30 Април, 2021 20:20 2 838 10

Разсрочените кредити достигнаха 9 млрд. лева

  • банки-
  • кредити-
  • разсрочване

Печалбата в банковата система е 349 милиона лева

Разсрочените кредити достигнаха 9 млрд. лева - 1
Снимка БГНЕС

Над осем милиарда и 900 милиона лева е общият размер на разсрочените кредити към края на март, когато изтече срокът за искане за частичен мораториум върху задълженията. Това става ясно от месечния бюлетин за състоянието на банковата система, публикуван от БНБ. В края на март приключи срокът, в който банките могат да се произнесат по последните искания на клиенти за частично или пълно разсрочване на кредитите им заради пандемията от коронавируса.

Практически самото разсрочване може да продължи най-късно до края на декември - или девет месеца от договарянето между банката и конкретния клиент, припомня novini.bg. Брутният размер на необслужваните кредити в системата вече е под 5 милиарда и 700 милиона лева. За сравнение, към края на декември показателят е малко над тази стойност.

Печалбата в банковата система е 349 милиона лева към края на март, като година по-рано, още преди пандемията сериозно да се отразила на икономиката и финансовата система, печалбата е била под 300 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    26 1 Отговор
    За съжаление разсрочен кредит почти никога няма да бъде платен.. Жалко за хората.. Жилища, имоти, мутри,заплахи... :(

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    На по стия трол са му набили, където има думата МУТРА да цъка минуси... А си и ма ло мниците
  • 3 ......

    5 0 Отговор
    Банките така или иначе ще си ги изкарат двойно, дреме им на ......
  • 4 Домакин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Начинът по който действат банките е нелегален и незаконен. Примамват хората с нереални и заблуждаващи реклами знаейки много добре че ще има някаква криза , я война или пандемия, за която са знаели че ще се реализира още през 2019 година. После , когато видят че длъжника не може да изплати вноските " го продават " на така наречените частни изпълнители, тоест частните изпълнители плащат част от сумата, която дължи лицето длъжник и после частните изпълнители могат да прилагат всякакъв тормоз върху изпадналия в несъстоятелност длъжник изисквайки цялата сума плюс лихвите. Но на тази мафиотска схема за печалба и поробване има начин за спасение. Банките по принцип са регистрирани извън България и нямат право да разпространяват личните ви данни на други групи ( частни изпълнители) , още повече да ги продават, защото те получават част от сумата, която дължите ( това е търговия - даване в робство). Ако ви се представят лица, които не са от банката на която дължите финансиране, директно ги сигнализирайте за рекет. Банките никога няма да си признаят че продават данните на клиентите си. Знайте че не сте вие фалирали. Не сте виновни вие и не се страхувайте - това е само една мафиотска схема.
  • 5 Домакин

    5 1 Отговор
    Вече знаете че за банките парите не са проблем, тоест , не е нужен златен резерв за отпускане на кредити. Натискат клавишите...и готово- дават ти виртуални пари . Но ти длъжнико , трябва да върнеш тези виртуални пари в материална форма, истински пари изкарани с труд и ако не успееш, нещо което е доста вероятно ще останеш без жилище на улицата. Това също е нелегално и противозаконно. Дават ти нещо виртуално и ти го връщаш истинско- материално ( на страна притесненията и безсънието ). Мислете дали си заслужава да се вкарате сами в подобна месомекачка.
  • 6 Мъртва хватка

    9 1 Отговор
    Банка милост няма. Зад всяка банка стои по някой мъчител на човечеството, безскрупулен садист, алчен лихвар, готов на всичко в името на Парите. Банкерите са сатанисти, обсебени от парите, те дишат и живеят чрез тях. Банкерът е като среднощен вампир, който впива гнилите си зъби в шията на жертвата и лочи жадно кръвта й до последна капка. Накрая триумфира със зловещ смях върху трупа на поредния оглозган длъжник.
  • 7 Made in BG

    4 1 Отговор
    Да са коректни банките! За да ми разсрочат кредита моята банка У К ми поиска след това увеличение на вноската,демек за девет месеца около 1000лв. лихва,което според мен не е разсрочване, а рефинансиране! Ясно,че отказах ,защото още повече се оказа ,че губя и застраховката си! Безобразие в БГ!
  • 8 Koi4o

    7 1 Отговор
    А никой не обърна внимание че на Банките печалбата се увеличава.. пак таксичките - НАГОРЕ..
  • 9 Гост

    5 0 Отговор
    Никой не ви кара да теглите кредити и после да ревете.Много хора водят стандарт без грам покритие.
  • 10 тотаЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    Колко от тях са на Делян Шиши ? И ще му бъдат ли опростени ? Като с милионите откраднати от КТБ !!!