Last news in Fakti

4 Януари, 2013 18:53 4 014 4

Летище „София“ осъдено да плати $38 млн. на Кувейт

  • летище софия-
  • кувейт-
  • писта

Кувейтският строител на пистите на Терминал 2 – “Mohammed Abdulmohsim Al-Harafi and Sons” спечели делото срещу „Летище София” в Парижкия арбитражен съд. Aерогарата e осъдена да изплати 38 млн. долара обезщетение.

Кувейтската фирма построи пистата на новия терминал на софийското летище, финансирана със заем от Кувейтския фонд за развитие. После обаче изпълнителят заведе иск срещу „Летище София” за забавяне на разрешителните за строеж, оскъпяване на работата и неизплатени суми.

Тогава транспортното министерство заяви, че кувейтците не са представили фактури за допълнителните си разходи и затова те не са им покрити. В крайна сметка Парижкият арбитражен съд се е произнесъл в полза на кувейтската страна, отбелязва бТВ.

От аерогарата увериха, че спорът с кувейтската фирма е от частен характер и летището има възможност да изплати присъденото обезщетение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    АБЕ НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА ... СЪДА В ПАРИЖ СЕ ПРОИЗНЕСЪЛ А НАШИТЕ ШУШУМИГИ МРЪНКАТ ЗА ФАКТУРИ ...??? АБЕ ВИЕ МАЙ СТЕ МРЪНКАЛИ ЗА ПАРИЧКИ ЗА ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ ЗА НЕБЕЗИЗВЕСТНИТЕ БГ КОМИСИОННИ НО ... АРАБИНА ЩЕ ВИ ГО Н...КА ЛЕВАЦИ ЗАЩОТО ОСВЕН ЧЕ СТЕ АЛЧНИ СТЕ ТВЪРДЕ НЕГРАМОТНИ И ПЪРВОБИТНИ ЗА ТОВА ХЕМ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ХЕМ ЩЕ ВИ Е... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 тимко

    0 0 Отговор
    това само в бг може да се случи продажни марсаци
  • 3 човек от борда

    0 0 Отговор
    Да се потърси директорът -стюардеса-Пламен Станчев!Да си внимава,че е от лобито на обратяняците!
  • 4 MItko

    1 0 Отговор
    Време е някой в държавата да се сете да поиска административна и наказателна отговорност на чиновниците допуснали нарушенията за които ни съдят в Париж, Стразбург а и в родни съдилища, държавата плаща всички обезщетения с нашите пари