Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 21:11 15 347 48

Официално: Купуват Vivacom

  • vivacom-
  • виваком

Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group ще придобие оператора

Официално: Купуват Vivacom - 1

Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group обяви официално днес, че има съгласие за придобиването на българския телекомуникационен оператор Vivacom. Сумата на сделката все още не е разкрита, но според различни източници на Financial Times става въпроса за 1.2 млрд. евро.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2020 г. при условия, включително получаване на регулаторните одобрения, заявиха в съвместно съобщение United Group, Vivacom и BC Partners.

„Vivacom е добре управлявана компания със силен мениджмънт и се вълнувам от възможностите, които имаме, за да изградим още по-силен бизнес“, се казва в изявление на главният изпълнителен директор на United Group - Виктория Боклаг.

Сделката ще отбележи шестия път, когато Vivacom сменя собственика си, след като беше приватизирана през 2004 г. Българският телеком беше пусната в продажба по-рано тази година, като United Group проведе ексклузивни преговори за закупуване на българската телекомуникационна компания.

През 2018 г. балканската група беше закупена от британският инвестиционен фонд BC Partners. Наскоро компанията придоби и хърватският телеком Tele2 за 220 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    42 2 Отговор
    Честито на печелившите!

    Коментиран от #3, #16

  • 2 Гаражна разпродажба

    83 17 Отговор
    Разпродадоха ни и телекомуникационните компании вече. Какво остана да разпродадат, органите на живущите в тази територия?

    Коментиран от #13

  • 3 гост

    91 7 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Затова ли като отидох за подновяване на договора ми казаха, че от 33лв таксата ми се качва на 54лв без промяна в условията. Викам им, ама това е абсурдно, а те ми казват, че съм бил подписал на промоция и сега промоции нямало, ще получа апарат с 6лв по-евтино. Уау. Навремето раздаваха телефони без пари, сега ми попят таксата почти двойно, сужителите увиснали, явно са ги скапали и обезверили, разправяха се за някакви проценти продажби, за това, че щели да ги подменят с роботизирани консултации. Пълна порнография станаха, а съм им абонат от 15г. с редновни плащания, една нормална компания би ми целувала краката за това, все пак не е ВиК или енерго. И както се очаква ще ги сменям, няма да им плащам по 250лв годишно отгоре заради някой ламтурник.

    Коментиран от #7, #11, #28, #31, #48

  • 4 666®

    72 6 Отговор
    А съвсем скоро я "купиха" за 300 млн. Те така се правят пари. Цветан Василев си го каза. Борисов и Пеевски ще си поделят няколко стотин милиона. Интересно сделката как е минала през КЗК толкова бързо и безшумно?

    Коментиран от #30

  • 5 гост

    44 2 Отговор
    Нали има комисии за одобрение, как ги пределят тези цени? Как се обяснява увеличение на стойност 4 пъти за две години в конкурентна среда? Какво са придобили, колко клиенти са спечелили, за да им се увеличи оценката? Или я карат както с апартаментите:ей ти на този апартамент за 30бона, ти го продай за 330бона.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бедняка милионер

    25 10 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Там ти е грешката, че си им 15 години абонат. Като си разбрал що за стока са защо не отиде при друг оператор?

    Коментиран от #14

  • 8 мани мани

    40 1 Отговор
    абонатите й да очакват увеличение на таксите!
    също така тия които са на ваучер да очакват да им крадват по 3 стотинки постоянно! това се случва на абонатите на а1 ... постоянно ми крадат по 3ст. та да 9ст. на ден! спират ми услугата известяване, че някой ме е търсил докато тела е бил изключен и т.н.
    и при ментел си крадяха стинки от ваучера ми! и все увеличават цените и няма вече ваучери за 4лв. 5лв. и да важат за цяла година, а важат до 3м. ... това го има само в бг кочината! смс трябва да не е по-скъп от 6 евро цента, но е скъп тук у нас!

