Last news in Fakti

28 Април, 2020 12:47 2 221 13

Собственици на розови масиви прогнозират фалити

  • розобер-
  • розова долина

Очаква се в Долината на розите по време на кампанията да работят над 20 000 души

Собственици на розови масиви прогнозират фалити - 1

Дни преди началото на розобера собственици на розови масиви ни потърсиха, притеснени как ще протече кампанията в условията на коронавирус, предава "Нова телевизия".

Опасенията им са, че няма да е възможно да прилагат мерките за безопасност, както и че разходите им ще скочат драстично. Те прогнозират фалити и ситуация, при която розовите полета да останат необрани.

Очаква се в Долината на розите по време на кампанията да работят над 20 000 души. „Основните проблеми, които тази година стоят пред сектора, са свързани с мерките за безопасност, които трябва да вземем, както и с предлаганите ниски изкупни цени на пазара към този момент, които не отговарят на действителността“. Това заяви председателят на Професионалната асоциация на розопроизводителите в България Христо Николов.

По думите му няма как розовият цвят да се бере с ръкавици. „Носенето на маски също не е приложимо, тъй като често се работи във влажно време и в дъжд. Ако маската се намокри, тя ще има обратен ефект“, посочи още Николов.

„Кампанията вероятно няма да протече по нормалния начин“, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барба Ганьос

    26 1 Отговор
    От парламента мога да изпратя 240 берачи,те и без това за друго не стават

    Коментиран от #10

  • 2 ха-ха

    16 2 Отговор
    Еми питайте един от генералите защо така.

    Коментиран от #13

  • 3 Фалити

    5 2 Отговор
    ще има в цял сват !

    Коментиран от #12

  • 4 йиу7ххйк8

    6 16 Отговор
    ПО време на криза такива звена или свери или квото искайте ги наричайте нямат никакво значение дали ще фалират или ще останат, това се отнася и за барчета, ресторанти, хотели и туризъм и още доста все неща които не са важни. Важното е да се запазят основните отрасли които са значими за нормалния живот

    Коментиран от #5

  • 5 Така така..

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "йиу7ххйк8":

    Ти тьп ли си.. спрял ли си?!??
  • 6 Съкратен поради кризата

    11 0 Отговор
    Е как така? В бюрото по труда ми обещаха да бера рози и череши. Имам опит от ученическите бригади.
  • 7 Анонимен

    8 1 Отговор
    Цената на розовото масло се срина в чужбина и заради това изкупните цени са ниски.Отделно има свръхпроизводство на масло което залежава от 2018-9 г
  • 8 Активист на БСП

    8 1 Отговор
    ГЕРБ си има план съобразен с изискванията на ,,Козяк,, ! Първо унищожиха птиците,после кози,овце,крави свине ! Сега идва ред на розите,черешите и ябълките ! Това е...

    Коментиран от #9

  • 9 Днеска Белгия и дания

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БСП":

    Съобщиха че имат залежали 2 млн тона бланширани картофи.Очакваме заповед за забрана на гледане на селски картофи за да разтоварим вносните бланширани.....
  • 10 Фена

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Барба Ганьос":

    Лошото е че и за това не стават.
  • 11 оня с коня

    7 0 Отговор
    Реалността е,че ЦЕНАТА на Р.Масло се понижи в Световен мащаб.Собствениците на Розови Масиви обаче не са свикнали да губят и Идеята им е да изкарат виновен Вируса,за да получат Пари от Националните и Европейски помощи.Затова и обясняват,че На полето Маски и Ръкавици са невъзможни за употреба.Ако АЗ обаче отида при тях и заявя че съм готов да работя Дори с противогаз и няколко чифта ръкавици сложени един върху друг - само да ме наемат,сигурен съм че ще последва Отговор "В момента имаме нереализирана продукция,остави телефон за връзка ако ни потрябваш".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.