Last news in Fakti

21 Юли, 2012 18:02 5 038 4

Пъпешите и дините поевтиняват значително

  • дини-
  • пъпеши

Пъпешите и дините са поевтинели значително през изминалата седмица, става ясно от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Към 20 юли цената на пъпешите е намаляла с малко над 37 % в сравнение с предходната седмица и вече на едро се търгуват за 0,83 лева за килограм. Дините са поевтинели с 20 % и вече се продават за 0.36 лева.

Цената на прасковите намалява с около 10 % и вчера един килограм на едро струва около 1.06 лева или с 11 стотинки по-малко от миналата седмица. Пресните картофи, оранжерийните домати и чесъна също поевтиняват с няколко стотинки на килограм, а зеленият пипер на 20 юли се е продавал с 16 стотинки по-малко в сравнение с предходната седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Тези цени май са на ниво БОРСИ! .........Пъпеша на едро е вече 0.20 ст.за килограм!..........Ами какво ще стане,когато почнат чушките ,доматите ,краставиците и др.продукти от земеделския производител!............
  • 2 Тони

    0 0 Отговор
    После от къде стимул хората да гледат земеделие. Тая продукция която ще извади от нивата не може да си покрие разходите, и всички идва от тировете пълни с некачествена продукция, които смъкват цената.
  • 3 IceHeart

    0 0 Отговор
    Как няма да поевтиняват, повечето продукции които внасят от европата са живо ГМО, фраскани са с тор! Ония ден купих три пъпеша и бяха в хладилника и за 2 дни се беха разтекли! За какво говориме, просто човек го е страх да си купи нещо от пазара, а уж са наша продукция, всичко опира до химията! :(
  • 4 Тошо

    0 0 Отговор
    каквото всяка година ще се подиграват гразните м...ли с нас производителите.Тук просто няма как да се развиваш аз съм вътре само от семената 4000 лева които купих,а какво да кажа за цените на препаратите и торовете който са все нагоре.Истината е че искат да смажат тотално малкия производител сас по 5 10 50 100 дка.И като започнат да ми говорят едни глипости по телевизията,просто нямам думи.Бях оптимист,но вече минавам от другата страна малко по малко.Седнали да ми говорят за спекулаций на цените през зимата,а защо сега не кажат за цените нещо,че хората си продават продукцията за жълти стотинки домати за 10 15 стотинки това каде го има само тук при нас.Нямам думи и не ми се говори за тия ..... от парламента.