18 Август, 2019 19:55 28 516 96

Турски кметове: Не трябва да допуснем Volkswagen да избере България

  • volkswagen-
  • завод-
  • турция-
  • кметове-
  • позиция-
  • мнение
Турски кметове: Не трябва да допуснем Volkswagen да избере България - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кметицата на голямата община Айдън в Югозападна Турция Йозлем Черчиоглу се обърна с призив към депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието да предприемат мерки и да се борят активно, за да не бъде избрана България за новия завод на Volkswagen.

Черчиоглу е кмет от главната опозиционна Републиканска народна партия. Тя настоява на всяка цена заводът да бъде изграден на територията на общината, управлявана от нея. „Окончателният резултат още не е известен и е рано да се ядосваме. Трябва да се борим докрай и ще се преборим Германия да предпочете нас“, казва кметицата, цитирана от агенция IHA.

Тя отбелязва и изявленията на българския премиер Бойко Борисов и на президента Росен Плевнелиев, според които София ще предостави много по-добра оферта. „Ние защо да мълчим? Нашата община е в състояние да предостави далеч по-добри условия. Имаме чудесна инфраструктура за изграждането на новия завод и близо 4 000 готови работници“, твърди Черчиоглу.

Към призива на главната кметица се присъедини и кметът на община Герменджик от провинция Айдън Фуат Йондеш. Според него общината му е „географски, стратегически и логистично най-подходяща за завода на Volkswagen и в никакъв случай Турция не следва да изгуби проекта, за да отиде той в България“.

„Готови сме да мобилизираме всички наши усилия и съоръжения за придобиването на този толкова голям проект, важен от икономическа гледна точка. Районът ние има всички условия за изграждането на завода и е най-големият и подходящ кандидат“, твърди той.

Йондеш посочва, че общината е готова да дари земята в промишлената зона, създадена специално за подобна инвестиция. Той подчертава важността на логистиката и стратегическото разположение на района си. „Най-важното условие за изграждането на завода е мястото, на което се намираме, което е на ключов маршрут за транспортиране. Ние сме разположени на кръстопътя на всички пътища – тук минават всички железници, до нас са две летища и морето. Това ни дава огромно предимство по отношение на логистиката“, коментира той.

Освен това, общината му е взела решение за изграждането на нова жп линия към специалната индустриална зона, която да улесни компанията да доставя части и продукти от и до пристанищата.

Преди дни шефът на президентската дирекция за инвестициите Арда Ермут посочи предимствата на Турция пред България в състезанието за спечелването на завода. В интервю пред германския FAZ той заяви, че за страната му изграждането на новия завод не е само инвестиция, а носи и огромен символичен заряд.

Volkswagen е най-предпочитаната в Турция автомобилна марка, годишно там се закупуват около 67 000 коли, посочи той. Вероятно през ноември т.г. автомобилната компания ще вземе окончателното си решение за избора на мястото за проекта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лисичи номера на ГЕРБ

    167 42 Отговор
    Тази статия е изфабрикувана в БГ и нищо вярно няма в нея. Има за цел да си помислят в БГ, че Бойко и Плевнелиев мислят за БГ и драпат ФВ да избере БГ. Идват много важни избори.

    Коментиран от #10

  • 2 Голям прос

    50 64 Отговор
    Те турчолята няма да се наядат. Е, ние пък не щем големи възнаграждения. Не че не щем, но това да не ни дават е държавна политика. Пък и Фолксваген са свикнали на черноглави работници. Тук точно такива останаха. Турция ще ни диша праха
  • 3 Когато правите резервация

    74 53 Отговор
    Ще гласувам за Иванчева
  • 4 стоян георгиев

    172 29 Отговор
    германия ако избере турция значи не заслужава да е лидер на ес.турция днес е страна отдалечаваща се от нашите ценности и политики,а българия 20 години е наи-лоялния и наи-пострадалия немски съюзник.ако немците не ги вземат предвид тези аргументи значи са мишки които са готови за шепа евро да продадат въжето на всеки които иска да ги обеси!