    Коментиран от #37

  • 9 АналаГовнет

    17 23 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    тъжно е , но за съжаление е точно така . И това важи за всички мобилни оператори и като цяло повечето монополисти в България , които по някакъв начин са свързани с Русия
  • 10 Казуар

    16 11 Отговор
    В собстеноста е замесен и сърбин, да не стане така, че след години Виваком да попадне в руски ръце.

    Коментиран от #12

  • 11 Свинефермата България

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Те и сега раздават телефони без пари. Не у нас де, в нормалните държави. Самсунг S10 с двугодишен договор безплатно срещу 45 паунда месечно от Водафон. безплатни разговори на корем с всички в Британия и 20 гигабайта интернет на максимална скорост.

    Коментиран от #43

  • 12 гоуст

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Казуар":

    Ми няма да стане след години,защото и сега си е там!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Именно

    19 5 Отговор

    До коментар #7 от "бедняка милионер":

    Хаха на мен пък Виваком все още са ми и то последната надежда за адекватен оператор в България.
    Мтел (колкото и да се прекръщават) са нагли крадци ... Теленор също само че са мишоци и те работят на дребно.
    Виваком досега само са ми досаждали с оферти дето не ме интересуват, но поне са били точни в сметките.
    Иначе това за вдигането на плана ако е при изтичане на договора го прилагат всички оператори. Защото практически всички договори които хората сключват са "на промоция" и когато изтече договорът изтича и промоцията ... само дето не ти спират телефона докато не се договорите пак (което аз бих предпочел) и ти начисляват сметка, както си искат. Ако уцелиш на читав консултант поне ще те предупреди за това ... или ако си с моя късмет може да уцелиш на такъв който да те предупреди за това и да те излъже за други неща :)

    Коментиран от #15

  • 15 мислещ

    13 14 Отговор

    До коментар #14 от "Именно":

    По-нагли от свивакома няма, и то от доста време; с най-дървени условия и за нови, и за стари абонати, с най-негъвкава политика, с най-слабо покритие на мрежата (Което пък изобщо не им пречи да твърдят най-нагло обратното - нищо, че собствената им карта говори достатъчно красноречиво).

    Коментиран от #17, #19, #21

  • 16 бл.134 в Зап. парк

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Само ДПС .Скоро всичко ще продадем .Българите , да се веъщат по родните си места- Хиндукуш и Памир
  • 17 Русенец

    16 8 Отговор

    До коментар #15 от "мислещ":

    От 5г съм клиент на вива, и съм най-доволен от тях. Преди това бях 12г клиент на мтел и последната година почнаха яко да ме пързалят. Изпърлзаляха и мои роднини и познати. А като отидем в офиса да търсим обяснение, отношението им е крайно обидно. Пращат ме за всяко нещо да съм гледал онлайн справки, да съм се регистрирал.... Ние отиваме там на крака, а те не пожелаха да си мръднат пръста. Накрая им теглих чертата и отдох при вивата. Там ме носят на ръце. Обслужват ме като цар. А сега ще я продават и кой знае новите шефове каква политика ще наложат. Язък за хубавата фирма.

    Коментиран от #18

  • 18 боцмана

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "Русенец":

    Истината е , че всички оператори в България са мошеници от класа и имам чувството , че служителите им минават школа за изпечени лъжци и наглеци , които не гледат да те обслужат а се чудят как да те зарибят или излъжат.
  • 19 Този

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "мислещ":

    Виваком е №1 оператор по качество на услугите и това е неуспорим факт.. Ако познавате техници или инженери които работят за някой от трите телекомпании ще ви потвърдят думите ми. Плюс това не знам дали ви е известно,но България заема челни позиции по покритие на абонатите

    Коментиран от #23

  • 20 Morgoth

    5 2 Отговор
    Тъкмо свикнахме да не ѝ викаме БТК.
  • 21 Morgoth

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "мислещ":

    Моя опит с тях е доста положителен, телевизията им е най-добрата в България, а дропенето на интернета вече напълно съм го забравил. Ако говорим за наглост, измекярство и неуважение към клиентите А1 са първенци.
  • 22 некойси

    8 0 Отговор
    Балканска компания? Да не е офшорка на лицето ДП?
  • 23 мислещ

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Този":

    Пак питам, картата погледна ли или си говориш наизуст? Иначе знам, че фирмата, която им поддържа мрежата е с качествени инженери, но то като си няма базови станции...

    Коментиран от #27

  • 24 Ленин Братчед му

    7 0 Отговор
    Вивакомците им вижте досегашните собственици и ще ви стане ясно Само червени чакали
  • 25 факт

    4 0 Отговор
    Нали ги съдят в няколкомеждународни съдилища!?
  • 26 КУРнинов

    4 1 Отговор
    АЗ СЪМ ГИ ОТСВИРИЛ ТИЯ НАГЛЕЦИ ОЩЕ 2009Г. АКО И ВИЕ ГИ ОТСВИРИТЕ ЧИЧО ПУТЮ ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ С 1.2 МИЛИАРДА ОТ КРАВАРСКИТЕ ПАРИ ДЕТО ПО СВЕТА ИМ КАЗВАТ ДОЛАРИ!
  • 27 дудукЯН

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "мислещ":

    Какви инженери те гонят бе в наше село мрежата я потдържа ГОШО КАБАКА като иде на първия адрес сутринта и се напие така че следващата повреда е чак утре сутринта наред и то ако си щедър да почерпиш за да се напие в противен случай реда няма да ти дойде никога!

    Коментиран от #35

  • 28 Чичо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Промоциите са само за нови абонати, така са го измислили хиените за това на 2 години сменяй оператора.
  • 29 Onq s konq

    2 5 Отговор
    Аз плащам38лв, и за тези пари получавам неограничени разговори които мога да ползвам в 42 страни от света+5гига интернет които също мога да използвам в 42 страни от света+ 100СМС и тях също. Също така мога да си сменям тарифния план всеки месец, мога и да се откажа от услугите на орератора когато си поискам без да им дължа нещо си след това. Така е в белите държави. Честита ви победа на местните избори:)

    Коментиран от #36, #38, #45

  • 30 Глей ти

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "666®":

    Както мина и за Нова ТВ.
  • 31 Язе

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Прегледай си договора и ще видиш,че са прави.След изтичането на 2 год.отпадат промоциите.Четете си договорите преди да пишете и подскачате.
  • 32 гост

    4 1 Отговор
    За съжаление има още много, което да се подобрява във Виваком, но другите нашите оператори са още по-зле. А1 са прикрити рекетьори, а теленор просто са с по-лоши условия.
    Истина е, че покритието на всички е добро, дори сравнено с щатите.
  • 33 Цар Плъх

    5 3 Отговор
    Глeдaм тукa, нeкви aгрaрници ми ce фaлят, чe oт 15 гoдини пoлзувaли GSM-и... A къдe бeхтe прeз 1993-тa, кoгaтo нямaшe GSM-и и cи купувaхмe Nоkiа 150 и aбoнaмeнт oт Мoбикoм ?! Първия ми мoбилeн тeлeфoн бeшe aнaлoгoв Nоkiа 150, и cтрувaшe 2600 DM, ($1700)..... Пoвeчeтo oт вac нe знaят и кaквo e DM. Aмa нищo, тукa e тaкa... oня прoфecoр, дeтo кaзa, чe cтe били 80% нaпрaвo ви пoхвaли, пoвeчe cтe, пoнe 99% ! Кaпиш ?!

    Коментиран от #34

  • 34 Цар Плъх

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Цар Плъх":

    И като по-умен, ще ви кажа - Телефон от М-тел, ТВ и Нет - от Вива, това е печелившата камбинация !
  • 35 мислещ

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "дудукЯН":

    Говорим за поддръъжката на по-глобално ниво, която се извършва от външна фирма - не помня коя беше, но е читава. Но няма общо със Свиваком, освен, че имат договор за поддръжка с тях.

