Last news in Fakti

1 Септември, 2021 13:14 1 088 3

БСК иска ясни механизми за компенсация на бизнеса

  • бск-
  • д-р стойчо кацаров-
  • компенсации

От Стопанската камара подчертават, че поставянето на условие за процент ваксинирани работници и клиенти е дискриминационно

БСК иска ясни механизми за компенсация на бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС

В отговор на поисканото от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров становище от Българската стопанска камара (БСК) настояват за ясни механизми за компенсация на засегнатите и за анализ и оценка на ефективността на прилаганите до момента противоепидемични мерки, съобщи БНР.

Темата за компенсаторните механизми отново е в сферата на вероятностите и разговорите пише още в писмото, в което се отбелязва, че темата за компенсациите е силно зависима от актуализацията на бюджета.

При цялата тази неяснота въвеждането на ограничения „от днес за утре“ е необосновано, подчертават от БСК.

От Стопанската камара подчертават, че поставянето на условие за процент ваксинирани работници и клиенти е дискриминационно.

Доц. Ангел Кунчев поиска сериозно затягане на противоепидемичните мерки, а министър Стойчо Кацаров помоли представителите на бизнеса за становище.

От сдруженията на заведенията заплашиха с масови протести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Не искаме компенсации,а да ни оставят на мира.

    Коментиран от #3

  • 2 гадно

    3 0 Отговор
    Така де ясно кой ще ги прилапа, а дали ще стигнат до хората е друг въпрос.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ама НЯКОЙ иска бизнеса Ви ‼️