Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 14:33 2 064 5

60 000 ще запазят работата си с новия дизайн на мярката "Запази ме +"

  • 60 000-
  • запазват-
  • работата си-
  • нов дизайн-
  • мярка-
  • запази ме

Те ще имат право да получат средства в размер на 75% от осигурителния си доход за юли

60 000 ще запазят работата си с новия дизайн на мярката "Запази ме +" - 1
Снимка: БГНЕС

Агенцията по заетостта приема заявления за компенсации за запазване на заетостта по проект "Запази ме +" от днес, съобщиха от ведомството, цитирани от Нова телевизия.

С новия дизайн на мярката ще се окаже подкрепа за съхраняване на около 60 000 работни места на наетите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на държавен орган заради ковид икономически дейности.

Те ще имат право да получат средства в размер на 75 на сто от осигурителния си доход за юли за дните, през които са ползвали неплатен отпуск заради наложените ограничения. Компенсациите ще се изплащат от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, но не по-рано от 7 септември и не по-късно от 31 декември 2021 г. Максималният период, за който може да се получи този вид подкрепа, е 90 дни.

Сумите за компенсации са допустими от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск за работниците и служителите или датата на акта на държавния орган за самоосигуряващите се , но не по-късно от 31 декември 2021 г.

Родителите, които са в неплатен отпуск и получават месечна целева помощ за дете до 14 години, което учи онлайн, нямат право на компенсации по проект "Запази ме +".

Заявленията за включване в новия дизайн на мярката "Запази ме +", както и приложенията към него се подават само чрез електронна платформа от работодателите, чиито работници и служители желаят да получават компенсации, и от самоосигуряващите се.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    0 1 Отговор
    Пази се сам!
  • 2 ТаУмВзе

    4 3 Отговор
    75 процента от осигурителния за Юли! Сега сме ноември. И за погребение няма да има. Естествено това са фирми на герберастията! Разкешва се преди изборчета.
  • 3 Алооооо кво става бе!

    3 3 Отговор
    На много статии не можем да пишем коментари! Цензурата ли ви удари? Да не са идвали държавните юнаци да ви прехвърлят керемидите?

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмВзе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Алооооо кво става бе!":

    Гуши се преди изборчета пич! Радвай се, че не са започнали да трият. Защото е практика. Свобода на словото ли? Бухахах
  • 5 Това са на

    2 3 Отговор
    Гроб предприятията