    Коментиран от #9, #50

  • 5 Някой

    74 10 Отговор
    Всеки има право да си защитава интереса. Не виждам някаква нояа новина.
  • 6 Бойко Тиквата от Банкя

    86 40 Отговор
    Боли ме к.ра за VW и българските интереси.Тайп Ердоган ми е казал да не скачам срещу него и Турските интереси ,че ще си ходя в Банкя ,ако не изпълнявам антибългарските програми,да са зле бъргарите.По добре народа да е зле а пък ГЕРБ и аз ОК.
  • 7 Blackthorn

    130 25 Отговор
    Ако VW избере Турция за завода си, България трябва да напусне европейския съюз!

    Коментиран от #14, #51

  • 8 Рашка с чашка

    99 22 Отговор
    Знам че ще ме псуват, но не мисля че трябва да разчитаме повече на Германия за нищо. Две войни загубихме покрай тях. Единствената спечелена война в новата история на България, въпреки многото спечени битки в останалите е Съединението и последвалата Сръбско- българска война. Е и Балканската война печелиме, но следва Междусъюзническата, която е в интерес на Австрия, Германия и Русия. Та мисълта ми е че при Съединението сме подкрепени от Великобритания и то минава неочаквано лесно. След ПСВ сме получили неочаквана помощ от американския президент Удро Уилсън, историк по професия, който се застъпил да не се разделя България между съседните страни, уж победители, но загубили всички битки срещу българите. Според мен трябва да се държим с тези страни в съюз, както Полша, която постоянно повишава жизнения стандарт на населението си. Лично мнение само.

    Коментиран от #40

  • 9 Истината

    67 22 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Не искам да Ви обидя,но мислите много наивно.Нищо от това,което сте изложили като факти има значение.Тук говорим за съвсем други условия и интереси...Просто в света на парите няма място за симпатии,чувства и подобни!

    Коментиран от #12, #64

  • 10 Истината

    32 56 Отговор

    До коментар #1 от "Лисичи номера на ГЕРБ":

    Изборите са ноември бе путлераст безроден. Германците ще вземат решение през септември. Ако е в България кръв ще повръщате от злоба, безродниците русоиди.

    Коментиран от #11

  • 11 Истината

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Не пишете с моя ник-моля Ви!
  • 12 стоян георгиев

    67 8 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    и аз не искам да ви обидя,но без морал пара няма!!!!тва е добре да го запомните.в света на парите пари имат тия дето играят честно и правилно.другите се оплакват че нямат ,но няма и да имат.до сега немците играха правилно ,но сега като лидер е много трудно да запазиш правилната позиция пред изкушението.ако германия даде завода на турция ще насърчи наи-антевропеиския лидер в периферията ни заради някакви си смешни 70000 автомобила дето се продават там.толкова е смешно та чак е жалко.да удряш по съюзника българия ,оставяики го да изнземогва подпомагаики врага си турция е глупаво и неморално!това ако се случи няма да остане без последствия!

    Коментиран от #13, #18, #73

  • 13 Истината

    39 33 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Немците си гонят интереса, то е ясно. И тук и в случая за Северен поток 2. Става въпрос, че докато в Турция всички лобират за завода у нас безродната българофобска измет вие яростно срещу възможността завода да бъде у нас. И то само защото Плевнелиев и Борисов лобират за него. Но русофилите винаги са били и ще си останат безродници и национални предатели.

    Коментиран от #16, #28, #92

  • 14 onq s konq

    44 19 Отговор

    До коментар #7 от "Blackthorn":

    Не може бъдещето на БГ да се разиграва на "ези-тура",затова и правилното решение е :Ако ФВ избере Турция- напускаме ЕС.Ако пък ФВ избере България - пак напускаме ЕС!

    Коментиран от #57

  • 15 Щайнер

    47 31 Отговор
    и тия па от тоя Фолксваген нямат ли никакво уважение към себе си , естествено, че е по-добре българи от колкото цигани , там разни нечистоплътни ще дишат върху тапицерията гнус от секъде
  • 16 Рашка с чашка

    17 49 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    Съюз без морални ценности е невъзможен, пак казвам че Германия не е нашият съюзник. Според мен трябва да се държим с САЩ и Великобритания.

