Last news in Fakti

17 Май, 2021 23:51 3 962 29

"Параходство БМФ": Погасяваме редовно вноските си към ББР

  • параходство бмф-
  • бмф-
  • ббр

От дружеството обясняват, че основната дейност е търговско корабоплаване

"Параходство БМФ": Погасяваме редовно вноските си към ББР - 1
Снимка: БГНЕС

"Параходство БМФ" АД е клиент на Българската банка за развитие от юли 2010 г. За този период ББР е финансирала не един и два проекта, като никога "Параходство БМФ"АД не е изпадало в неизпълнение на договорните си задължения, не само към въпросната финансова институция, но и към всички останали, с които си партнира". Това се казва в официална позиция на дружеството, изпратена до медиите във връзка с информацията от икономическото министерство за 8-те фирми, които са най-големите кредитополучатели от ББР.

"Поради тази причина „Параходство БМФ“ АД е търсен партньор не само от ББР, а и от много други финансови институции, в т.ч. първокласни международни банки, финансиращи в сферата на транспорта“" се казва още в позицията.

От дружеството обясняват, че основната дейност е търговско корабоплаване, поради което и всички средства, които са получавали, са били за закупуване на търговски кораби, на база представен бизнес проект, преценка на кредитен съвет на финансиращата институция и в пълно съответствие с действащите правила и процедури.

„Всички кредити са били и са обезпечени с имущество на кредитополучателя, което надвишава търсеното съотношение между цената на закупения актив (кораб) и размера на финансирането“, поясняват още от "Параходство БМФ" АД.

От дружеството обръщат внимание и на това, че българската държава е акционер в "Параходство БМФ" АД с 30% участие в капитала, което следва да бъде допълнителен аргумент по отношение надеждността на партньорските отношения между дружеството и финансиращите ни банки.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    34 4 Отговор
    Само декларация. Нека да видим дали е точно така.

    Коментиран от #20, #21, #26

  • 2 Хъм

    31 2 Отговор
    А сестра имате ли ?

    Коментиран от #27

  • 3 русенец

    70 3 Отговор
    Това на Гела фирма ли беше? Иначе ББР е създадена да подкрепя малкия и средния бизнес с парите на данъкоплатците, а не феодалите.

    Коментиран от #11, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 naiq

    52 1 Отговор
    БМФ не говорете смешки...платете си неустойките по приватизационния договор или възстановете производството на съответното ниво при което сте го получили при приватизацията....има и други варианти които съвсем няма да ви харесат

    Коментиран от #7

  • 6 Пурко

    45 2 Отговор
    Искаш да ни кажеш, че ако не беше лизал задните части на Боко, пак щяха да ти дадат 100-тици милиони кредити, ей тъй заради хубавия ти бизнес план ли?
  • 7 нашия

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "naiq":

    като започнат да строят отново презокенски кораби тогава да се надуват..........

    Коментиран от #8

  • 8 нашия

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    само на услуги и без производство една икономика не става за ....на Домуза трика е -кредит купувам кораб/не го произвежда/ и разнасям стоките на тези които произвеждат и лапам и така си обслужвам кредита ...това не е устоичиво развитие.....
  • 9 българина

    34 2 Отговор
    въпросът е че държавната банка с общите пари има под 100 клиента не случайни с кредити в огромни размери. кредити с такива размери в частните банки няма!

    Коментиран от #10

  • 10 КОНТРАТА

    48 3 Отговор

    До коментар #9 от "българина":

    Това не е банка, а взаимноспомагателна каса на ГЕРБ с държавни пари! Защо му казвате Банка не мога да разбера.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нашия

    43 1 Отговор

    До коментар #11 от "Морския":

    а имаще 12 000 когато получи фирмата със всички кораби и разработени трасета ...а помисли малко ..кой сега е смешника..???!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Земния

    33 3 Отговор

    До коментар #11 от "Морския":

    Е като има 2000 служитела да го обявим за Бог и всичко да му е простено. Да не им прави ослуга като ги е наел, по скоро те му правят ослуга като му бачкат за стотинки. Голям си плебей!
  • 14 Уди Кълвача

    32 1 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    Фалира бургаската корабостроителница и остави хиляди на улицата. При Васил също работеха 2000+ души обаче гербераците това не го коментират!

