15 Октомври, 2020 18:29 2 955 1

Още една авиокомпания възобновява полетите си до София

  • qatar airways-
  • полети-
  • софия-
  • букурещ-
  • доха

Qatar Airways ще лети от София през Букурещ за Доха

Още една авиокомпания възобновява полетите си до София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Qatar Airways обяви възобновяването на полетите си от София. Това е 100-ната по ред възстановена дестинация за авиокомпанията. Полетите ще се обслужват от AirbusA320 с 12 трансформиращи се в легла кресла в Бизнес класа и 120 икономична класа места.

Три седмични полета София-Доха с междинно кацане в Букурещ, стартират от 16 октомври, след дългоочаквано вдигане на забраната за полетите от румънските власти.

С добавянето на София и Букурещ, авиокомпанията ще има възстановена мрежа от 100 дестинации и 700 полета седмично до шест континента. Националният превозвач на Катар има сериозни позиции на нашия пазар с редовни полети по линията София –Доха вече 9 години (първият редовен пътнически полет беше осъществен на 14 септември 2011 г.).

“Щастливи сме да възстановим полетите си до София и да имаме възможността да посрещнем българските пътешественици отново на борда на нашите самолет. Пътуващите могат отново да се насладят на несравнимо изживяване на борда и да достигнат до 100 дестинации, които в момента авиокомпанията оперира през Най-доброто летище в Близкия Изток –Международно Летище Хамад. Qatar Airways не прекъсна полетите си по време на панденията по линиите, които позволяваха това. С над два милиона превозени пътници, всички те нуждаещи се да се приберат при семействата си в изключително несигурните последни месеци, авиокомпанията е най-големият и най-опитният според статистиките на Международната асоциация за въздушен превоз авиопревозвач", каза мениджърът на QatarAirways за Югоизточна Европа, Ферит Аксун.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    1 0 Отговор
    Защото нямат доверие на правителството /на които не му харества българия борисов им осигурява транспорт по света но никои комунист станал капиталистне напуска корумпираната българия само смелия и честен божков василев и братя галеви я оставиха