    Коментиран от #39

  • 36 Калина

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Onq s konq":

    Ти в коя точно "бяла държава" беше ?
  • 37 IVP

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "мани мани":

    Ами, емигрирай!! Светът винаги има нужда от, чистачи, миячи и т.н.

    Коментиран от #41

  • 38 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Onq s konq":

    кон, аз плащам 28 левчета и ползвам същото, само дето нета ми е 8 GВ и имам 200 мин. в роуминг.Само дето съм към ментел и за да ми преложат тази цена им извих ръцете доволно. Иначе съм съгласен 0 има хляб да ядем докато почнат да ни третират като белите хора в белите държави
  • 39 дудукЯН

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "мислещ":

    Това с външните фирми е Рашкия модел на неплащане на данъци! Когато се понатрупа печалба за облагане се явява и нужда от външна фирма за усвояване на тази сума слравка Лукойл Нефтохим който вече 20години работи на загуба!
  • 40 Йебал съм

    5 0 Отговор
    ги отзад. Оня ден си платих последната сметка към тях на жълти стотинки заради идиотското им отношение спрямо мен като клиент. А не съм само аз. Май трябва повече хора да си плащат сметките към тези тулупи в жълти стотинки.
  • 41 мани мани

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "IVP":

    зако да се махам? :) тук си ми е добре :) но си крадат по 3 стотинки и е добре да го знаете! може би само от мен крадват, но може и да е от хиляди! проверявайте си ваучерите! просто ви предупреждавам, че я има тая измама! засякох ги 2017г. лятото! мтел=а1 крадат от ваучерите ни стотинки! мижава сумичка, да! но ако е от хиляди абонати? или е някой програмист там и си краде! как се осребрява незнам, но си ги крадат! факт! не си измислям! а че сме си кочина, си е така! но на запад е още по-зле! тия които са ходили, много добре знаят, но няма да ви го кажат, 'щото по принцип не са свикнали да си казват всичко и да си признават! мхм :) ето научихте за една измама от мен :) крадат точно по 3 стотинки от ваучерите на а1 ... дори мислех да ги дам на прокуратурата, ама... нали се сещате какво щеше да стане :) нищо!
  • 42 мани мани

    4 2 Отговор
    ако си бяхме читави и отворили wi-fi рутерите си, ако бяхме изградили абсолютно навсякъде из градовете безплатни wi-fi, то нямаше да ни се налага да ползваме "услугите" на тия мошеници! но ние сме си маскари и щяхме да ползваме wi-fi за измами и ето затова са защитени, а безплатните точки са неработещи, ей тъй само ги има, но не функционални... т.е. само събират пари от общините някои дето ги уж поддържат :) и ни се налага все още да сме зависими от тия gsm "услуги" тип мечешка услуга :)
  • 43 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Свинефермата България":

    Водафон Италия: 20 гбт интернет и 5х мин към всички оператори в Италия за 11 €/мес за 2 г Ле лее колко сме злеее тука у кошарата!- беееее×е!!!
  • 44 Каскета на Ленин

    1 2 Отговор
    Какво очаквате от комунисти бре хора Само дране на кожи и робски договори
  • 45 Ханко от село Осеня

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Onq s konq":

    Това което го изброи но с 9 гб интернет го ползвами аз , но за 17 лв с ддс. Затова си обичам България тук всичко е по евтино а доходите са същите като така наречените бели страни , който е къдърен си е добре навсякаде , глупака си е глупак и тук и там , разликата е че там са по толерантни към глупаците и не им го казват в прав текст.
  • 46 Ханко от село Осеня

    1 0 Отговор
    Само да вметна че компанията която ще купува е британска , не е балканска , глупаци. компоти не компютри , хахахахахах
  • 47 Перла Връткова

    2 0 Отговор
    От как източиха КТБ, доста едри покупко-продажби станаха
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.