Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 10:26 2 294 0

Синът на Роман Абрамович ще е на стаж в Лондон

  • аркадий абрамович-
  • роман абрамович

19-годишният Аркадий Абрамович, който е син на Роман Абрамович, ще стажува в лондонския офис на „ВТБ капитал“, съобщават руските медии.

Те не пропускат да отбележат, че лондонският офис на банката отговаря за международните операции на ВТБ, сред които е и Хонконг, където се намират офисите на инвестиционните компании Crosby и Zoltav, в които съсобственик е Абрамович-младши.

Другият интересен факт е, че състоянието на сина на Роман Абрамович се оценява на $2,78 млрд.

Възходът на Аркадий Абрамович започва бурно след като навършва 18 години. Тогава той оглавява инвестиционната компания ARA Capital Limited. Оттогава компанията купува находища на полезни изкопаеми в Австралия, Северна и Южна Америка.

През септември 2001 г. купи дял от „Газпром“ и „Роснефт“ за $ 235 хил. и още $ 156 хил. за „Лукойл“.

Аркадий Абрамович е второ дете, но първороден син на милиардера. Той е роден на 14 септември 1993 г. от брака му с първата жена Ирина Маладина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА