Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 14:32 11 594 25

Икономическа криза идва през 2020 г.

  • икономическа криза-
  • икономически подем

Някои населени места ще се превърнат във вилни зони

Икономическа криза идва през 2020 г. - 1
Снимка: Shutterstock

363 лева ще е линията на бедност догодина. Близо 1,7 милион семейства остават под тази линия. Петър Ганев от Института за пазарна икономика каза пред Нова телевизия, че новото увеличение от 15 лева през 2020 г. няма да промени много.

Най-високите заплати са в София, Варна, Средногорието, Пловдив, големите градове. Най-ниски са заплатите в Северозапада. В южната част на България има центрове, които привличат работна ръка. Половината Северна България губи хора, защото няма център, който да привлича хора за работа. Обезлюдяването ще продължи според Ганев.

Някои населени места ще се превърнат във вилни зони. Ако има индустрия, това може да генерира работни места по думите му. Според него има подем в икономиката, но той все още е малък.

Нужен ни е по-продължителен период на икономически подем. Има индикации за предстояща икономическа криза, стана ясно още от думите на Петър Ганев. Възможно е да навлезем в криза през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнида

    87 10 Отговор
    Аре на урок при тиквата , да ти обясни индустриалния бум Щото последно време кани заводи , напрао се пукнаха да идват .... И все високотехнологични , тех паркове , ецр и други змайни и неснаони заводи , фабрики и центрове ьа развитие на туй и онуй .....

    Коментиран от #3

  • 2 Тиквун

    75 13 Отговор
    Още пари ще вземе на заем да строй пътища , а още 2 милиона ще имигрират , който остане ще връща парите от заемите.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йосарян

    86 10 Отговор
    Не съществува безкраен икономически растеж! Ресурси Нема, действайте. И да ръкопляскаме на тиквата! Нито АЕЦ, нито газ. Средновековието е тук.

    Коментиран от #22

  • 5 Йосарян

    56 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тиквун":

    Няма да има живи да ги платят зулумите. Направо територии ще ни взимат. Честито!
  • 6 ДЕМОНкрация!

    46 5 Отговор
    Когато политиката е в ръцете на дяволопоклонници няма какво добро да очаква обществото. Всички икономически кризи и войни са изкуствено създавани, за да обедняват населението и да могат политиците-дяволопоклонници да извършват своите садистични издевателства. Дикато не се изтребяват до девето коляно тия няма оправия
  • 7 Йосарян

    61 11 Отговор
    И докато тиквата джитка със самоУлети, Жипки и кво ли не. Ние събираме стотинки за болни Деца и не само. Лекари няма, Учители няма! Асфалт за ядене и ремонт да искаш.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Morgoth

    35 7 Отговор
    1,7 мил семейства под линията. Като сложим средно по 2-ма, това са 3,4 мил души. Като припомним, че тук са повечето цигански семейства, които изобщо не са по 2-ма души и то излиза, че 4 от 7 милиона са под линията.
    Що ми се чини, че лъжете???

    Коментиран от #10

  • 10 Йосарян

    53 0 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Трябва Закон, къде отиват данъци. Щото си ги хрантутим, а за нас Дърво. Е що? Просто е спираме да плащаме данъци и осигуровки. А не протести и тн. Аз не съм съгласен да храня цигани!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕНКО

    39 1 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ -"ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ " НА СИНИТЕ И ЧЕРВЕНИ ФАШИСТИ : СТЕФАН САВОВ И СИЕ И НОРА АНАНИЕВА И СИЕ !!!!!!ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ - КАТО УНИЩОЖИХА ИЗВОРИТЕ И НА ЖИВОТ !!! И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОВА ,ЧЕ БЯХА НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ !!!
  • 14 Пустиняка

    30 2 Отговор
    Е па тя кризата въобще не си е тъгвала от България.. Тя тук си живее постоянно и има някоя и друга годинка отскача до съседите ..но корена и е в България..винаги се връща..
  • 15 Алфа Ромео

    23 2 Отговор
    Повечето пенсионери са под тази линия, по тази логика трябва да получават социални помощи, ама не!? Майка ми и баща ми и те са под тази линия а не знам да получават каквито и да е помощи, или функцията на държават е само да ги уведоми че са социално слаби!?
  • 16 Бат Мишо

    24 3 Отговор
    до пенко
    ПЕНКО НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ТАКА аз кът изявлен потомствен фашист ти заявявам
    фашистите никога не са посягали на селското стопанство или толепирали чужди етноси и терора им над българкото население
    цитирам ти дядо ми- царски офицер- циганин да краде лиииииии- по улицата няма право да върви кът изляза с коня и нагайката през гърбащот не е скочил н канафката и ми плаши коня-не смесвай тая сган управляващата и съсипващата българия с фашизма
  • 17 Хахаха тука кризата е постоянна

    24 3 Отговор
    Че ние сме си в криза от 50-60 години бе маймуни, особено след прехода къде бившите комунисти с нова партия откраднаха и присвоиха милиарди активи, ама в България рая за престъпниците е така:-)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 666666

    10 0 Отговор
    Нали имаше растеж и цъфтежжжж...в главата на Тиквата!?!?
  • 20 Ввв

    7 2 Отговор
    Принципно това са глупости,не може да влезнеш в нещо,в което отдавна си влезнал и стоиш!!!
  • 21 Ирен

    12 0 Отговор
    По принцип южните българи да учат турски език. Северните да учат румънски. Това беше целта на новите господари да разпилеят българите по света и да ликвидират българия. Ричард и Роналд казаха че българия не може да търпи повече от 4 мильона.
  • 22 макдоналдс тръмп

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Йосарян":

    що така бе ЙОСИ, БАЦУН се скъса да лети ,инвеститори до дотътри ти с рогите ,напоследък Т има повече летателни часа от всичките стюардеси от бг персонала ,кинти да докара ,възход да осетиш ,като аполо от канаверал да отлепиш ,отгоре да погледнеш - изодзадзе да го усетиш
  • 23 До кога ще сме в криза за пари?

    0 0 Отговор
    От години живеем правейки всеки ден едни и същи действия и с годините е ясно,че нищо ново не се случва и резултатите са едни и същи,а само циклим и повтаряме всичко,което до болка вече започва да втръсва на определени хора.
    Нормално ли е да продължаваме в тази посока и да страдаме от липсата на пари,които се печатат и спрямо тяхната липса страдаме от определени емоции?
    Явно е,че така да се продължава не е разрешение на проблема,защото да се разреши проблем със същият начин на мислене,с който е създаден е невъзможно.
    Нормално ли е да страдаме за липса на пари,когато има всичко друго в изобилие,но просто с парите някой иска да има контрол над нас и нашето съзнание и ние са сне му роби!
  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    Тя кризата според мен съществува откакто са създадени парите,ама като гледа човек колко българи печелят от лотарията,с тези темпове в България едва ли ще се усети криза.
  • 25 Какво са парите без хората?

    0 0 Отговор
    Тъпо е да се страда от липсата на хартии които се печатат за сметка на изобилието което ни предлага природата