Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 13:59 1 449 5

Дават три плажа на концесия

  • концесии-
  • плаж-
  • сарафово

Размерите на минималното годишно концесионно възнаграждение са съответно - за плаж „Сарафово“ - 45 502 лв. без ДДС, за плаж „Дяволска река 1“ – 19 049 лв. без ДДС и за плаж „Каваци-юг“ – 55 581 лв. без ДДС

Дават три плажа на концесия - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Правителството откри процедурите за възлагане на концесия на морските плажове „Сарафово” в община Бургас, „Дяволска река 1“ в община Приморско и „Каваци-юг“ в община Созопол.

Целта е обезопасяване на плажовете и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години за всяка.

Размерите на минималното годишно концесионно възнаграждение са съответно - за плаж „Сарафово“ - 45 502 лв. без ДДС, за плаж „Дяволска река 1“ – 19 049 лв. без ДДС и за плаж „Каваци-юг“ – 55 581 лв. без ДДС.

Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Трите морски плажа ще бъдат обезпечени задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    2 1 Отговор
    Ей, не на ядоха се. Почвам да си мисля, че като са ни взели беломорието е било за добро.
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Я съм си у гръчко
  • 3 Ленин

    0 1 Отговор
    Боли ма К......а.Само задръстени ходят на Лайноморието.Умните са най малко в Гърция.Нашите мутри да фалират.
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Прост министър(ка) на туризъма.
    Галфоните не проумяха, че сбърканата концепция да се наддава на търг и търгът да се печели от далия най-висока оферта прави чадърите скъпи, неизползваеми и празна платената зона. А на свободната хората се гъчкат един до друг.
    Прозсдт министър(ка) ни управлява. Затова хората ще бягат в чужбина на море, ако и да им е скъпо и денгуби в дълъг път, митници, толтакси и скъпа нафта чужбинска.
    Алчността на държавата е дразнеща. Държавата ни е най-голямата мутра, която печели пари на гърба на природата ни без да вложи стотинка. Поне безплатни паркове да бяха направили към плажовете с тези концесионни такси. Управляващите ни тъпанари и това не правят.
  • 5 mediator37

    0 0 Отговор
    безплатни паркинги исках да кажа, не паркове, обаче газ пикая от яд като чета за поредните скъпи концесии, които на наш гръб се пишат и бързам да насера тая министерска мърша.