2 Юли, 2020 16:33 1 947 11

Банка увеличи капитала си

  • пиб-
  • капитал-
  • увеличение

Новите акционери на ПИБ са Българска банка за развитие и Valea Foundation

Банка увеличи капитала си - 1
Снимка: БГНЕС

Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Инвеститорите заплатиха акциите по новата емисия ценни книжа. Новите акционери на банката са Българска банка за развитие (ББР) с 18.35% и Valea Foundation със 7.87%. „Това е нашата първа портфейлна инвестиция в България. България е перспективна и бързо развиваща се страна – член на Европейския съюз. Fibank, водеща частна банка с български капитал, има огромен потенциал за растеж и по-нататъшна експанзия на продукти и услуги в банковия сектор“, каза г-н Пол Шмид – Член на Борда на Valea Foundation.

Към 02 юли 2020 г. Fibank увеличава своя основен капитал със 195 424 000 лв., като коефициентът на обща капиталова адекватност на банката ще достигне 22.52% в сравнение с 19.57% към 31 март 2020 г.

Банката продължава да изпълнява своята стратегия за кредитиране на малки и средни предприятия и частни лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    16 3 Отговор
    По правилно :На банка и помогнаха да увеличи капитала.Приятелска помощ с народни пари.
  • 2 Евракис

    14 6 Отговор
    Та кога казвате че ще може европарламента да гласува нов курс на лева?
  • 3 Tate

    13 3 Отговор
    Честито офффцциии!! Блейте пак за Тиквата
  • 4 лихватор

    5 3 Отговор
    Некви си 100-тина мильончета? Народа бълха го ухапала. Не е 4-5 милиарда като некои други.
    А това е единствента банка, дето дава някакви лихви.
  • 5 Васил

    9 4 Отговор
    Увеличава капитала си ама за сметка на потребителите банката държи най високите месечни такси .
  • 6 Васко

    7 2 Отговор
    Ако се поинтересувате малко, ще видите, че зад Valea Foundation стои чешкият милиардер Карел Комарек. За да инвестират определено си е заслужавало.

    Коментиран от #8

  • 7 Асен

    6 3 Отговор
    Сериозен инвеститор е чехът, вероятно ще купи и още по-голям дял от банката след време!
  • 8 Пол Шмид

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Васко":

    Същото милиардер, който изплува в скандала с Божков. Неговата компания Сазка груп щяла да купи Насионалната лотария ама не му дали неКОЙ другари. Сега защо ли са му дали?Случайност?

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пол Шмид":

    Много глупава опорна точка, която още снощи беше лансирана от кръга „Капитал“ на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев! Само това ли успяхте да измислите?
  • 10 Алекс

    0 0 Отговор
    Чехът Карел Комарек е един от водещите бизнес предприемачи в Централна Европа. Сигурен съм, че влизането му като акционер във Фибанк е част от дългосрочната му стратегия.
  • 11 Ивелина

    1 0 Отговор
    Банковата шефка Диана Каменова беше уличена в злоупотреба с положението си. И то не за пръв път. Скандалната дама се е оплела яко в далвери, целящи собственото й забогатяване. Името й, макар и да не е известно особено на широката общественост, е добре познато в банковите и финансови институции у нас. И най-вече – в икономическа полиция, където неведнъж са я разследвали.Тя е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума.