1 Юли, 2021 12:17 3 010 9

Стартира предлагането на кредити по новата Програма „Възстановяване“

  • fibank-
  • програма-
  • възстановяване

Подкрепата за бизнеса се осъществява чрез гаранции от Фонда на фондовете, уточняват от Fibank

Стартира предлагането на кредити по новата Програма „Възстановяване“ - 1

Fibank е сред първите финансови институции в страната, които се включват в обявената от правителството Програма „Възстановяване“. Считано от 1 юли 2021 г. малките и средни предприятия (МСП) ще могат да получат финансиране от банката за преодоляване на последствията от COVID-19, репозициониране и разширяване на дейността. В рамките на програмата се очаква да бъдат предоставени от банките кредити на малкия и среден бизнес на обща стойност 2,5 млрд. лв. Всеки отделен кредит е обезпечен от Фонд на фондовете (ФнФ) до 80%. Средствата са предоставени от ФнФ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Основните предимства на програмата, реализирана в партньорство с банките, са няколко:

* Достъп до бизнес кредити от компании с минимум 3-годишна история;

* Без изискване за материални обезпечения; необезпечен кредит, с изключение на лични гаранции, предоставени от собствениците;

* Получаване на одобрение и възможност за усвояване в съкратени срокове;

* Възможност за договаряне на 12-месечен гратисен период;

* Разсрочване на изплащането по главница до 84 месеца;

* Минимизиране на административната тежест за клиента;

* Възможност за получаване на финансиране до 3 млн.лв., но не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 г., според това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, определен по de minimis.

Отпусканите от ПИБ кредити по Програма „Възстановяване“ са част от последователната стратегия на банката за подкрепа на бизнеса и преодоляване на последиците от COVID-19. Fibank активно подпомага малките и средни предприятия в условията на пандемия, като участва в Гаранционната програма на Фонда на фондовете още от нейното стартиране.

За повече информация ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    4 4 Отговор
    Звучи ми като реклама на Джет Кредит с леки забежки към "наши, консултантски фирми", които изготвят проекта и които искат предварително пари в брой, без гаранция за изхода на ситуацията.
  • 2 user

    2 4 Отговор
    Това е поредната схема да е източи държавния бюджет. Фирмите могат да теглят до 3 000 000 милиона лева като държавата гарантира за тях. Утре ще има фирми, които ще изтеглят кредити и ще обявят фалит или някаква друга схема. Щом Фибанк са първи, които се натискат да дават такива кредити още от сега ви казвам, че нещата не са наред!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Хари

    4 0 Отговор
    Кво криво намерихте пък сега - кредит като кредит
  • 4 Харесвам 🎃, само сготвени

    1 4 Отговор
    Кризисен PR. "Магнитски" праща много здраве на Георгиос/Жирардели и пеефски.
  • 5 Комици

    3 2 Отговор
    ТО ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА СЬС ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ПАНДЕМИЯ .СЕГА ОТНОВО ЗАДЛЬЖНЯВАНЕ НА СОРОС.
  • 6 Катя

    2 0 Отговор
    Еми екстра, че се обръща внимание и се оказва подкрепа на малките търговци. Защото в страната ни не са малко и с тази ситуация е важно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мартин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "user":

    A ти cи пoрeдния глупaк, кoйтo нaвcякъдe виждa зaдкулиcиe, мacoни и духoвe! Тo бивa, бивa дa cи прocт, aмa тoвa твoeтo вeчe e зa пcихиaтър! Крeдититe ce oтпуcкaт oт ПИБ и oщe 5 бaнки, cрeд кoитo УниКрeдит Булбaнк, ДCК, OББ, Рaйфaйзeнбaнк и т.н. Гaрaнтирaт ce oт Фoндa нa фoндoвeтe пo eврoпeйcкa прoгрaмa и финaнcирaнe oт EC, и нe ce oтпуcкaт бeзвъзмeзднo, a cрeщу зaлoг! Aмaн oт прocти хoрa вeчe в тaзи държaвa!
  • 9 Бубето

    0 0 Отговор
    Да само дето нито една от изброените банки не отпуска тези кредити. Казват че все още нямат подписани договори