    Коментиран от #19

  • 17 Баба ванга

    40 21 Отговор
    Вагена нема да издържи на рекета на боко първи и ке фалират
  • 18 Истината

    110 13 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Нека Ви споделя опита си...Аз съм типичен икономически емигрант.Израснал съм в малък град(от селски тип),инженер по образование и професия,сменил ПЕТ държави (всичките от запад),симпатизиращ на хората от изток (включително и на руския народ),твърд противник на руския модел на управление.Предполагам придобихте представа за мен.Та...Докато живеех в България разсъждавах точно както и вие.Но опитът ми на запад преобърна това,в което вярвах на 180 градуса.С две думи ако вярвате че успехът се постига с много труд (в прекия смисъл)-забравете.Ако си мислите че България,Румъния,Полша,Сърбия и така нататък са бедни,защото хората са мързеливи-забравете.От както свят светува е така-честният,работливият,спазващият правилата и законите ,принципният човек е от губещата страна.Без значение дали говорим за запада или изтока...

    Коментиран от #29, #93, #96

  • 19 Истината

    27 28 Отговор

    До коментар #16 от "Рашка с чашка":

    Първо с родените в България същества трябва да намерим единство по важни за нацията въпроси. Но както виждаш те са против само защото Плевнелиев и Борисов ги подкрепят. А в Турция всички са за, независимо дали са за Ердоган или не. Това е разликата.

    Коментиран от #20, #27

  • 20 Истината

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Стига сте писали с ника ми бе човече!

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Пиша с този ник преди да си разбрал за Факти.
  • 22 Hauptman

    31 8 Отговор
    ФВ не е само немски концерн.Има и много американски и еврейски инвестиции, които могат да лобират в полза на Турция.Незабравяйте че и руснаци също държат акции на ФВ.Но каквото и да изберат българите ще сме вечно губещи. Турци, Румънци, Унгарци,Чехи и др. които произвеждат автомобили на различните марки са договорили за техни граждани да купуват автомобилите на по ниски цени, не като останалите внасящи се автомобили. Но нашите политици няма да го направят независимо от коя партия са.Ще купуваме независимо какви коли произвеждаме на цени все едно ги внасяме отвъд океана.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Фвагин

    43 12 Отговор
    Обикновенната българска биологична единица с такъв интерес и загриженаст следи къде ще строи vw завод сякаш притежава 49% от акциите на фирмата.Само си задайте въпроса откъде vw ще намерят няколко хиляди работници с с акъл готови да бачкат за 1000 лв.бруто и 700 лв.нето на месец.
  • 25 Данчо глупака

    44 44 Отговор
    Германците не са будала народ , те много добре знаят какво преставляват Българите , България е една от най от престъпните държави на света , пълна с крадци , лъжци и мошенници

    Коментиран от #26

  • 26 Истината

    28 15 Отговор

    До коментар #25 от "Данчо глупака":

    Себе си ли визирате?

    Коментиран от #31

  • 27 onq s konq

    26 23 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Разсъжденията ти са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕТОЧНИ и не е вярно че "съществата родени в БГ" са против влизането на ФВ в БГ "само защото" Борисов и Плевнелиев искали това.Те са ПРИНЦИПНО ПРОТИВ ВСЯКО ДОБРО НЕЩО за Българската икономика,защото по този начин СЕ УТВЪРЖДАВА мястото ни в ЕС и демократичния Свят изобщо като една твърдо крачеща по Верния си път Нация.това обаче изобщо не помага на Руските планове за ВРЪЩАНЕ НА България в нейната Сфера на влияние,при това ДО СТЕПЕН НА АСИМИЛИРАНЕ.Затова и разпорежданията на Русия към въпросните "същества" са категорично ясни:Саботиране на всякакви Градивни действия на настоящата Проевропейска власт,омаловажаване на всички успехи в икономически и международен план,обезверяване на Населението и насаждане на Омраза към ЕС и НАТО с цел ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЯХ.Затова са и присмехулните заключения че нямаме специалисти за Зовждо щото сме прости,це кадрите ни са основно неграмотни роми,че с Корупцията си никога няма да видим ФВ,,че няма кой да им купува продукцията щото сме бедни,че Немците са "луди ако дойдат в БГ" и т.н.И пак повтарям - тая АКТИВНА ДЕЙНОСТ на твоите т.н. "същества" е ВСЕОБХВАТНА и се нарича ХИБРИДНА РУСКА ТРАНСГРАНИЧНА ВОЙНА,за която Русия НЕ ЖАЛИ ПАРИ!
  • 28 6965

    42 15 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    Въобще не се заблуждавай, че е заради Борисов и Плевню. ПРосто никой не вярва на тези национални предатели. - Това е! Всички значими проекти за страната бяха саботиране от тези двама идиота и резултатите са на лице. А иначе пазарната логика е да бъде Турция макар да не ми харесва! Там има вече изграден завод от Опел който не работи и готови работници. - От к`ъв зор да не се възползват от това преиумщество? Няма да се налага да строят наново, няма да има нужда да обучават персонал... - Това са поне 2 години работа, а така почват в рамките на месец- два. Да не говорим, че турците имат пари и ще купуват колите им. Така, еч проблема не е селянина от Банкя и Плювню- те са тъпанари, които лъжат собственият си народ само за да се възползват. ГЕРБ вървят стремглаво към пропастта и сега се опитват да намалят скоростта по наклона. Само, че няма как да спрат и да оцелеят!
  • 29 Кой68

    30 4 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Тъй е....Кога и ние като турците-държава и народ ще се обединим за постигане на една обща цел..КОГА?Отвън ясно се вижда че сме лебед-рак-щука.

    Коментиран от #77

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Данчо Глупака

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Не, вас!
  • 32 500 лет турки трахали болгар и болгарок

    4 35 Отговор
    Сейчас турки рассердятся и опять "оседлают" болгарских мужчин и мальчиков.

    Коментиран от #33, #35, #48

  • 33 3936

    20 0 Отговор

    До коментар #32 от "500 лет турки трахали болгар и болгарок":

    Go fuck yourself
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 соросняяяя

    21 6 Отговор

    До коментар #32 от "500 лет турки трахали болгар и болгарок":

    Аве памперс американски поне научи руски и тогава опитай с провокацийките ! Да ти го туря в устенцата соросоид неграмотен !
  • 36 Borislav Popov

    15 7 Отговор
    Е той вожда ви Ернасран още малко да ближе руския муй и ще има да се вайкате после защо господарите са заповядали на VW да избере България.
  • 37 Русофреник на щат

    6 6 Отговор
    С вас сме братя, няма да позволим вагените да се сглабят от бай Ганьо! Каквито диверсии е нужно да се правят - ще ги направим! Слава РОССИЍ и Туркиѝ и Путин акбар уе сороси!
  • 38 Тръмп

    10 10 Отговор
    Турчолята щом се мазнят,значи са уплашени от офертата на Борисов!!!:):):)
  • 39 дявола

    12 3 Отговор
    Правилно така е нямат работа тук за нас само мотика и лопата
  • 40 запознат

    25 14 Отговор

    До коментар #8 от "Рашка с чашка":

    С кои страни казваш да се държим? С Великобритания и САЩ? КОга те са сторили нещо добро на България? Историята не помни такъв случай. Е,да помним бомбардировките над София,Враца и други наши градове,и хилядите убити. Бомбардирани са преди всичко болници,училища,учреждения,диспансери и пр. сред жертвите има болни хора и много български лекари...! За това ли да се държим за тях? Или може би заради това,че разпокъсаха България? Санстефанска България,дадена ни от Русия? Защо британците предизвикаха Берлинския конгрес ,та оставиха Източна Румелия в Турция? Били са признали Съединението.Хахаха -нямаше да има нужда от него,ако не ни бяха разкъсали. Та те си бяха в България по силата на Санстефанския договор,който те развалиха.По време на Балканската война,имаме руски, и западни самолети. Първи ползваме авиация във война,но ти знаеш ли имената на тези герои? Тези пилоти? Не ги знаеш. А защо? Защото те са били руснаци. Сега стана ли ти ясно? Русия ни помага,но неофициално.Така,както днес помага на Донбас. Запада е против да ни се помага,но Русия винаги ни е помагала,макар и тайно.Слава на тези руски пилоти,с руски самолети,които първи в света ползваха авиация във война,и с тяхна помощ сторихме чудото и превзехме подготвената и укрепена от Англия прочута тогава Одринска крепост!

    Коментиран от #54, #55

  • 41 янко

    11 3 Отговор
    б-я няма а и не е имала шансове -просто WV ползва някои български политици не знам дали безкористно за да изнудват до последно турчагите
  • 42 Независим

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "Турчин.":

    И на училище не обичаме да ходим. Пишем на две думи с по три правописни грешки.
  • 43 КралиМарко

    27 12 Отговор
    Турция е с толкова голяма територия и с около100милиона население.Турция има инфраструктура.Турция има икономика,Турция има образовани и качествени работници.Турция е огромен пазар сама по себе си!Турция има отлични контакти с Арабският свят/Северна Африка/Турция може да предложи сигурност!Има гарантирани енергиини източници.Турция има съдебна система и закони!
    ...няма смисъл да споменавам ние какво имаме освен безплатни работници-кръшкачи,слагачи и лежачи..Друго неясно да има по този казус!

