14 Ноември, 2012 16:30 1 392 1

И винарните изби стават туристически обекти

  • винарна-
  • туристически обекти

 

И винарните изби стават туристически обекти - това вече се регламентира в съвсем новия Закон за туризма, който депутатите гледат на второ четене в икономическата комисия в НС.

В закона е подчертано още в началото на текстовете, че лицата, предоставящи туристически услуги в туристически обекти, са длъжни да обявяват техните цени в еднакъв размер спрямо всички туристи, като не се допуска различно третиране на туристите или поставянето на част от тях в по-неблагоприятно положение. Тези изисквания се прилагат и в случаите, когато обявените цени на туристическите услуги се посочват в интернет, в рекламни и търговски брошури и издания, както и в радио- и телевизионни предавания, се казва в един от тестовете му.

Изброени са 21 вида туристически обекти - освен традиционните сред тях са винарните изби, голф игрищата, конните бази за любителска езда и маршрути за конна езда, аквапарковете, водните атракциони и приключенските паркове, атракционните и тематичните паркове, ловните стопанства по Закона за лова и опазване на дивеча, недвижимите културни ценности и др.

Целта на новия закон, според вносителя МС, е да осигури условия за устойчиво развитие на туризма и да имаме конкурентоспособен национален туристически продукт. Да създаде условия за развитие на специализираните видове туризъм - културен, здравен, СПА и уелнес, селски, еко, конгресен, детски и младежки, приключенски, спортен, ловен, голф и друг туризъм. Както и да въведе единни критерии за извършване на туристически дейности и предоставяне на туристически услуги. И не на последно място - да осигури защита на потребителите на туристическите услуги.

За осъществяване на сътрудничеството и координацията в областта на туризма се създава Национален съвет по туризъм (НСТ) - консултативен орган към министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

Кметът на всяка община, на чиято територия има изградени и функциониращи места за настаняване, създава консултативен съвет по въпросите на туризма. Територията на страната се разделя на обособени територии – туристически райони, с цел формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    столи4ните кръ4ми са досатъ4ен туристи4ески обект