Last news in Fakti

14 Март, 2013 18:28 1 069 4

Трети сме в ЕС по ръст на безработица

Трети сме в ЕС по ръст на безработица - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България е с третия най-голям спад на заетостта през последната 2012 година - 1,5 на сто, показват публикувани днес данни на Евростат за последното тримесечие на 2012-а година.

Според тях единствените страни от Европейския съюз, в които броят на работещите е намалял повече, отколкото у нас, са Латвия и Португалия - със спад по 2 процента, съобщи БНР.

В Евросъюза заетостта към края на миналата година е спаднала с 0,4 на сто, а в Еврозоната - с 0,8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 1 Отговор
    добре сме:)
    имайки предвид че догодина ще е по зле:(
  • 2 кик

    1 1 Отговор
    нъл дянко ни увещаваше гърците колко са по зле от нас?ама те не идват тука да берат домат и да гледат болни баби
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    какво друго да има ,ако не раст на безработицата?то с политиката на недоучилия финансист Дянков-това е резултата!а за догодина-рано е да се каже....дано не си прав...
  • 4 Армагедон

    0 1 Отговор
    Каква работа търсите ,бе неграмотна чалгаджийска паплач? Кой ще ви вземе на работа? Кажи ми какво можеш ,че да ти плащам,каквото заслужаваш! То един свестен сервитьор не може да намериш ,квалифициран , а какво остава за сериозни длъжности ! Сволоч има много и цигани също ,но кой ще работи,като никой не иска да се квалифицира и да учи?