Last news in Fakti

15 Декември, 2012 10:25 2 366 4

Гергана Паси събира съвет от млади и успешни IT предприемачи

  • гергана паси-
  • it предприемачи-
  • съвет

Посланикът на новите технологии Гергана Паси събира съвет от най-успешните ни IT предприемачи, който ще работи с нея за укрепване на стартиращата общност у нас и нейната по-добра комуникация с европейските институции - това обяви самата тя на голяма конференция, посветена на новите технологии в Париж.

“За мен те са новото лице на бизнеса. Не знам дали България може да се превърне в силициева долина на Балканите, но съм убедена, че тази общност има таланта и потенциала да придвижи цялата ни тромава обществена организация напред. Това са хора, пълни с новаторски и неконвенционални идеи, които са наясно, че интернет и IT секторът ще растат непрекъснато през следващите десетилетия. Във време на криза, когато само след 3 години Европа ще има над половин милион свободни работни места за IT специалисти, те са една обиколка напред.”

Гергана Паси събира отбор от съветници, който ще й помогне да представи стартиращата общност пред ЕК. В него участват:

Адел Закут – неговият проект Open Buildings (www.openbuildings.com) грабва първата награда на европейското състезание за предприемачи Intel Challenge Europe 2010.  Той е разработен по модела на Wikipedia и представлява списък от сгради от цял свят – исторически, съвременни, концептуални, като предоставя лесен начин за споделяне и съхраняване на архитектурното познание.

Васил Терзиев – основател и съдружник в най-мощната българска софтуерна компания Телерик.  Академията на Телерик организира безплатни курсове по програмиране за начинаещи и напреднали разработчици на софтуер.

Любен Белов  - основател на Нет Инфо през 1998 г., съосновател на LAUNCHub, фонд на стойност 9 милиона Евро, който инвестира, развива и разраства стартъп компани в секторите интернет, технологии и комуникации в региона на Югоизточна Европа.

Максим Гурвиц - от юридически съветник в Европейската комисия до мениджър публикации в Wolters Kluwer Publishers. Съдружник в ELEVEN – фонд за рисково инвестиране в стартиращи компании

Боян Бенев –Обявен през 2007 г. за най-добър млад предприемач от британското списание за бизнес и икономика „Start Your Business Magazine”. Председател на наскоро формирания Клъстър за предприемачество и иновации в България

Стив Кайл – управител и основател на Xentio

Крис Георгиев - Онлайн предприемач, съосновател е на Уеб Гравити. Съдружник в СтокПодиум (www.stockpodium.com) – банка за сток-снимки, в която може да търсите посредством визуална подобност.

Александър Михайлов – основател на Betahaus София, първото по рода си работно пространство за млади предприемачи (betahaus.bg).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г - точката

    0 0 Отговор
    Адел, Максим ..... , все готини еврейчета, готови да помогнат ;)
  • 2 нема кво

    0 0 Отговор
    По-добре да си стои вкъщи на топло тази надменна !
  • 3 Армагедон

    0 0 Отговор
    Тая к-ка пак се намърда на тарикатска еврейска длъжност! Пак тънката работа - малко работа -много пари! Не си вижда компрометираната муцуна!Където и да се навре , вече не е личност за подражание...
  • 4 георги

    0 0 Отговор
    Събира ги за новогодишно банкетче......