Last news in Fakti

23 Август, 2012 09:18 713 0

Няма да има проблем с туристите на ВVТ

  • туристи-
  • руснаци-
  • bulgarian vip tours
Няма да има проблем с туристите на ВVТ - 1
Снимка: БГНЕС

Туристите, ползвали услугите на "Бългериън ВИП турс", няма да имат проблеми, обяви пред БНР заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Става дума за около 500 руснаци, пръснати по Черноморието, чийто почивки могат да се провалят при фалит на българския туроператор "Бългериън ВИП Турс" (ВVТ).

Още във вторник следобед е получена информация в МИЕТ за финансовото състояние на фирмата. „Бяха предприети действия, за да може всички, които са в България и предстои да дойдат в страната да проведат нормално своята почивка“, заяви заместник-министърът.

Практика е руските туроператори да работят с няколко от българките фирми и след като ВVТ беше информирала руските туроператори за невъзможността да обслужва техните туристи – тези контингенти бяха поети от други български туроператори, така че нещата са нормални и руските граждани могат спокойно да проведат почивката си в България,каза Маринов.

По думите му общият брой туристи, обслужвала фалиралата фирма, е около 1000, като не са само руски граждани, но и граждани на Иран, Казахстан и Румъния. 

За руските граждани няма никакви проблеми, каза той и добави, че за туристите от другите страни има директива на ЕС, според която когато туроператорът изпадне в състояние на фалит и несъстоятелност и туристът не може да получи услугите, за които е предплатил – отговорността е на туроператора. В зависимост от законодателството на отделната страна тази материя се урежда по различен начин.

Маринов увери, че българските туроператори имат готовността за реакция и няма да има проблеми с тези, които предстои да пристигнат или да си тръгнат. 

Заместник-министърът обясни и че няма български туристи, заминали чрез ВVТ в чужбина. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА