Last news in Fakti

20 Март, 2013 14:41 1 368 3

Марин Райков: Без спекулации! Фискалният резерв е стабилен

  • фискален резерв
Марин Райков: Без спекулации! Фискалният резерв е стабилен - 1
Снимка: БГНЕС

Призив да не се спекулира с фискалния резерв отправи след края на първото заседание на служебното правителство премиерът Марин Райков.

Той уточни, че към 18 март фискалният резерв е 4 млрд. лева и превишава значително депозита на Сребърния фонд от два милиарда лева.

Освен това се очаква до 20 април в хазната да влязат над 1,2 млрд. лева от ЕС - 400 млн. лева плащания по оперативните програми и 800 млн. лева за подпомагане на земеделските производители като плащания за площ обработваема земя.

Ние сме поели ангажимент да спазваме бюджета за 2013 година, а той предвижда фискалният резерв да бъде 4,5 млрд. лева в края на годината, припомни Райков.

Няма индикатори, че държавният бюджет не може да бъде изпълнен, допълни министърът на финансите Калин Христов.

Служебният премиер Марин Райков отговори на репликите на левицата, че фискалният резерв е изтънял опасно и това подлага на изпитание финансовата стабилност на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 1 Отговор
    глупости този е поредното поставено лице не го слушайте нещата са много зле и това ще го усетите след някой и друг месец ПАК ВИ ПОВТАРЯМ ОТ ТИЯ КАПИТАЛИСТИ НИКОЙ И НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО БОГАТИТЕ ДА ПОМАГАТ НА БЕДНИТЕ те могат единствено да ви експлоатират и експериментират с вас
  • 2 Ноемис Аленов

    0 0 Отговор
    ЕЙ КОМОНЯГА СКРИСЕ БЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ.
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    само престъпниците и алчните продажници се страхуват от комунизма защото ги растрелват или ги пращат в трудови лагери ти от кои си