Last news in Fakti

29 Април, 2020 18:25 2 564 2

Авиационен гигант съкращава 10% от служителите си

  • boeing-
  • персонал-
  • съкращения-
  • пандемия-
  • коронавирус

Boeing намалява производството на някои модели самолети

Авиационен гигант съкращава 10% от служителите си - 1
Снимка: Shutterstock

Във връзка с пандемията от коронавирус един от двата най-големи авиационни производители – Boeing, съкращава 10% от служителите в целия свят. „На авиационния свят ще са му нужни няколко години, за да се върне на същия обем превози, какъвто наблюдавахме само допреди по-малко от два месеца”, казва шефът на концерна Дейвид Калхун. Той уточнява, че ще бъде намалено производството на модели от семейството на 777 и 787. Освен това, с по-бавни темпове ще се възобнови производството на модела 737 МАХ, чиято експлоатация беше преустановена след две фатални катастрофи.

На фона на всичко това ръководството на Boeing е взело решение за съкращаване на част от персонала. „С всички сили се стараехме да запазим работните места, да не съкращаваме хора, дори след преустановяване на експлоатацията на 737 МАХ, но поредното съкращаване на производството и продължаващото влияние на пандемията върху авиационния сектор, ни принуждава да реализираме съкращения”, обяснява Калхун.

Корпорацията и до началото на пандемията преживя много тежки времена, след като през декември 2019 г. беше обявено преустановяването на производство на Boeing 737 MAX. Това стана след катастрофа на етиопските авиолинии с въпросния модел самолет на 10 март 2019 г. при която загинаха 157 души. Втора такава последва на 29 октомври 2019 г. със самолет на авиокомпанията Lion Air в Индонезия, при която загинаха 189 души. Последва заземяване на модела в цял свят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 0 Отговор
    Най-засегнатият сектор. Успех и късмет на хората работещи в авиацията. Ще дойдат и по-добри времена.
  • 2 Ххх

    3 2 Отговор
    И Боинг, и Еарбъс закъсват. Освобождава се пазарна ниша. Която може да бъде заета от новия руски средномагистрален МС 21.