Last news in Fakti

23 Август, 2019 14:50 2 480 5

НАП: Ново отлагане на сроковете по Н-18 няма да има

  • наредба н-18-
  • супто

Локалните внедрители можели да създадат и инсталират СУПТО, съобразно местните законови изисквания, без да се налага платформи като Microsoft, SAP, Oracle и други международни компании да се превръщат в софтуер за управление на приходите

НАП: Ново отлагане на сроковете по Н-18 няма да има - 1

Според НАП ново отлагане на сроковете за привеждане на софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) в съответствие с изискванията с Наредба Н-18 няма да има. Това стана ясно на работна среща между експерти на приходната агенция и производители, внедрители и ползватели на софтуер за продажби.

Заместник изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров посочи, че в оставащите месеци до края на януари 2020 г., респективно до края на март, трябва да бъде направено необходимото за разработване, деклариране пред НАП и внедряване при търговците на СУПТО, съобразено с новите правила.

На срещата присъстваха български представители на световни софтуерни компании, като за пореден път бе уточнено, че локалните внедрители могат да създадат и инсталират СУПТО, съобразно местните законови изисквания, без да се налага платформи като Microsoft, SAP, Oracle и други международни компании да се превръщат в софтуер за управление на приходите. В списъка на НАП за софтуер за продажбите вече има такива, разработени на основата на чуждестранни софтуерни решения.

В рамките на общественото обсъждане ще бъдат коментирани някои текстове на наредбата, за да се улесни разбирането и прилагането ѝ. Предстои изготвянето и на подробно указание от НАП за прилагането на нормативния акт, беше съобщено още на срещата.

В следващите седмици предстоят нови срещи на екипа на НАП с различни професионални и браншови организации, както и с разработчиците на софтуер за продажби.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pedro

    8 1 Отговор
    НАП, не е това начина, много го усложнихте, а и продължавате. И нали знаете, че колкото една система е по сложна, толкова тази система е по нестабилна и уязвима. В обозримото бъдеще ще съществувате, но не и в по далечното. Нещата не се движат в тази посока и трябва да го разберете, колкото и умни да сте.
  • 2 Ддс

    0 0 Отговор
    Не вярвам, че няма да го отложат понеже до януари кака ви Курни може да се е намъдала в креслото на Алчния Бокич и шефкините от напа да си търсят нови службички ...
  • 3 Али Баба

    4 0 Отговор
    За два касови апарата, ИТ фирма ми искаше 3000 лв за СУПТО с някакъв сървър и 800 лв за 4 часа обучение...
    Имахме и електронен магазин, там пък друго СУПТО трябваше. Платихме за платформата, да стане само каталог.
    Направо ни подлудиха НАП.
  • 4 баба Хасанка

    1 2 Отговор
    Ами то не може само да се печели - в един момент идват шефовете и обират каймака. Нароиха се милярди сайтове за продажби на кво ли не, нема начин да не ги фанат за късата вълна. Добре че има китайци да произвеждат, да са живи и здрави.
  • 5 xxx

    0 0 Отговор
    Простотия до шия=НАП. Завършени идиоти некадърници с големи амбиции да пробутат на всички СУПТО N1 Микроинвест. Да ама НЕ!