    Коментиран от #15

  • 15 нашия

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Уди Кълвача":

    той и Васил е един "бизнесмен" ....тури му пепел....ама това е друга тема...и той не е много много по производствата
  • 16 Б.Х

    24 0 Отговор

    До коментар #11 от "Морския":

    Ей морски , и аз имах 70 човека персонал , които работеха и хранеха семейства. Ама такива като него ми се огледаха в бизнеса и ме смазаха. Не ми ги хвали
  • 17 Атака

    20 0 Отговор
    Плаща му държавата 60/40,а той в същото време инвестира 400 милиона в Амееика
  • 18 Gowo

    15 0 Отговор
    Така е.Ако вземеш кредит 5 хиляди , ще дадеш едно пръстенче злато.Ако вземеш кредит 100 милиона?....Даваш две кюлчета злато.Ето защо финансираш голем бизнес.Взимаш данък,,чекмедже " наведнъж.По малките са по големи риск да те хванат.А така .....Луммм....на веднъж ,,шкафчето" пълно .И едните доволни.И другите с пистолет до главата спят.
  • 19 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    ББР подкрепя малкия и среден бизнес но с КРЕДИТИРАНЕ ! .Не раздава безвъзмедни грантове. Щото тогава какъв вой щеше да има,до небесата. А и прословутия 1,4 млрд от данъци си е там. Банката не е фалирана,върти 4 млрд.лв . в момента.
  • 20 Николай

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    60 мил. лева не е голяма сума за компания корабо собственик на 50-60 кораба може и повече да са. то 1 нов кораб да поръчаш е над 100 мил. долара, и при поръчката се плащат 20-30 мил. авансово.
  • 21 Николай

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Виж обаче другите които са гушнали кинтите като Техномаркет, Булгартабак и „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД - Емил Робертов Василев, Санко Пешев, Корнелия Нинова които са купили Хотел на Халкидики. Miraggio Thermal Spa Resort.
  • 22 Петър

    2 2 Отговор
    Ако ПБМФ си плащат редовно, не виждам къде е проблема. Доколкото ми е известно ПБМФ са клиент и на повечето големи, частни, търговски банки, които чийто капитал позволява по-големи експозиции. Чудя се защо никъде обаче не се говори за цената на отпуснатото финансиране? Някой може ли да направи сметката, какъв доход се докарва за банките при цена от 4.5% годишно?
    Също така интересен буди и въпросът какво е ибезпечението? Повечето банки работят на мин 120-130 % обезпеченост. Ако и ББР са отпуснали кредитите с подобно ниво на обезпеченост и цена на финансирането няма кой “копче” да им каже.
  • 23 Динко

    7 1 Отговор
    Така в България никога няма да има сериозен среден бизнес,а и явно на олигархията не и трябва такъв за да не им бърка сметките.Една банка се направи за развитие на средният и малкият бизнес и 2/3 от парите раздадени на олигарсите.
  • 24 Гост

    3 0 Отговор
    Лъжат мутрите!
  • 25 Шефьор

    3 1 Отговор
    Освен всичко казано в статия Параходство БМФ АД е малко предприятие по смисъла на закона, даже клони към микро. Пък защо не ползва кредит от други банки , а от държавната, да кажат тия дето не са прочели устава на банката!
  • 26 Бизнесмен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Въпроса е, защо са им раздали държавния бюджет,
    ,като Коледна баница с късметчета?
    Дали има гаранций ,такива каквито на нас ни искат,
    и подписали ли са всички,
    лично тегления заем,
    като физическо лице?
    Или за него Домусчиеви ,Делян Пеевски и Вълка ,
    това правило не важи?
    Ето ви повод за арести , Прокурор Иван Гешев ,
    нали искате доказателства?
    Вие сте на ход уважаеми Прокурори ,
    а не виждаме ,никакаво действие?
    Знаем, че Парламента им разреши ,
    да теглят лично пари, като Депутати?
    Но да видим обезпеченията им?
    Едно Еоод струва 500 лева ?
  • 27 Антимафия

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хъм":

    "Били много търсени от различни банки "?
    Но кредита се взима от ББР, ?
    ВЗЕМЕТЕ СИ КРЕДИТ ОТ ЧАСТНИ БАНКИ ,
    ЗАЩО ОН ДЪРЖАВНАТА ,
    ТЕЗИ ПАРИ СА БЕЛЯЗАНИ ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС?
  • 28 Nie

    3 0 Отговор
    От БМФ се сещат за държавното участие само като гаранция, а държавата какво получава за 30% участие? НУЛА, нищо…
  • 29 2735

    4 0 Отговор
    Ох милите. То с тоя дребен бизнес , напрово да ревне човек , как свързвате двата края ?