    Коментиран от #80

  • 44 Да внимава VW

    27 16 Отговор
    Турски дънки - 3 пранета от тъмносини стават бледосиви - турски тениски 3 пранета стават рокли - турски домати - нямат мирис а имат вкус на картон - турски маратонки - 3 пъти ги обуваш и се разлепят. Ако така произвеждат и VW пасатите и шкодите ще заприличат Москвичи и Трабанти

    Коментиран от #53

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Истината

    28 8 Отговор
    Истината е , че в България няма читаво младо поколение , само форумни полуграмотни лаладжии , които спорят с вманяичени пенсионери .
  • 47 Гледач

    14 8 Отговор
    Турция и Германия са една държава. Естествено че немците ще си го направят в турция
  • 48 Да да

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "500 лет турки трахали болгар и болгарок":

    Ти крепостен ли си или те освободиха? Путин ви разпори фамилията си, ама вие си вярвайте че сте по-добре от нас!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Николай Иванов

    9 7 Отговор
    Тука ще ограбят завода

    Коментиран от #74

  • 53 Дгд

    6 7 Отговор

    До коментар #44 от "Да внимава VW":

    Пълни лъжи са това!
    Един българин лъже и плюе, по съсед и конкурент.
    Но то си е в кръвта на българина.
  • 54 Само питам

    15 15 Отговор

    До коментар #40 от "запознат":

    Каква Сан-Стефанска България са ти дали руснаците бе путлераст неграмотен? Със същият успех можеха да ни дадат Луната и Марс и русофилите щяхте да квичите, че Великите сили са ни ги отнели. Още след Априлското въстание Русия и Австро-Унгария се договарят, че голяма славянска държава на Балканите няма да има. След това същото се потвърждава и в Лондон. Ама още продължавате да си мислите, че руснаците са благодетели а Запада противници на България.
  • 55 Само питам

    13 11 Отговор

    До коментар #40 от "запознат":

    И защо лъжеш безроднико, че само руски пилоти помагали? [1] В хода на войната броят на самолетите в българската армия достига 29, а на летците – 26, в т. ч. 12 българи и 14 чужденци доброволци в битката срешу Турция – от Русия: Сергей Сергеевич Щетинин (създателят на първия авиационен завод в Русия) организатор на доброволческия руски отряд от 5 летци, в който заедно с него идват Пьотр Евсюков, Колчин, Костин и Седов с лицензионни „Фарман", от Швейцария Ернст Бюри, от Италия Джовани Сабели, а и други включително от Франция и Великобритания. Само пет са били, останалите 9 са били от омразният ти Запад. Но за тях нищо не споменаваш. Именно това сляпо преклонение пред Русия ви е правило и прави вредни за България. Вие сте най-големите българофоби и национални предатели.

    Коментиран от #56, #62

  • 56 Borislav Popov

    6 6 Отговор

    До коментар #55 от "Само питам":

    Имаш добе развита фантазия , източника Гугъл , който използваш пак те е подвел .

    Коментиран от #59

  • 57 Мижитурката Г Димитров

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Защо не напуснеш България и да се върнеш в родната червена кочина. Явно тук не ти харесва, защото е прекалено европейско. Азия си е друга работа. Там при монголоидните славяни ти е мястото. Е, Ленин, Стналин, Пухлер всичките са все славяни. При тях ти е мястото.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Само питам

    8 7 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    И защо бе русоид? Защото няма по-лъжливи и по-безродни влечуги от доброволните роби на евразийските примати ли?

    Коментиран от #84

  • 60 Истината

    10 9 Отговор

    До коментар #58 от "ДОКО":

    Най-големият свинарник е Путинистан бе ушанко миризлива.
  • 61 audi a8

    8 1 Отговор
    е тея не се наядоха нали има завод на мерцедес там какво искат повече и те не знаят

    Коментиран от #79

  • 62 alt

    17 4 Отговор

    До коментар #55 от "Само питам":

    "Питащ",нямам намерение да защитавам руснаците, от техен интерес са ни ОСВОБОДИЛИ, но бъди реалист:Мехмед Али паша/Карл Дитрих/ генерал от турската армия, Вейсел паша /фон Вексел/ също, Хидает паша/Станислас Сенклер/ също........Тези последните ли са мислили доброто за България?А има и още такива.

    Коментиран от #69

  • 63 Баба ванга

    8 9 Отговор
    У Туркия ке е завода

    Коментиран от #68

  • 64 Анани Куртев Пурков

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Света на Християнството и Света на ЕС, не включват чалми! Заради такива като теб сме на това дередже, затова изнесоха България в куфарчета с пари преди време. Но хубавото е, че това глупашко време е към края си. Това, че ти си готов на всичко за пари, не означава, че германското правителство ще се обреже за една торба алтъни!
  • 65 гхжшг

    5 2 Отговор
    Я мислим дека сте 1000 км по далеч от Европа .
  • 66 овчар

    9 5 Отговор
    и не забравяйте че повечето български министри се контролират от турците и Ахмед Доган и Делян Пеевски
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Само питам

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "alt":

    Путин ли не освободи или Лавров и Шойгу?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 букова глава

    6 2 Отговор
    Я,фесовете запяха друга песен,нали им беше под достйнството !
  • 73 Путарина

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    и 2те войни за тях отнесохме боя , ам те не помнят

    Коментиран от #94

  • 74 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Николай Иванов":

    До 52 ком -Грешиш или лъжеш =руснаците окрадоха завода за ВАЗ на Рено=- с камиони изнасяли оборудване и части
  • 75 Баба ванга

    5 5 Отговор
    Ако фашистите изберат бегето пишете ваген фалирал...много рекет ше има тука много
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Когато

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Изметем тази продажна сган но не на избори те само такива а с лопатата
  • 78 СТРАХ И ПРЕДАТЕЛСТВО

    19 0 Отговор
    Фолксваген може да омете целия трудов пазар в България
    Истинските противници на тази инвестиция са работодателите. Според DW - „Опасяват се, че VW ще омете целия трудов пазар, а в резултат те самите ще трябва да плащат още по-високи възнаграждения, за да задържат работниците си. И затова предпочитат да преувеличават, когато говорят за липса на квалифицирани кадри,“ твърди близкият до правителството източник." Аз бих казал че открито саботират тази инвестиция и работят за Турция чрез дезинформация. Това е истинския враг. Докато в Турция всички са единни и правителство и работодатели а сега и кметове се скъсват да си хвалят работниците и страната и да изтъкват всички предимства. То ток е кошмар.
  • 79 ТурчинЪТ

    4 7 Отговор

    До коментар #61 от "audi a8":

    Имаме не завод а ЗАВОДИ! МНООООГО ЗАВОДИ с работещи хора а не като вас в болнични....
  • 80 Ти луд ли си

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "КралиМарко":

    За икономика и население добре, ама сигурност и отлични контакти с арабския свят...иди се прегледай, пък съдебна систем и закони - същите като в Третия Райх, сигурно затова така се обичат с Четвъртия.
  • 81 ЛОШО НЯМА

    8 2 Отговор
    Няма смисъл да се спори. Историята е пределно ясна. Кръвта вода не става. Турция е наследник на Източно римска империя която е съществувала цели 1000 г и то с много милионно население от християни. Точно за това се ползва с облаги и инвестиции и предимство от християнския свят.

    Коментиран от #91

  • 82 Токо

    10 0 Отговор
    Ей сега ще лъсне двуличието на немската политика и бизнес. Все плачат срещу Турците били такива били онакива .... сега ще се надупят на Ердоган ! За пореден път ще лъсне истината за ''ОБЕДИНЕНАТА '' Европа. И за това , че ние сме в Евро съюза САМО за да ни натресат Кауфлантите и Билите , да ни изкупят ЕРП-тата и да ни сложат пръста в задниците . После Любовта увяхва и остава горчивият спомен от целувките на Меркел със Бойко ....
  • 83 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 7 Отговор
    НИЕ И БЕЗ ТОВА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С ТОВА ПРОИЗВОДСТВО У НАС. ПОЧТИ ВСИЧКИ МЛАДИ И КАДЪРНИ ХОРА,БЯХА ПРИНУДЕНИ ОТ НЕМОТИЯТА И БЕДНОТИЯТА,ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДА ЕМИГРИРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЩЕ СТАНЕ КАТО ЛОВЕЧ: НИЩО.

