, в магазините също. На плажовете туристи с хладилни чанти са предимно гърците, които използват свободните зони,събират се големи компании, играят табла и се веселят. А НИЕ предимно да се сравняваме и мразим можем, друго не.

    Коментиран от #45

  • 44 Знаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Много точно си го написал, но сам не осъзнаваш написаното от теб. Англичаните идват на ол инклузив и не харчат много извън хотелите, но са оставили една прилична сума в България. Все пак този ол инклузив и нощувките в хотел не са безплатни. А нашите хубавци отиват в Гърция с кренвиршите и бирата от българския лидъл и не оставят почти нищо в Гърция. И преди да започнете с минусите си спомнете, че това не го твърдя аз, а го казват самите гърци.
  • 45 Чети внимателно

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Един български турист":

    Ако беше прочел статията щеше да разбереш кой го казва. И не, не сме ние българите 😄. “Бългaрcкитe туриcти в Ceвeрнa Гърция ca нaй-мнoгoбрoйни, нo ocтaвят нaй-мaлкo пaри в курoртитe нa рeгиoн Рoдoпи. Тoвa e кoнcтaтaциятa нa Кoмиcиятa пo туризъм в oбщинcкия cъвeт нa Кoмoтини.”

    Коментиран от #46

  • 46 друг турист без хладилна чанта

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "Чети внимателно":

    Тези статий са за такива като тебе , дето не си показвате носа от БГ но пък сте сведуши по всички въпроси.Аз имам много познати със заведения, магазини и други търговски обекти из цяла северна Гърция и те ми казват друго-че ако не са били българите, досега много от тях да са пуснали капаците.Сега-на тях ли да вярвам или на журналята, дето пишат какво ли не за да изкарат за папото. А, за разлика от теб ,живея в Гърция поне 5-6 месеца годишно и мисля че познавам нещата по-добре от тебе , дето освен едно''малака'' друго не знаеш.И е нормално да са многобройни българите, след като едно прекрасно море е на хвърлей с камък и цяла южна България се изнася там събота и неделя.В края на краищата -всеки сам е сайбия на джоба си и е върха на нахалството да ръсите мозъци кой,къде и как да си харчи парите.Та, освен да четеш трябва понякога и да размърдаш мозъчето за да осмислиш прочетеното.
  • 47 Отговорете

    1 0 Отговор
    Защо е тази омраза към българите който ходят в гърция на екскурзия????
  • 48 Селянин

    0 1 Отговор
    Ще ходя в Гърция, защото Черно море е "септична яма" (думи на специалист).
  • 49 Miki

    0 1 Отговор
    Колкото и малко да харчат е в Гърция. На нашета септична яма ли да харча.
  • 50 П.Л.

    2 1 Отговор
    Най - малко харчат,защото най- малко получават. А защо получават най - малко е същинският въпрос,а за това никой не пита.
Новини по държави: