30 Април, 2020 20:37 4 126 11

Най-голямата европейска икономика освободи 373 000 души

  • германия-
  • безработица-
  • икономика-
  • пандемия-
  • коронавирус

Това е броят на новоосвободените за април 2020 година

Най-голямата европейска икономика освободи 373 000 души - 1
Снимка: Shutterstock

С 373 000 души се увеличи броят на безработните в Германия през април и така достигна 2 639 000 души, съобщава Федералната агенция по труда. Безработицата в най-голямата европейска икономика се увеличи до 5.8%. Агенцията е получила 751 000 заявки от компании за преминаване на техни сътрудници на непълен работен ден. Броят на последните достигна 1.1 млн. души. Това дава възможност на фирмите да запазят заплатите на работниците по време на кризата, предизвикана от пандемията с коронавируса.

За сравнение, по време на последната финансова криза през 2008-2009 гг. броят на заетите на непълен работен ден е бил 3.3 млн. души. Съветът от експерти икономисти към правителството на Германия предполага, че нивото на безработица в Германия ще достигне 6%. „Прогнозираме, че БВП Германия ще се съкрати до 6.3% през текущата година и ще нарасне с 5% през следващата”, каза министърът на икономиката на страната Петер Алтмайер.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7764

    5 10 Отговор
    Глупости работа има за целия китайски народ идвайте работа има ако не ви мързи .
  • 2 Чочо

    7 2 Отговор
    При толкова безработни наемат черноработници от източна Европа. И Германия не я чака нищо добро.
  • 3 Абсолютно

    5 3 Отговор
    очаквано , Германия е в рецесия !
  • 4 Благой от Софстрой

    12 3 Отговор
    Света затъва славно,лечението минава през война.

    Коментиран от #10

  • 5 Асо

    7 1 Отговор
    Зоопарка се разгражда полека полека!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Истината

    6 6 Отговор
    Сега в Германия е голямото почистване! Всеки който е взимал много болнични през годините, вече е на борсата! Особенно първите гастербайтери, дето всяка година взимат по един месец болнични, вече си търсят работа! Тук тарикатлъка не върви!
  • 8 Антони

    9 0 Отговор
    Това означава горе долу, че са уволнили чистачката в село Дойренци временно. По данни на ЕБ на Германия им трябват 100 000 на година емигранти въобще да поддържат икономиката им. Тенденция е също така много да не им се работи и да чакат само от социалните като ако ги викат само трябва да отидат от време на време до Арбайтсамта. Възможно е тия дни да са се сменили нещата и да им се е доработило на хората. Иначе мои хора се хвалят, че са им вдигнали часовете от 8 на 12 и надницата с две Евро, но пък няма да могат да си ползват резервираните за самолета билети и да си харчат парите тук. Само да припомня, че Германия излезе от миналата криза с 3 пъти по-добри икономически показатели.
  • 9 Сикиджаксоне

    1 1 Отговор
    Глупости, в град Боркен Сев.Рейн Вестфалия съм и правим вятърни генератори ,монтажник 18 евро на час стартово и след 6 месеца взимаш 20. Говоря бруто,нетто варира спрямо дали си женен,колко деца имаш и тн. Извънредни часове можеш да правиш също. А сега да смятаме 200 часа по 20 е= + 50% съботни+ 100 празнични? Е на това ако му викаш криза, то в БГ е тиня направо. Да са живи и здрави хората,дето още се лъжат да работят за БГ чорбаджий - изедници,дето дават минимална заплата ,а се чудят Мерцедес Г класа АМГ пакет ли да си купят или Ауди SQ ,за работниците пари естествено няма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МИХАЙЛОВ

    3 0 Отговор
    ....ШОФЬОРЧЕ СЪМ В ЕДНА
    МАЛКА ДРЕБНИЧКА И СКРОМНА
    НЕМСКА ЛОГИСТИЧНА КОМПАНИЯ:
    3 200 ЕВРА БРУТО
    2 700 ЕВРА НЕТО
    300 ЕВРА МИ Е НАЕМА
    400 ЕВРА ЗА ХРАНА
    .....И 2 000 ЕВРА СЕ ЧУДЯ
    ЗА КАКВО ДА ГИ ХАРЧА...МЕСЕЧНО
    ...И ПЪЛНО ЗДРАВНО, СОЦИАЛНО
    И ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ
    ПО НЕМСКИТЕ ЗАКОНИ
    ВЪРХУ ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА...
    ...ПА И БОНУСИ ИМА ЗА ВЕЛИКДЕН
    И КОЛЕДА....
    И ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК ...
    ...МА МНОГО МИ Е ЗЛЕ
    ТУК В ГЕРМАНИЯ...
    ...ТА СА ЗАМИСЛЯМ
    ДАЛИ ДА НЕ СА ВЪРНА
    В БЪЛГАРИЯ...
    ....МА ДА НЕ СЪМ ЛУД
    ДА СА ВЪРНА
    В ДЪРЖАВА ОКУПИРАНА
    И УПРАВЛЯВАНА
    ВСЕ ОЩЕ ОТ МАФИОТСКАТА
    ХУНТА - ГЕРБ...