    Коментиран от #85

  • 84 Ботев

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    Смешен плач .
  • 85 Бай Яни

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Защо да не можем бре човече. Защо от техническият излиза да бре обучени възпитаници. Отук излезнал и Сливнанлията създал СИН1. Говорете простотии без да разбирате.. Нямаме това, нямаме онова. Еи че сте прости, да не сте внедрени турски шпиони само и само да плюете българското.
  • 86 Hitler

    4 2 Отговор
    Тея турци требва да спрат ако ФВ избере турция искам турските сериали и филми вън от България
  • 87 койчо

    3 1 Отговор
    ако немците искат качество - България
    ако искат да изтеглят по 100 000 на година заради дефекти =Турция
    те не са глупави според мен ...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 възмутени

    3 0 Отговор
    По добре България да подари на Фолцфаген халетата в кремиковци. докато произвеждат коли в България. Защото ще ги купи някои бандит на безценица. Освен това на САЩ подариха четири военни бази, без да има някакъв приход в държавата ни. Докато Фолцфаген ще плащат данъци и ще има много работни места. Пътя до Кремиковци не е лош, дори и летището е близо. Но под пистата на летището трябва да се продължи метрото към квартал Левски.

    Коментиран от #90

  • 90 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "възмутени":

    Метрото към кв. Лвски е съвсем друг метро диаметър, идва от Овча купел и южните квартали. Но сиправ циганската махала и летището много неприятно отделят тази част от софия от останалата и няма връзка с градски транспорт.
  • 91 110

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "ЛОШО НЯМА":

    Каква Източно Римска империя брат, не знам къде си учил история, но да наречеш този султанат наследник е меко казано смешно. Колкото и да не се харесва на някои хора това, наследника е двуглавия орел на север.

    Коментиран от #95

  • 92 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    тва за русофилите е ясно,но немския интерес е завод в българия.немския интерес е да няма северен поток 2!!!!ако немците не го осъзнаят значи не са за лидер на европа ,а са дребни търгаши дето не виждат извън моментната си изгода.така не се става лидер на огромно политическо и икономическо сдружение квото е ес!
  • 93 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    господние аз съм икономист по образование и е много жалко за вас ако сте придобили модела и манталитета на измамника ,демек на печелещия според вас тип.тва в един средносрочен план ще доведе до тотална лична катастрофа за вас като личност,финанси,здраве и семеиство.уж губещите принципни и честни хора ще ви задминт във всеки от компонентите за които писах.тва ви го казвам без да съм работил в пет западни държави.по същия начин е позиционирана ситуацията и на макро ниво.няма просперитет и развитие на база измами, тънки сметки или некоректност.просперитета е обективна икономическа ситуация свързана с честна игра в самия бизнес.без нея е немислимо създаването на огромните икономически структури ,които потдържат и развиват съвременните икономики.
  • 94 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Путарина":

    така е!
  • 95 Отговор

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "110":

    Ако беше прочел щеше да разбереш, че не става дума за световна мощ и сила а за населението на Византия. След като е превзет Константинопол се сменя властта и религията. Но никой не е изклал цялото корено население което до преди това от 1000г е изповядвало Християнска религия. Получава се в действителност че турците са били асимилирани кръвно понеже са били много малка група от византийците но са приели друга религия. Но да не задълбавам ще ти дам пример с двама братя с различна религия - те пак си остават братя защото са кръвно свързани. Та това е истината, че днешните турци по кръвна линия са наследници на тези милиони християни населявали Византия цели 1000г. Та това е много сериозна причина да са приети в Европа и САЩ и много ухажвани. Те са най-близко до Християнския свят независимо от религията. А Европа има даже и претенции за всички завоювани земи и от Александър Македонски . Води се тиха война за зони на влияние по света . Та Турция е много ухажвана точно по линия. И ако VW построят завод там то и това ще една необявена причина която ще наклони везните.
  • 96 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Ако си мислиш че много на далеч си отишъл от България се лъжеш. В точно тоя ти коментар демострираш едно от най българските качества и едно от най-деструктивните в същото време - циничност . Божей с морал не се печелело!? А с какво с мързел и балкански мурафети ли се печели? За какво тръгвате по тоя свят изобщо като и цял живот да бродите из него пак не го разбирате и на йота дори!?