Last news in Fakti

6 Ноември, 2012 13:28 1 651 0

Еврозоната може да изпадне в рецесия

  • еврозона-
  • рецесия

Еврозоната е изправена пред опасност да навлезе в рецесия през четвъртото тримесечие на годината. Това предупреди Маркит, който публикува индекса PMI, след като констатира, че икономическата активност в частния сектор отново е намаляла през октомври в страните от валутния съюз.

През октомври сборният индекс PMI е бил 45,7 срещу 46,1 през септември и 45,8 през август, гласи публикуваната днес втора оценка. Когато индексът PMI надхвърли 50 пункта, това значи, че икономическата активност е в подем, а под него означава спад.

Напредък не е регистриран в нито една от четирите най-големи икономики, като най-неблагоприятен е в Испания - 41,5. Други страни с подобен индекс са Франция и Италия съответно с 43,5 и 45,6. Все пак резултатът в трите страни е малко по-добър в сравнение със септември.

В Германия спадът на икономическата активност не е толкова тревожен и достига 47,7, което е малко по-добре в сравнение със септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА