31 Март, 2020 15:30 2 798 13

Земеделци са притеснени, че няма да продадат продукцията си

  • земеделци-
  • продукция

Заради спад в търговията, те са принудени да намалят и цените на произведеното

Земеделци са притеснени, че няма да продадат продукцията си - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Земеделски производители са притеснени, че не могат да пласират продукцията си заради обявените извънредни мерки.

Търговията рязко е замряла в последните седмици и те са принудени да намалят цените, за да могат да продадат поне част от произведеното.

Венцислав Лудачки продава марули. Споделя, че от два декара е трябвало да изкара около 8000 лв. печалба, а в момента е на загуба.

Според него до август месец търговия няма да има.

„Това значи, че народът рано или късно, като гледам до един месец, ще започнат да се разбиват магазини, да се краде олио. Това вече ще е престъплението“, подчертава производителят.

Поради липса на търсене тревата е по-голяма от марулата. Плевелите растат, а земеделската продукция измира.

Днес основни клиенти са хората, търсещи салата за домашната трапеза.

Докато си купува 10 броя за 5 лева, Васил Райчев ни разказва, че не може да отиде до Петрич да напръска овощните си дръвчета, защото не е регистриран като производител и го спират на КПП-тата.

В съседство Иван Димов отглежда кромид. Връзката продава за 20 стотинки, като спечеленото не му покрива само разхода за разсад.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    5 12 Отговор
    Дреме ви догодина
  • 2 Аз бре

    30 3 Отговор
    Глей кво нещо - на пазара са 8-10 пъти по-скъпи. И при положение че само се внася откъде ли не . Тъжна картинка станахме . Благодарим ти, ЕС .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ще продавате на вътрешния пазар

    11 2 Отговор
    И ще следвате СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА с ЦЕЛ ДОСТЪПНОСТ ДО НАРОДЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИ, ПЛОДИ И ПРЕБЪДЕ. ТОВА МОГА ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ НАРОДНО....
  • 5 Jordo

    28 0 Отговор
    Малките ще оцелеят. Наистина съм притеснен за останалите 400, човека обработващи 90% от земята че няма да успеят да си купят последното Ферари.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Задоволяване на Българския пазар

    8 1 Отговор
    На достъпни цени за всички. Новият Ред.
  • 8 склададжия

    4 0 Отговор
    а от утре на много места цените ще са нови по-големи на трайните продукти
  • 9 Я стига

    14 0 Отговор
    Милиарди олапаха от ЕС , сега се притеснили били ?! За затвор са акулите !
  • 10 мъка

    10 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Споделя, че от два декара е трябвало да изкара около 8000 лв. печалба, а в момента е на загуба.

    Горкия жив да го оплачеш , 8000 от два декара. За такива се казва Направил си сметката без кръчмаря. На загуба работел , ми то затова внасят от къде ли не . Яж си ги сега марулите ,или ги пускай на нормална цена тарикат.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 111

    4 2 Отговор
    Човешкото месо скоро ще е хит с пагони са най вкусни
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хелиос

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "мъка":

    Няма лошо от два декара на почва 8 хиляди Къде се е чуло и видяло една фирма да има 1.5 милиона декара земя а Пещерска гроздова 750 хил.декара Боко им продаде 80 хил. декара земя от държавен фонд земеделие,без да разберете,джендърчета от гербоподобната Бесепарка депесарскопатриотична класа ще ви ши...ат до като не каталясате,да си прост е уникално качество,то е до гроб,благодарение на такива опростачени същества България си пати,един призив, може да не съм прав,а той е,кой от вас подкрепя гласуване по пощата и електронно такова,хайде докажете,че имате мозък различен от фудболните фенове,които управляват заедно с мафията Родината!