Last news in Fakti

16 Септември, 2012 22:13 1 498 4

Павлова уволни шефа на "ВиК"-Добрич

  • лиляна павлова-
  • вик-
  • добрич

Управителят на "ВиК" –Добрич” ще бъде отстранен от поста, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  в добричкото село Росица.  Заради натрупани дългове, токът на дружеството беше спрян и абонатите останаха без вода.

Екип от инженери и други специалисти от най-големите държавни дружества ще помагат в стабилизирането на водоснабдителната фирма.

Павлова посочи, че след преговори с електроразпределителната компания "Енерго-про", част от натрупаните задължения са изплатени, а други са разсрочени.

В Добрич ситуацията вече не е тревожна, каза Павлова. Предприемат се мерки за оптимизация на разходите на "ВиК", които няма да доведат до нов воден режим.

Павлова поясни, че след като електроразпределителното дружество е спряло тока и водоподаването е било нарушено, това е предизвикало много аварии.

Върви се и към оптимизация в управлението на "ВиК", което разполага с персонал от почти 600 служители, които са прекалено много, допълни министърът.

По думите й работата ще се подобри с реализацията на проекта за обновяване на водния цикъл в Добрич.

С подмяна на водопроводните тръби ще бъдат намалени загубите на вода, които сега достигат 80 на сто. Според министъра, ще бъде постигната и по-голяма ефикасност, тъй като мрежата ще бъде разчетена да обслужва повече граждани, а не индустриални предприятия.

Старата мрежа е проектирана 80 на сто от водоподаването да отива за промишлеността, а 20 на сто за битовите потребители, а сега съотношението е обърнато.

За новите по-малки тръби ще бъде необходима по-малко вода и по-малко електроенергия за добиването й, поясни Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Замислен

    1 0 Отговор
    Почти навсякъде фирмите Вода и Кал са за разбутване, а загубите - огромни. Говорим за икономии, а вода тече навсякъде. Това си го позволяват само монополистите. Като енергото.....

    Коментиран от #3

  • 2 123

    1 0 Отговор
    А защо не се замислят и как се стигна до това 80 процента от индустрията да се затрие? Как определени хора ликвидираха индустрията в Добрич. Колко инвестиции са направени в ВИК мрежата?
    Подмяната на тръбите ще намали ли цената на водата или просто ще плащаме новите им инвестиции. Защо не се види кои дължи пари /хората които ще гласуват на следващите избори за определена партия/.
  • 3 пробук

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Замислен":

    Проблема може да се търси и в спечеления проект на община Добрич на стойност около 69 млн. евро за дейности в областта на ВИК. Когато някой пречи народа е казал "Дръпваме му шалтера" .Май така се случи и с вече уволнения шеф на ВИК- дръпнаха му шалтера.
  • 4 георги

    0 0 Отговор
    Още един човек на ГЕРБ и на кметицата се провали, не само в ВИК, да се ревизират всички дейности на общински и държавни фирми и фирмите спечелили общински и държавни поръчки в Добрич......