Last news in Fakti

23 Януари, 2013 17:58 1 106 0

Япония може да внася български вина

  • япония-
  • вина-
  • мляко-
  • такаши коизуми-
  • мирослав найденов

Посланикът на Япония Такаши  Коизуми посочи, че Япония има възможност да внася българско вино, но на японския пазар нашите вина все още не са известни. Това стана на среща със земеделския министър Мирослав Найденов.

Той обясни, че в Япония има любители на виното, които се интересуват от винен туризъм, който пък е добре развит в България.

 На срещата двамата обсъдиха двустранните отношения между страните по отношение на търговията с аграрни продукти. Министърът запозна посланика с развитието на земеделието у нас.

В Япония страната ни е известна най-много с киселото мляко и розовото масло и мисля, че може да предложим и нашите млечните продукти, посочи министърът на земеделието. Той подчерта, че на японския пазар трудно се пробива, защото е консервативен.

Найденов посочи, че успешен начин да рекламираме български храни и продукти е предстоящото участието на страната ни на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ 2013”, което ще се проведе в град Осака, от 26 април до 6 май т.г. Найденов информира посланика, че по време на изложението страната ни ще се представи с национален щанд и ще има бизнес делегация от България.

 Найденов пожела успешен мандат на посланик Коизуми и му подари българско вино и продукти с розово масло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА