Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 16:11 2 986 6

Световна фирма откри инженеринг център в София (ВИДЕО)

  • bosch-
  • иновативен център-
  • откриване

В него ще работят 200 висококвалифицирани софуерни инженери

Световна фирма откри инженеринг център в София (ВИДЕО) - 1
Снимки: Bosch, Милена Богданова

Близо 200 софтуерни инженери ще работят в открития днес инженеринг център в София на световния доставчик на технологии и услуги Bosch. В него те ще разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност. “Със сигурност може да кажем, че бъдещето на свързания свят, бъдещите решения за мобилност, свързаната индустрия и интернет на нещата ще носят отпечатъка на българската интелигентност. Има причина отскоро България да бъде наричана Силициева долина на Балканите. Това, което откриваме днес ще бъде основен център за привличане на умове", каза по време на официалната церемония по откриването Михайл Болдижар, генерален директор на „Роберт Бош Инженеринг Център София". Той поясни, че чрез проектите, които ще се реализират в центъра компанията ще се превърне в един от най-атрактивните работодатели в страната. „Заедно с решителността и страстта на младите софурени инженери ще успеем да полираме имиджа на Bosch до блясъка на диамант", допълни той.

В центъра, който е своеобразен хъб, работят 200 висококвалифицирани софтуерни инженери. “Амбицията ни е да развием този бизнес и ще разчитаме много за привличане на млади таланти на университетите. Работим също така в сътрудничество с инженерните центрове на компанията в Будапеща и Клуж, както с водещи световни производители на автомобили. Като иновационен лидер и топ доставчик на автомобилния инженеринг, Bosch привлече в центъра специалисти със сериозен опит в областта на софтуерното инженерство. Не сме аутсорсинг. Целта ни е да използваме уникалния опит на българските умове", каза Константин Конов, управляващ директор на „Бош Инженеринг Център София”.

На официалната церемония по откриването на центъра присъства и новият посланик на Германия в България Кристоф Айнхорн, който е само от три седмици в България, но демонстрира отлични познания на българския език. Той не пропусна да подчертае добрите отношения между Германия и България и да ги оприличи като ""силни като домашна ракия". Премиерът Борисов, който преряза лентата на новия иновативен център благодари на новия посланик за топлите думи. Той припомни, че буквално допреди 7-8 години на мястото, на което днес се откри центъра, са се намирали стари военни казарми, а днес вече имаме изграден технологичен център в лицето на София Тех Парк. След това премиерът изпита новата технология, разработена от българските софтуерни инженери - автономно паркиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    6 1 Отговор
    Света ще стане един голям компютър а ние ще сме мравките в него !!! МАТРИЦАТА !!! Bosch избраха нас защото имаме много добри кадри а на всичкото отгоре ще им плащат 2000-3000 лева което е 1000-1500 евро !!! На запад вземат по 5000- 6000 ЕВРО !!!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 EDD

    3 2 Отговор
    Незнам ака бат Бойко се спомине някой ден ,кой ще реже лентичките в тази държава , направо ще изпаднем в колабс , ще сме безпомощни без такъв професионалист в тази област ццццц.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Радо

    1 1 Отговор
    На бати Бойко парчето лента най-дълго!!!
  • 5 333

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Нито тук получават по 2000 лева, нито навън получават масово по 5000, 6000 евро. Има разлика, ама като сложиш по-високите данъци навън и по-високите разходи, може да е по-изгодно да работиш в България. Поне в тоя бранш.
  • 6 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    наистина си незнайко. липи си, че си хейтър, който няма идея нито какво се случва, нито за какви заплати става дума.