Last news in Fakti

17 Юни, 2020 19:15 3 245 3

Напук на коронавируса

  • wizz air-
  • санкт петербург-
  • русия-
  • база-
  • откриване

Авиокомпания с нова база и нови евтини полети

Напук на коронавируса - 1
Снимка: М. Богданова ©

Своята първа база в Русия откри днес унгарският нискотарифен авиопревозвач Wizz Air. Там тя ще базира 1 самолет Airbus A320 на летище Пулково през септември 2020 г. Заедно със създаването на новата база беше обявен стартът и на 5 нови маршрута до 5 държави от Санкт Петербург, считано от 18 септември 2020 г. Местата по тези маршрути вече са в продажба и са на цени от само 24.99 EUR.

Първите полети от Санкт Петербург започват през 2017 г. и оттогава компанията е превозила над 250 000 пътници до и от руския град. Плановете са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на първата си база в Русия авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за развитието на туризма и хотелиерството в региона, свързвайки Русия с други страни. С новия самолет Airbus A320, който ще бъде базиран в Санкт Петербург, ще се извършват полетите по новите 5 маршрута до: Залцбург (Австрия), Осло (Норвегия), Копенхаген (Дания), Стокхолм Скавста (Швеция) и Малта.

„Днешната новина е доказателство за дългосрочния ни ангажимент да създаваме все повече и по-изгодни възможности за пътуване за руските пътници. Имаме сериозе стратегически интерес към руския пазар и с удоволствие ще приветстваме пътници на борда на нашата млада и надеждна флотилия. Добавяйки пет нови маршрута от Санкт Петербург и придържайки се към най-високите стандарти на нашите протоколи за безопасност, ние сме уверени, че с ултра ниските си тарифи ще правим пътуването достъпно за все повече пътници в Русия”, каза по време на пресконференция по случай откриването Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 11 Отговор
    Нали не сте забравили , че вече летят на тия цени и от София ?? Всички русопитеци бързо да си купят еднопосочни билети и да се любуват на любимата си страна до живот !!
  • 2 Но една

    1 3 Отговор
    Голяма част на Уизеър базира в Украйна. Как ли ще се разбират?
  • 3 номад

    0 0 Отговор
    русия и украйна винаги са били едно и езика им е един и същ имат малка разлика но о сф и варна имат